Κώστας Νικολακόπουλος

Ο στόπερ με τα 88 παιχνίδια σε 2 σεζόν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Αλγερινό Μεντζανί, που έχει ξεκινήσει ως βασικός στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού.

• Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε το Μεντζανί και κοίταξα τα βιογραφικό του, το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν το απίστευτο σερί αγώνων που είχε στο γαλλικό πρωτάθλημα εδώ και σχεδόν μία διετία.

• Από το Νοέμβριο του 2011, όταν και επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα της Αζαξιό (Α΄ κατηγορία) μετά από απουσία δύο αγωνιστικών, έλειψε μόλις σε ένα ματς και στις δύο σεζόν, στη 2011-12, αλλά και στη 2012-13, αν και στη δεύτερη σεζόν, δηλαδή την περασμένη, ήταν τη μισή στην Αζαξιό (πάλι Α΄ κατηγορία) και την άλλη μισή στη Μονακό (πρωταθλήτρια στη Β΄ κατηγορία).

• Ο Αλγερινός, ξαναλέω, σε δύο σεζόν, μετά από εκείνα τα δύο ματς που είχε χάσει το Νοέμβρη του ’11, έλειψε μόνο σε ένα παιχνίδι-και αυτό λόγω μίας αποβολής που είχε! Άρα, αν μη τι άλλο πρόκειται για αμυντικό, που δεν βγάζει τραυματισμούς και που τον εμπιστεύονται οι προπονητές του.

• Προσέξτε, σε σύνολο 40 αγώνων της Αζαξιό πρόπερσι (πρωτάθλημα και κύπελλο) έπαιξε τους 37! Και πέρσι έπαιξε και στα 19 παιχνίδια της Αζαξιό, έως και το Δεκέμβριο, οπότε και μεταγράφηκε στη Μονακό, με την οποία έπαιξε και στα 19 παιχνίδια της από αρχές Φλεβάρη ως το τέλος της χρονιάς. Μιλάμε μάλιστα για συμμετοχές ως βασικός και με 90λεπτα! Μιλάμε για 72 παιχνίδια!

• Παράλληλα, έπαιξε και στην εθνική Αλγερίας, αυτό το διάστημα, άλλα 16 παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, δηλαδή στην μεγάλη πλειοψηφία των αγώνων της ομάδας του!

• Τέλος πάντων, οι αριθμοί για ένα παίκτη που παίρνει μεταγραφή, δεν είναι ασήμαντο πράγμα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο. Βέβαια, μέχρι στιγμής με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν τον έχουμε δει παρά λίγο, οπότε μόνο από μία πρώτη γεύση μπορούμε να κρίνουμε.

• Ο 28χρονος στόπερ, που στο φιλικό με τη Λίβερπουλ θα γυρίσει στο Άνφιλντ μετά από εννιά χρόνια, αφού εκεί είχε βρεθεί στα 19 χρόνια του, δείχνει ένας καλογυμνασμένος παίκτης, κάτι που του επιτρέπει να κάνει ορισμένες πραγματικά εντυπωσιακές επεμβάσεις.

• Από εκεί και πέρα, στο τελευταίο φιλικό είχε μία δύο στιγμές-ερωτηματικά της αξιοπιστίας του, όμως τον σέντερ μπακ πάντοτε πρέπει να τον δεις σε βάθος χρόνου κι αφού πρώτα «κουμπώσει» με τον παρτενέρ του στην καρδιά της άμυνας, με τον μπακ της πλευράς του, αλλά και τον γκολκίπερ.

• Οπότε υπομονή για ένα παίκτη, που φαίνεται να κερδίζει μία θέση στην ενδεκάδα από το Μίτσελ, τουλάχιστον όσο ο Αβραάμ ακόμη δεν είναι έτοιμος για να επανέλθει στα φιλικά μετά τις ενοχλήσεις αυτή τη φορά στον αστράγαλό του.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x