Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Είναι μεγάλη δουλειά στο αποψινό παιχνίδι να…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr κάποια από τα «μυστικά» του αποψινού σπουδαίου αγώνα του Ολυμπιακού.

• Κατ΄ αρχάς, αν υπάρχει ένα παιχνίδι μέσα στη σεζόν που ο Ολυμπιακός χρειάζεται την απόλυτη στήριξη του κόσμου του και ένα γεμάτο Καραϊσκάκη είναι το αποψινό! Γιατί στα ντέρμπι και όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, περιμένεις και ξέρεις τι θα γίνει. Τώρα, υπάρχει η Μπράγκα, που μπορεί να είναι…αντιεμπορική σε σχέση με την Πόρτο, αλλά αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.

• Η Μπράγκα μπορεί να μην γεμίζει το μάτι πολλών, ίσως και λόγω της παρουσίας του Καρβαλιάλ, που λιγότερο από ένα χρόνο πριν «ήρθε, είδε και απήλθε» στον Ολυμπιακό, όμως δεν πρέπει να γελιόμαστε. Είναι πραγματικά δυνατός αντίπαλος και ίσως η ομάδα που ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλη στον Καρβαλιάλ-γι΄ αυτό, άλλωστε, είναι η τρίτη φορά που βρίσκεται στον πάγκο της. Μαζί της μάλιστα, έφτασε πριν δύο χρόνια στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ άμα λάχει!

• Ειδικά δε εκτός έδρας, που μας ενδιαφέρει περισσότερο, η Μπράγκα των Όρτα και Μπρούμα, είναι ένας ξεκάθαρα δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος. Στα 13 τελευταία μακριά από την έδρα της ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει ηττηθεί μόνο από ομάδες των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Νάπολι, τη Φιορεντίνα και την Ουνιόν Βερολίνου. Κατά τα άλλα, έχει κερδίσει εφτά παιχνίδια (σε Μάλμε, Τόπολα, Παναθηναϊκό, Πέταχ Τίκβα, Γκαραμπάγκ, Σερβέτ και Ουνιόν, με την οποία έχει κληρωθεί δύο φορές) κι έχει φέρει δύο ισοπαλίες (σε Ραπίντ Βιέννης και Σεν Ζιλουά Βελγίου).

Ολυμπιακός: Είναι μεγάλη δουλειά στο αποψινό παιχνίδι να…

• Τι μπορούμε να προσέξουμε για την Μπράγκα, ειδικά με προπονητή τον Καρβαλιάλ, αναλύοντας τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της με τον ίδιο στον πάγκο;

• Πρώτον, έχει προηγηθεί στο σκορ σε έξι παιχνίδια κι έχει πέντε νίκες (με AEK, Λούντογκορετς, Σερβέτ, Τίκβα, Ζόρια Ουκρανίας) και μία ισοπαλία (με Μονακό, από την οποία μάλιστα ισοφαρίστηκε στο 90’)! Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι σε τρία παιχνίδια προηγήθηκε στο σκορ με γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (, βάζοντας μάλιστα και δεύτερο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά στα δύο από τα τρία!) και σε άλλα δύο σκόραρε πρώτη περίπου στα μισά του ημιχρόνου. Άρα, δεν μπεις εσύ καλά και την αφήσεις και μπει αυτή καλά, μπορεί με μεγάλη ευκολία να σε αιφνιδιάσει.

• Δεύτερον, έχει δεχθεί πρώτη γκολ σε εφτά παιχνίδια έχοντας έξι ήττες (από Ρέιντζερς, Σέριφ, Μίντιλαντ, Ερυθρό Αστέρα, Ρόμα, Λέστερ) και μία ισοπαλία (με τη Ραπίντ). Μπορούμε κι εδώ να παρατηρήσουμε ότι στα τρία από τα έξι παιχνίδια έφαγε πρώτη γκολ στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο (!) και σε άλλα δύο παιχνίδια έφαγε γκολ στα πρώτα 20-25 λεπτά. Άρα, αν μπει καλά μία ομάδα, μπορεί με μεγάλη ευκολία να την αιφνιδιάσει.

Ολυμπιακός: Είναι μεγάλη δουλειά στο αποψινό παιχνίδι να…

• Συμπέρασμα: Είναι μεγάλη δουλειά ποια ομάδα απόψε θα καταφέρει να είναι μπροστά στο σκορ, εκεί γύρω στο 20-25, αλλά και γενικά μέσα στο παιχνίδι.

• Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, διαχρονικά γίνεται άλλη ομάδα στην Ευρώπη όταν ανοίγει το σκορ στο Καραϊσκάκη και πηγαίνει στο ημίχρονο προηγούμενος στο σκορ. Εδώ και 15 χρόνια, σε τέτοιες περιπτώσεις κερδίζει στο τέλος τα παιχνίδια του σε ποσοστό 81,5%!!! Και έχει ένα 18,5% με (πολύ λίγες) ισοπαλίες και ήττες. Αντίθετα, όταν πάει στα αποδυτήρια χάνοντας στο ημίχρονο, χάνει στο τέλος σε ένα ποσοστό 78%! Κι έχει ένα 22% με (λίγες) νίκες και ισοπαλίες.

• Τι γίνεται στο τέλος όταν το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη είναι ισόπαλο; Σε ένα ποσοστό 42% ο Ολυμπιακός κερδίζει, κατά 31% φέρνει ισοπαλία και κατά 27% χάνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x