Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ο Κωστούλας, ο Μουζακίτης και τα άλλα παιδιά με ταλέντο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την εικόνα των έξι μικρών του Ολυμπιακού στο φιλικό με τον Άγιαξ.

• Τι μου έμεινε από το χθεσινό πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού;

• Ότι τις δύο καλύτερες πάσες για γκολ τις έβγαλαν δύο μικροί, ο στόπερ Κουτσίδης στον Κωστούλα στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας στα πρώτα κιόλας λεπτά και ο κεντρικός χαφ Μουζακίτης στον Μασούρα στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 90λεπτο. Ατυχώς, το πλασέ του Μασούρα δεν ήταν καλό, ενώ το σουτ του Κωστούλα ήταν κακό.

• Γενικά τα παιδιά του Ολυμπιακού τα πήγαν καλά, άλλα καλύτερα κι άλλα λιγότερο καλά, αλλά καλά.

• Ο φορ Κωστούλας έχασε την ευκαιρία έχοντας κάνει πάντως έξοχη κίνηση για να βγει στην πλάτη της άμυνας του Άγιαξ, ενώ σε μία ακόμη περίπτωση για ένα κλικ δεν έκανε προβολή σε σέντρα του Κοστίνια. Το καλύτερο του στο παιχνίδι ήταν δύο έξοχες πάσες που έβγαλε στο Μασούρα για δημιουργία φάσεων, ειδικά η μία ήταν εκπληκτική. Προσπάθησε να πρεσάρει, έχασε κάποιες φορές την μπάλα, όμως στο α΄ ημίχρονο στο οποίο κι έπαιξε ήταν φανερά ο πιο καλός παίκτης της ομάδας από τη μέση και πάνω.

Ολυμπιακός: Ο Κωστούλας, ο Μουζακίτης και τα άλλα παιδιά με ταλέντο!

• Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός χαφ Μουζακίτης (επίσης ο πιο μικρός σε ηλικία) έπαιξε σε όλο το β΄ ημίχρονο και η παρουσία του ανέβασε την ομάδα, κυρίως για την ηρεμία, όπως και την ταχύτητα με την οποία πάσαρε, ενώ μάρκαρε κι έκοβε, αλλά και σέντραρε. Η δε πάσα του στο Μασούρα ήταν με μία λέξη ευφυής. Αντιθέτως, δεν ήταν καλή μία εκτέλεση απευθείας φάουλ από άριστη θέση.

• Ο αριστερός μπακ Αποστολόπουλος, παίζοντας στο α΄ ημίχρονο, ήταν αρκετά καλός, αφού έκοψε, πάσαρε, πήρε κεφαλιές. Μείον ότι έχασε…θεαματικά μία μονομαχία. Πρέπει σίγουρα, πάντως, να ανεβάσει ρυθμούς, εάν θέλει να παραμείνει δίδυμο με τον Ορτέγκα από αριστερά και να μην βάλει τον Μεντιλίμπαρ σε διαδικασία να ζητήσει άλλον αριστερό μπακ.

• Ο κεντρικός αμυντικός Κουτσίδης έπαιξε ενάμιση ημίχρονο με όχι εντυπωσιακή, αλλά θετική παρουσία και χάϊλαϊτ την ασίστ στον Κωστούλα. Έβγαλε ψυχραιμία στο παιχνίδι του, σε επεμβάσεις και πάσες. Ίσως πρέπει να μπαίνει ακόμη πιο δυνατά στις κόντρες.

Ολυμπιακός: Ο Κωστούλας, ο Μουζακίτης και τα άλλα παιδιά με ταλέντο!

• Ο κεντρικός χαφ Μπακούλας έπαιξε 84 λεπτά, στα οποία έτρεξε πολύ, έδωσε μάχες και βοήθειες, όμως πρέπει να προσέξει τις επιλογές του ιδίως στις πάσες, που με εξαίρεση δύο δεν ήταν καλές. Είχε πολύ λάθος αντίδραση στη μεγάλη ευκαιρία του Άγιαξ στο α΄ ημίχρονο, μαρκάροντας με τα μάτια τον κεντρικό χαφ του Άγιαξ, που μπήκε σφήνα στην περιοχή του Πασχαλάκη.

• Ο ακραίος κυνηγός Παπακανέλλος έπαιξε λιγότερο απ΄ όλους, περίπου 25 λεπτά, πρόλαβε όμως να κάνει δύο πολύ όμορφες ενέργειες, ενώ σε μία Τρίτη χώθηκε στην αντίπαλη περιοχή για το γκολ, αλλά τον πρόλαβε ο αντίπαλος αμυντικός. Θα ήθελα να τον ξαναδώ, περισσότερο.

• Κατά τα άλλα, αναφορικά με τους γκολκίπερ, ο Πασχαλάκης σε δύο τετ α τετ έπιασε το ένα (καλό ποσοστό), ενώ ο Αναγνωστόπουλος δεν είχε καθόλου δουλειά, καθώς στο β΄ μέρος που έπαιξε ο Άγιαξ ήταν εντελώς ακίνδυνος-μία φορά που χρειάστηκε να βγει και να μαζέψει την μπάλα ψηλά, το έκανε. Πρέπει, πάντως, να βελτιώσει τις πάσες με τα πόδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x