• Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Κλάτενμπεργκ έβαλε διαφορετικούς διαιτητές σε κάθε παιχνίδι των τριών ομάδων που τα τελευταία χρόνια είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και πήραν το πρωτάθλημα. Άλλος διαιτητής έπαιζε τον Ολυμπιακό τη μία αγωνιστική, άλλος την ΑΕΚ την άλλη κι άλλος τον ΠΑΟΚ την τρίτη.
• Να όμως που στο παιχνίδι ΠΑΣ-Ολυμπιακός ο Κλάτενμπεργκ άλλαξε τακτική! Και για πρώτη φορά όρισε διαιτητή που είχε παίξει σε προηγούμενη αγωνιστική άλλο διεκδικητή του τίτλου. Έβαλε τον Καραντώνη, τον οποίο είχε νωρίτερα ορίσει στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1 στην Τούμπα. Τι συνέβη με αυτή την επιλογή του Άγγλου αρχιδιαιτητή; Εγώ δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες ή, όχι, μπορώ όμως να καταλάβω, μετά από τόσα χρόνια στο χώρο, πώς σκέφτεται ένας διαιτητής και δη Έλληνας.
• Ο Καραντώνης λοιπόν μπήκε στον αγώνα των Ιωαννίνων να παίξει τον Ολυμπιακό, σκεπτόμενος, πιστεύω εγώ, κάπως έτσι: «Έπαιξα τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα κι έφερε ισοπαλία. Τώρα, παίζω τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Άμα κερδίσει ο Ολυμπιακός, θα έχω ξεκινήσει την χρονιά με μία ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο γήπεδό του και μία νίκη του Ολυμπιακού εκτός έδρας»…
• Επαναλαμβάνω, δεν λέω ότι ντε και καλά ο Κλάτενμπεργκ θέλησε να βάλει σε αυτό το τριπάκι τον Καραντώνη. Λέω όμως ότι ο Καραντώνης έπαιξε υπό πίεση τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα. Κι αυτό φάνηκε από την όλη διαιτησία του….
Από τα δύο πέναλτι πάνω στον Σεμέδο που όχι απλά δεν έδωσε, αλλά ούτε καν πήγε στο VAR να τα δει, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του VAR Κοτσάνη.
Από την κίτρινη που χρέωσε τον Καμαρά μόλις στο 21’ (ήταν για κάρτα το μαρκάρισμα) κι ενώ αμέσως πριν δεν είχε δώσει εξόφθαλμο φάουλ υπέρ του Αραμπί, που βεβαίως αν το έδινε δεν θα υπήρχε ποτέ η κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού.
Από την κάρτα που χάρισε στο 37’ στον Εραμούσπε για ένα επικίνδυνο τάκλιν στον Ραντζέλοβιτς πάνω στην γραμμή του αράουτ. Αφήνοντας τον ατιμώρητο ο διαιτητής, επέτρεψε στον αμυντικό του ΠΑΣ τέσσερα λεπτά αργότερα να κτυπήσει με το γόνατο από πίσω στη μέση τον Αραμπί για να του βγάλει εκεί την κίτρινη.
Από το επιθετικό φάουλ που δεν υπέδειξε (υπέρ του Ραφίνια) στη φάση που ο Γκρίζμαν είχε δοκάρι.
Αλλά κι από την στάση του στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Χασάν στο 91’!
• Τι μπορούσε να κάνει ο Καραντώνης; Πολύ απλά να πάει ο ίδιος να δει τη φάση και να πάρει απόφαση. Θα έβγαζε την ίδια με την εικόνα που θα έβλεπε; Δεν πειράζει! Ας πήγαινε όμως. Τώρα, αυτό που έκανε ήταν να βγάλει την ουρά του απέξω. Να αποποιηθεί ο ίδιος την ευθύνη. Έπραξε παράτυπα; Όχι. Μόνο που το πρωτόκολλο λέει ξεκάθαρα ότι ο διαιτητής ανάλογα με την χρονική στιγμή μίας επίμαχης φάσης, ανάλογα με τη σημασία του αγώνα κλπ, κλπ, έχει τη δυνατότητα να πάει ο ίδιος να δει τη φάση ακόμη κι αν είναι αντικειμενική κι όχι υποκειμενική.
• Ο Καραντώνης ούτε αυτό έκανε, βεβαίως. Πολύ απλά, γιατί όπως φάνηκε με την όλη του διαιτησία, έπαιζε υπό πίεση. Μία πίεση που είχε προέλθει, κατά την κρίση μου, ακριβώς από το ότι είχε παίξει δύο εβδομάδες πριν το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, με τον ΠΑΟΚ να κάνει γκέλα.
• Τώρα, ο Καραντώνης απέναντι στον Κλάτενμπεργκ θα είναι ένας διαιτητής που έχει παίξει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό και δεν έχει κερδίσει κανείς. Το λένε και μαγκιά στη διαιτησία…
Άσχετο: Μόλις χθες το μεσημέρι έγραφα: «Καινούργιος προπονητής της Νότιγχαμ; Εγώ θα έψαχνα Βρετανό, που έχει την λεγόμενη τεχνογνωσία κι έχει ανεβάσει τουλάχιστον μία ομάδα από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ. Η, μάλλον, δύο ομάδες...Και που δεν αλλάζει κλαμπ στο νησί σαν τα πουκάμισα…».
Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε από τη Νότιγχαμ ο Κρις Χιούτον. Βρετανός προπονητής που έχει ανεβάσει δύο ομάδες, την Νιούκαστλ και την Μπράϊτον, από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ και που έχει αλλάξει ελάχιστες ομάδες στα 61 χρόνια του…
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.