Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Τζολάκης συνεχίζει στον Ολυμπιακό το ίδιο καλά, από το τέλος της περασμένης σεζόν

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Τζολάκη με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

* Τα μεταγραφικά στο ράδιο! Εδώ πάμε πιο χαλαρά…

· Έβλεπα το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λαμία και παρατήρησα πολλές βαθιές πάσες του Τζολάκη στον Ελ Κααμπί. Ρώτησα και μου είπαν ότι δεν ήταν τυχαίο, αλλά οδηγία. Η Λαμία έπαιζε με άμυνα τριών κι ο Μεντιλίμπαρ ήθελε να εκμεταλλευθεί την ικανότητα του γκολτζή του να φεύγει στην πλάτη της άμυνας.

· Μπορεί κάποιος να καταμετρήσει 10 πάσες του Τζολάκη στον Ελ Κααμπί! Στις τρεις τις πρόλαβε ο αντίπαλος γκολκίπερ, στις δύο έκοψαν οι στόπερ και στις πέντε κέρδισε τις μπάλες ο Ελ Κααμπί! Το ποσοστό επιτυχίας 50%, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ μεγάλο. Με την ειρωνεία να είναι ότι τελικά ο Ολυμπιακός σκόραρε από βαθιά πάσα του Τζολάκη, αλλά προς τον Μασούρα, που πήρε την κεφαλιά, έδωσε στον Ελ Κααμπί κι αυτός με τη σειρά του στον Ζέλσον για το 3-0.

· Μην υποτιμάτε την παρουσία ενός γκολκίπερ στο επιθετικό κομμάτι μίας ομάδας. Πλέον το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, κι ο γκολκίπερ παίζει κι αυτός μπάλα. Μην ξεχνάμε ότι από πάσα του Τζολάκη, ο Ελ Κααμπί σκόραρε τον Μάιο στον ημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ με την Άστον Βίλα! Γι΄ αυτό κι ο Μεντιλίμπαρ τρελαίνεται στον πάγκο, κάθε φορά που ο νεαρός γκολκίπερ στέλνει την μπάλα…πλάγιο άουτ με βολέ του!

Νικολακόπουλος: Ο Τζολάκης συνεχίζει το ίδιο καλά, από το τέλος της περασμένης σεζόν

· Γενικά ο Τζολάκης δείχνει καλά σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ως συνέχεια του καλού φινάλε της περασμένης σεζόν. Είδαμε, έτσι, και στη Λαμία ότι τρεις φορές που χρειάστηκε να επέμβει κάτω από τα δοκάρια του ήταν απολύτως αποτελεσματικός, ακόμη και σε φάση που ο επόπτης λανθασμένα υπέδειξε οφσάιντ (αν έμπαινε η μπάλα στα δίκτυα το γκολ θα μετρούσε μέσω του var…).

· Και δεν είναι μόνο αυτό: ο Τζολάκης μοιάζει να είναι πάντα σε ετοιμότητα, να φύγει γρήγορα και έγκαιρα πολύ μακριά από την εστία του για να διώξει την μπάλα σε πάσες πίσω από την πλάτη της άμυνας (όπως μία που έγινε για τον ταχύτατο Φουρτάδο), ενώ έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του αφού βγαίνει και μαζεύει τις μπάλες ψηλά σε εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ δίνοντας μεγάλες ανάσες στην άμυνα του.

· Στη Λαμία έκανε πραγματικά μία τέλεια εμφάνιση, βγήκε και μάζεψε μπάλες και χαμηλά και ψηλά, μπλόκαρε μία δύσκολη σέντρα από πλάγια χαμηλά και το μόνο για το οποίο μπορούμε να τον ψέξουμε είναι ότι έχασε το focus στο 89’ όταν σούταρε πάνω σε έναν αντίπαλο μέσα στην περιοχή και ήταν τυχερός που η μπάλα δεν κατέληξε στην εστία του. Μάλιστα, στην ίδια φάση έδειξε κι ο Ντόη να χάνει τη συγκέντρωση του, κάνοντας μία κακή κεφαλιά προς τα πίσω, με τον ίδιο πάντως να σπεύδει και να διορθώνει.

· Θα μου πείτε, λεπτομέρεια. Μα οι λεπτομέρειες είναι όλο το ζουμί σήμερα στο ποδόσφαιρο. Γιατί να λήξει 1-3 κι όχι 0-3 το παιχνίδι; Τώρα, ο Ολυμπιακός έχει να λέει ότι στις δύο εξόδους του, στο Βόλο και στη Λαμία, έχει κρατήσει το μηδέν. Αν γίνονταν στο 89΄το 1-3 θα είχε φάει από ένα γκολ στα δύο από τα τρία παιχνίδια του (βλέπε και το 2-1 επί της Καλλιθέας). Όσο δεν τρώει γκολ μία ομάδα, είναι πάντα για καλό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x