Κώστας Νικολακόπουλος

Η εικόνα για «4» του Ολυμπιακού και το τελευταίο ρεπορτάζ για Όρτα από Πορτογαλία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα κάποιων «ερυθρόλευκων» στο τελευταίο τους τεστ.

Για ομάδα που έχει παίξει και τα τρία πρώτα φιλικά της χωρίς τον βασικό της (Ελ Κααμπί), αλλά και τον αναπληρωματικό της (αυτός που θα έρθει!) σέντερ φορ, καλά τα έχει πάει ο Ολυμπιακός βάζοντας τέσσερα γκολ, παίζοντας με τον τρίτο του σέντερ φορ, τον 17χρονο Κωστούλα.

Παρεμπιπτόντως, ο Κωστούλας μπορεί να εξακολουθεί να έχει το μειονέκτημα της σχετικά μικρής συμμετοχής στο παιχνίδι και να μην έχει ακόμη σκοράρει, όμως κάθε φορά θα βγάλει κάποιες στιγμές πραγματικής κλάσης, όπως χθες εκείνη η εκπληκτική πάσα στον Μασούρα. Άλλη μία τέτοια είχε βγάλει πάλι στον Μασούρα στο πρώτο φιλικό, ενώ στο δεύτερο είχε την ασίστ στον Ζέλσον για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Ο μικρός το παλεύει, κλέβει μπάλες, ελίσσεται, όμως στο χθεσινό φιλικό κόπηκε πολύ εύκολα σε δύο περιπτώσεις.

Νικολακόπουλος: Η εικόνα για «4» του Ολυμπιακού και το τελευταίο ρεπορτάζ για Όρτα

Αυτός που πραγματικά, και λόγω θέσης, έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι είναι ο κεντρικός χαφ Μουζακίτης. Κόντρα στην ομάδα του Μίτσελ έκανε πολύ μέτριο ξεκίνημα, με απρόσεκτες λάθος (που έφεραν μέχρι και αντεπιθέσεις απειλητικές), κάτι που σε ένα βαθμό το συνέχισε και ως το τέλος. Σταδιακά, όμως, ανέβαζε ρυθμό, βοήθησε ανασταλτικά και σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις οι μπαλιές του μπροστά ήταν ευφυείς κι έφτιαξαν καταστάσεις επικίνδυνες.

Ο Παπακανέλλος έπαιξε περίπου 30 λεπτά χωρίς αυτή τη φορά να φανεί, ενώ μπορεί να μας εξέπληξε η κίνηση του Μεντιλίμπαρ να βάλει στο 91’ τον Μπακούλα αντί του Ντόη, αλλά ο Μπακούλας πρόλαβε να δώσει μία εξτρά ζωντάνια.

Νικολακόπουλος: Η εικόνα για «4» του Ολυμπιακού και το τελευταίο ρεπορτάζ για Όρτα

Ο Ντόη ολοένα και περισσότερο προσαρμόζεται στις ανάγκες της θέσης του αμυντικού χαφ. Είχε μία καλή κι αρκετά δυναμική παρουσία, επεκτείνοντας της και επιθετικά, με επικίνδυνη κεφαλιά, με σουτ έξω από την περιοχή, με κερδισμένο φάουλ σε καλή θέση (το οποίο ο ίδιος δεν αξιοποίησε). Αλλά πραγματικά δεν σταματάει σε κάθε παιχνίδι μία φορά να χάνει την μπάλα στο κέντρο, κάτι που αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα, αφού ο αντίπαλος βγάζει έτσι φάσεις, αντεπιθέσεις κλπ.

Μισή ώρα έπαιξε ο Ζέλσον, ξανά σε θέση φορ, ελλείψει άλλου και προσπάθησε δύο-τρεις φορές να φανεί, με αποκορύφωμα την ευκαιρία που έχασε στο 90’, όπου επέλεξε να πάει να περάσει την μπάλα από τη μύτη της βελόνας, καθότι από πλάγια, ενώ αν την έσπαγε πίσω θα έβγαζε τον Τσικίνιο σε θέση γκολ.

Νικολακόπουλος: Η εικόνα για «4» του Ολυμπιακού και το τελευταίο ρεπορτάζ για Όρτα

Για το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, αρκεί να καταγράψω ότι πήγε να φάει φάση από βολέ του αντίπαλου γκολκίπερ…

Και κάτι για τη διαιτησία των φιλικών του Ολυμπιακού στην Ολλανδία: γελάει ο κόσμος με τα πέναλτι που δεν έχουν δοθεί στους «ερυθρόλευκους», με τα ανύπαρκτα οφσάιντ με τα οποία σταματάνε επιθέσεις τους, όπως μία χθες του Μασούρα κλπ., κλπ.

Τέλος, ρεπορτάζ περί Ολυμπιακού και Όρτα είχε πριν λίγο και η o Jogo, με τίτλο, «ο Όρτα σύντομα στην Ελλάδα» και την πορτογαλική εφημερίδα να σημειώνει:

«Η Μπράγκα και ο Ολυμπιακός βρίσκονται κοντά σε πλήρη συνεννόηση για τη μεταγραφή του κεντρικού μέσου. Ο Αντρέ Όρτα είναι πολύ κοντά στο να δει το μέλλον του να λύνεται με την ουσιαστική αγορά του Ολυμπιακού.

Νικολακόπουλος: Η εικόνα για «4» του Ολυμπιακού και το τελευταίο ρεπορτάζ για Όρτα

Οι Έλληνες και η Μπράγκα ήρθαν πιο κοντά στη διαχείριση των αριθμών της επιχείρησης και στην Ελλάδα η άφιξη του Πορτογάλου μέσου, που κέρδισε το Conference League με την ομάδα της Αθήνας, θεωρείται δεδομένη τις επόμενες μέρες, με μόνο αιχμές να απομένουν να εξομαλυνθούν, καθώς υπάρχει ήδη μια πλατφόρμα κατανόησης.

Από ό,τι διαπίστωσε η O JOGO, οι προσδοκίες της Μπράγκα απαιτούν ακόμη περισσότερη οικονομική προσπάθεια από τον Ολυμπιακό ώστε η μεταγραφή να ολοκληρωθεί στην περιοχή των τεσσάρων εκατομμυρίων»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x