• Σίγουρα είναι μία από τις ιδιαιτερότητες του αποψινού τελικού ότι η Φιορεντίνα είχε παίξει και στον περσινό τελικό της διοργάνωσης και είχε ηττηθεί. Τι λέει, λοιπόν, το παρελθόν για τις ομάδες που παίζουν σε δύο σερί τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας χάσει τον πρώτο; Τι κάνουν στον δεύτερο; Αυτό που προκύπτει τουλάχιστον εδώ και μία 25ετία είναι ότι: Η Μπενφίκα στο Γιουρόπα Λιγκ έχασε και το 2013 και το 2014…Η Βαλένθια στο Τσάμπιονς Λιγκ έχασε και το 2001 και το 2002…Και η Γιουβέντους επίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ έχασε και το 1997 και το 1998…Οιωνός καλός για τον Ολυμπιακό!

• Στους τελικούς Κυπέλλων Ευρώπης που έχουν γίνει στην Ελλάδα με ομάδες από την Ιταλία, η Μίλαν είναι η μεγάλη θριαμβεύτρια, έχοντας κερδίσει τρεις στους τρεις, δύο στην Αθήνα (4-0 την Μπαρτσελόνα και 2-1 τη Λίβερπουλ) κι έναν στη Θεσσαλονίκη (1-0 τη Λιντς)! Αντίθετα, η Γιουβέντους έχασε στο μοναδικό της τελικό στην Αθήνα (από το Αμβούργο το 1983). Είναι, όμως, η πρώτη φορά που παίζουν οι Ιταλοί τελικό σε ελληνικό έδαφος με ελληνική ομάδα.

• Σε μεγάλο τελικό από τους παίκτες του Ολυμπιακού έχει παίξει μόνο ο Ρόντινεϊ, στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες του 2022, κερδίζοντας με την Φλαμένγκο την Ατλέτικο Παραναένσε. Ο Ιμπόρα έχει παίξει σε δύο τελικούς, και δη νικηφόρους, Γιουρόπα Λιγκ, αλλά από ελάχιστα λεπτά στον καθένα, ως αλλαγή στο τέλος των αγώνων με τη Ντνίπρο (3-2) το 2016 και με τη Λίβερπουλ (3-1) το 2017.

Ολυμπιακός: Ο καλός οιωνός για τον αποψινό τελικό!

• Ο Ολυμπιακός έχει επισκεφθεί πέντε φορές το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, με δύο ήττες (0-3 στο πρώτο του ματς εκεί και με 0-1 στο τελευταίο του ματς εκεί), δύο ισοπαλίες (0-0 κι 1-1) και μία νίκη (με 3-1). Στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός έχει παίξει τρεις τελικούς Κυπέλλου. Έχασε τους δύο πρώτους στη διαδικασία των πέναλτι, από τον ΠΑΟΚ το 1974 κι από τον Ηρακλή το 1976, ενώ νίκησε στον τρίτο, 3-1 τον ΠΑΟΚ το 1981.

• Ο προπονητής της Φιορεντίνα, ο Ιταλιάνο, επιχειρεί σε κάθε δύσκολο παιχνίδι να επηρεάσει τη διαιτητή με φωνές και διαμαρτυρίες, όπως και όλο του το τεχνικό επιτελείο. Είναι ενδεικτικό ότι στην πορεία της ομάδας του στη φετινή διοργάνωση έχει παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα τέσσερις φορές, αριθμό ρεκόρ για προπονητή! Κάρτα έχει πάρει κι ο στενός του συνεργάτης στον πάγκο.

• Με ιταλικές ομάδες ο Ολυμπιακός έχει παίξει τέσσερις φορές εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Είχε την πρόκριση επί της Μίλαν στο Γιουρόπα Λιγκ, τον αποκλεισμό από την Αταλάντα στην ίδια διοργάνωση, τις δύο ήττες από τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο μεγάλες μάχες με τη Γιουβέντους πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ (νίκη 1-0 εντός, ήττα 2-3 εκτός). Η Φιορεντίνα από ελληνικές ομάδες έχει παίξει τέσσερις φορές με τον ΠΑΟΚ (με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα) τη διετία 2014-16 και με την ΑΕΚ (μία ισοπαλία) το 2007 στην Αθήνα.

• Ο Ίγκορ Κορνέεφ, πρώην προπονητής της Εθνικής Ρωσίας, κλήθηκε να προβλέψει το νικητή του τελικού και είπε: «Δεν είναι όλα ξεκάθαρα. Η Φιορεντίνα άξιζε να φτάσει στον τελικό. Έχει καλή τακτική. Αλλά δεν είναι πάντα σταθερή. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει με 2-1. Είναι και λίγο μοιραίο να παίζεις έναν τελικό στη χώρα σου. Νομίζω ότι είναι μοιραίο να βγει νικητής ο Ολυμπιακός». Δύο Ρώσοι πρώην μεγάλοι άσοι, έχουν αντίθετες προβλέψεις. Ο Μόστοβοϊ βλέπει νικήτρια τη Φιορεντίνα κι ο Παβλιουσένκο τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Ο καλός οιωνός για τον αποψινό τελικό!

• Ο Ολυμπιακός και η Φιορεντίνα δίνουν απόψε τον 57ο αγώνα τους μέσα στη σεζόν! Ο Ολυμπιακός έχει βάλει 117 γκολ κι η Φιορεντίνα 89, άρα 28 λιγότερα!

• Η τεχνητή νοημοσύνη έκανε πρόβλεψη για τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ: «Ο αγώνας θα είναι συναρπαστικός. Θα έχει ένταση. Οι μπουκμέϊκερ δίνουν πλεονέκτημα στη Φιορεντίνα, αλλά ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλη επιθυμία και είναι πιθανόν το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο 1-1».

• Δύο τελικοί έχουν γίνει στο Κόνφερενς Λιγκ κι έχουν χάσει και οι δύο ομάδες Φ (η Φέγενορντ και η Φιορεντίνα). Ο δε Ολυμπιακός έχει ήδη αποκλείσει στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ δύο ομάδες Φ (Φέρεντσβαρος και Φενέρμπαχτσε)! Λέτε;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x