Κώστας Νικολακόπουλος

Μου θύμισε Μεντιλίμπαρ, Κάρμο και Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr μία στιγμή από το Τσάμπιονς Λιγκ, που του φωτογράφισε ένα κομμάτι παιχνιδιού του Ολυμπιακού του Μεντιλίμπαρ.

Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι δεν μπορώ να δω ολόκληρο ξένο αγώνα (καλά, «κανονικά» και ελληνικό πλην Ολυμπιακού, αλλά εδώ πρέπει να έχω μία πιο σφαιρική και ορισμένες φορές, όταν πραγματικά πρέπει, δεν το αποφεύγω), όμως είναι μία αγαπημένη μου συνήθεια να βλέπω τα καλύτερα στιγμιότυπα στην Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία, στα Κύπελλα Ευρώπης και φυσικά σε κάθε τι από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Έτσι τις προάλλες έβλεπα από την εκπομπή του Cosmote τα στιγμιότυπα από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Και κάποια στιγμή στάθηκα στο γκολ της Ντινάμο Κιέβου με την Ζάλτσμπουργκ, στο μεταξύ τους 1-1 στην Αυστρία, που έδωσε την πρόκριση στους γηπεδούχους. Μιλάμε για το πιο απλό γκολ: Ούτε κυκλοφορία μπάλας, ούτε προσωπική ενέργεια, ούτε καν στημένη φάση! Ο αριστερός στόπερ, ο 19χρονος Μιχάβκο, έχει πάρει μέτρα, έχει βγει αρκετά ψηλά και περνάει μία καλή πάσα με το αριστερό πόδι στον σέντερ φορ, Βάνατ. Κι αυτός με καλή κίνηση και σουτ ισοφαρίζει.

• Δείτε εδώ



• Και εγώ θυμήθηκα Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ! Και Κάρμο και Ελ Κααμπί. Με τον Πορτογάλο αριστεροπόδαρο στόπερ να βγάζει τέτοιες πάσες από πίσω στον αριστεροπόδαρο σέντερ φορ-και μετά είναι θέμα να κάνει ο Ελ Κααμπί τη σωστή κίνηση και το καλό σουτ, για να έρθει το γκολ. Με τον Βάσκο προπονητή να γίνεται ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο, από ένα τέτοιο γκολ! Έτσι απλά. Χωρίς κατοχές, χωρίς οργανωμένες επιθέσεις, χωρίς καν κόρνερ η, φάουλ.

Μου θύμισε Μεντιλίμπαρ, Κάρμο και Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό!

• Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να γίνονται εν πρώτοις τα εύκολα πράγματα, συνήθως μέσα από το λεγόμενο άμεσο ποδόσφαιρο. Τα απλά, όχι τα εξεζητημένα. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι είναι και τόσο…εύκολο, το πιο απλό στο ποδόσφαιρο. Βεβαίως, αν έχεις τα κατάλληλα υλικά γι΄ αυτό που θέλεις να παίξεις, γίνεται και πιο εύκολο το πράγμα. Γι΄ αυτό, άλλωστε, κι εγώ θυμήθηκα τον Κάρμο από τη συγκεκριμένη φάση. Γιατί ο Κάρμο μπορεί να κάνει, με μία πάσα, ότι δεν μπορούν να κάνουν ο Πιρόλα και ο Άμπι, ανεξάρτητα από το ότι είναι μια χαρά αριστεροί στόπερ. Με τον Ιταλό μάλιστα να είναι και έτοιμος παίκτης για την ενδεκάδα του ολυμπιακού.

• Παρεμπιπτόντως, αυτός ο Ουκρανός, ο Βάνατ (22,5 ετών), είναι καλός φορ. Θα με θυμηθείτε στο μέλλον για τον Ουκρανό, γέννημα θρέμμα της Ντινάμο Κιέβου. Και ήδη πρώτο σκόρερ του περσινού ουκρανικού πρωταθλήματος. Ένας στράικερ, με εντυπωσιακή ικανότητα και στη δημιουργία…

• Και ετοιμαστείτε τώρα να δείτε σε τι παλάτι ζει ο Εμενίκε! Τον ξεχάσατε τον Νιγηριανό διεθνή επιθετικό, που είχε έρθει «κουτσός» από την Τουρκία (Φενέρμπαχτσε) στον Ολυμπιακό και στα 30 χρόνια του (τουλάχιστον τόσο υποτίθεται ότι ήταν!) σταμάτησε το ποδόσφαιρο, «καμένος» από τους τραυματισμούς; Χαζέψτε τώρα αυτήν κι άλλες εννιά φωτογραφίες από το «χρυσό» σπίτι του!

Εδώ
Μου θύμισε Μεντιλίμπαρ, Κάρμο και Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x