• Κατ΄ αρχάς, όταν πριν ένα ακριβώς χρόνο έχεις χάσει 0-3 από τον ίδιο αντίπαλο μέσα στο σπίτι σου, με το σκορ 0-2 στο 25’ και με το τρίτο του γκολ στο 52’ (όταν και σταμάτησαν οι Γερμανοί…) και τώρα χάνεις 2-3 με γκολ στο 86’, πάει να πει ότι αν μη τι άλλο έχεις μεγάλη βελτίωση στην εικόνα σου. Μία βελτίωση που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από τις τελικές κάθε ομάδας: πέρυσι ήταν (σε παρένθεση οι εντός εστίας) 6-16, τώρα ήταν 18-12, με το -10 υπέρ της Φράιμπουργκ να γίνεται +6 υπέρ του Ολυμπιακού! Και λιγότερο ακόμη, βλέπεις βελτίωση, κι από τα κόρνερ (πέρυσι 4-4, τώρα 8-5) κι από την κατοχή μπάλας (πέρυσι 50-50, τώρα 52-48).
• Ο Ολυμπιακός χθες έκανε κάτι πολύ σημαντικό: μπόρεσε κι έβγαλε αντίδραση κάθε φορά που δέχθηκε γκολ! Ισοφάρισε και όταν ήταν πίσω στο σκορ 0-1 και όταν έμεινε πίσω 1-2 και για ένα κλικ δεν ισοφάρισε και μετά το 2-3 με το λίγο άστοχο σουτ του Γιόβετιτς. Αυτό που δεν έκανε καλό: δεν μπορούσε να κρατήσει παρά για λίγα λεπτά τα δικά του γκολ: το 1-1 άντεξε μόλις έξι λεπτά και το 2-2 άντεξε μόνο 11 λεπτά. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουν πολύ ο προπονητής και οι παίκτες. Κι από εκεί και πέρα σε επιμέρους κομμάτια, όπως την ευκολία με την οποία δίνουν πέναλτι (ο Φρέιρε στην Γκενκ, ο Μαντί με τον Πανσερραϊκό, τώρα ο Ρέτσος). Ένα σε κάθε τρία ματς (!), είναι απογοητευτικό δεδομένο.
• Σίγουρα η βραδιά έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν στενάχωρη για τον Ολυμπιακό, από πλευράς αποτελέσματος, ειδικά με τις τρεις άλλες ομάδες να παίρνουν νίκες-θριάμβους για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, πολύτιμο τρίποντο για τον ΠΑΟΚ. Και μπορεί να αποδειχθεί και πολύ επώδυνη η ήττα, ειδικά αν στο επόμενο παιχνίδι, στη Σερβία, δεν έρθει τρίποντο. Μόνο που η Μπάτσκα Τόπολα ζόρισε πολύ τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και είναι πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της-ενώ η Τσουκάριτσκι 5η. Άρα, μάλλον στον Ολυμπιακό πρέπει να ετοιμαστούν για μάχη σε δύο εβδομάδες, αν θέλουν να πάρουν προβάδισμα τουλάχιστον για την 3η θέση του ομίλου, που οδηγεί στο Κόνφερενς Λιγκ.
• Ποια ήταν η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ; με το φοβερό να παίζεται την ίδια ώρα το ματς Μπράιτον-ΑΕΚ και να έχει την ίδια εξέλιξη με το Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 2-3 (!): 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3 και με τα γκολ σχεδόν όλα στο ίδιο χρονικό σημείο!!!
• Πέραν του εξόφθαλμου, ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα δύο μηνών, ενώ η ΑΕΚ 14 μηνών και ο Παναθηναϊκός 30 μηνών;
Ο Ολυμπιακός έπαιξε χθες με 9 νέα πρόσωπα! Πέντε από την αρχή (Φρέιρε, Ορτέγκα, Έσε, Ελ Καάμπι κι ο επιστρέψας Μαντί) και τέσσερα αλλαγή (Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Κίνι, Σολμπάκεν).
Η ΑΕΚ είχε μηδέν νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της και ένα καινούριο ως αλλαγή (και δη ο επιστρέψας Πόνσε).
Ο ΠΑΟ είχε ένα νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα του (Μλαντένοβιτς) και τρία ως αλλαγή (Ντζούρισιτς, Φιλένα, Αράο). Μπορώ δε παρεμπιπτόντως, να εκφράσω την άποψη ότι ο Γιοβάνοβιτς έπραξε άριστα που εσχάτως από (ευρωπαϊκό) παιχνίδι σε παιχνίδι τράβηξε στον πάγκο τις μεταγραφές κι έπαιξε με τους περσινούς: στη ρεβάνς με την Μπράγκα άφησε στις ρεζέρβες τον Ντζούρισιτς, τώρα με τη Βιγιαρεάλ άφησε έξω και τους Φιλένα και Γιεντβάι. Κι ο Παναθηναϊκός ήταν όλο και καλύτερος, πολύ απλά γιατί είχε πολύ καλύτερη χημεία.
• Κοινώς, μία ομάδα είχε εννιά νέα πρόσωπα στα 15 που έπαιξαν και οι άλλες δύο ομάδες είχαν από ένα έως τέσσερα... Καθαρά ποδοσφαιρικά, είναι πάρα πολύ δύσκολο μία ομάδα με εννιά καινούργιους παίκτες να κοντράρει μία ομάδα της Μπουντεσλίγκα, που τα δύο προηγούμενα χρόνια πάλεψε σκληρά για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, και που μόνη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι έχει τον γκολκίπερ της. Ο Ολυμπιακός την κόντραρε όμως την Φράιμπουργκ. Και την κόντραρε όσο δεν πήγαινε.
• Τα στατιστικά της UEFA, σε όλη τους την γκάμα, μας λένε ότι ο Ολυμπιακός απείλησε περισσότερο κι ότι τέλος πάντων το λιγότερο που έπρεπε να πάρει από το παιχνίδι ήταν η ισοπαλία: οι δύο ομάδες είχαν από 36 επιθέσεις, οι τελικές και τα κόρνερ ήταν πιο πολλά για τον Ολυμπιακό, που είχε και δοκάρι και μία καθαρή ευκαιρία (έναντι καμίας των Γερμανών), στον Ολυμπιακό πιστώθηκαν δύο ασίστ, ενώ στην Φράιμπουργκ καμία παρά τα τρία γκολ! Οι παίκτες του Μαρτίνεθ επανέκτησαν 39 μπάλες έναντι 36 των Γερμανών.
• Η κατοχή μπάλας ήταν 52-48%, η ακρίβεια στις πάσες 76% και στους δύο αντιπάλους και η Φράιμπουργκ υπερτέρησε μόνο στην ακρίβεια στις σέντρες, καθώς είχε 40% (πέρασαν οι έξι στις 15) έναντι 19% του Ολυμπιακού (πέρασαν οι έξι στις 31). Ακόμη και τα τάκλιν ήταν 8-8 κι οι αποκρούσεις στις δύο άμυνες 28-31.
• Το θέμα είναι ότι οι Γερμανοί έκαναν τρία γκολ ουσιαστικά σε μία φάση (!) κι αυτή από κόρνερ, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε δύο γκολ σε έξι φάσεις…
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.