• Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το διάβασμα της αντίπαλης ομάδας είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο στέκεται ο κάθε προπονητής-κι όχι μόνο ο ίδιος, ολόκληρο επιτελείο έχει που ξεψαχνίζει τα αδύναμα σημεία του άλλου.
• Κι όπως ο Ολυμπιακός είχε διαβάσει τη Γουλβς, έτσι είχε διαβάσει κι η Γουλβς καλά τον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα, ένα από τα χαρακτηριστικά του φετινού Ολυμπιακού είναι οι 30άρες μπαλιές του Μπουχαλάκη προς τον Τσιμίκα. Οι Άγγλοι λοιπόν το ήξεραν πολύ καλά και όσες φορές επιχείρησε να το κάνει ο Μπούχα ήταν έτοιμος ο Ντόχερτι-δεν είχε αφήσει καθόλου χώρο στον Έλληνα μπακ και με κατάλληλες θέσεις έκοβε με το κεφάλι τις πάσες.
• Γενικά η Γουλβς είναι ομάδα με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά στο παιχνίδι της-πιο συνεπής σε αυτό το κομμάτι από την Άρσεναλ. Παράδειγμα στις γρήγορες επιστροφές των παικτών της στην άμυνα. Σε μία φάση, στο 19’, ο Βαλμπουενά βγάζει με ωραία πάσα τον Ελ Αραμπί στην αντεπίθεση, από δεξιά. Είναι εκπληκτικό πώς σε χρόνο ντε τε έξι παίκτες της Γουλβς είχαν γυρίσει πίσω! Ο Αραμπί βρέθηκε μόνος απέναντι σε τόσες πράσινες φανέλες κι εύκολα κόπηκε…
• Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντος γενικά την πάτησε στη μάχη των πάγκων από τον Πέδρο Μαρτίνς, από την στιγμή που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί για 65 λεπτά τον παίκτη παραπάνω. Το πάλεψε, έβγαλε και τους δύο μπακ-χαφ της ομάδας του, τον Ντόχερτι στο ημίχρονο και τον Βινάγκρε στο τελευταίο τέταρτο, περνώντας δύο κλασικούς εξτρέμ, τον Νέτο και τον Ποντένσε αντίστοιχα, αλλά το μόνο που πήρε ήταν ένα τυχερό γκολ, της ισοφάρισης. Τυχερό, υπό την έννοια ότι η μπάλα πήγαινε στην αγκαλιά του Σα από το σουτ του Νέτο και λόγω της κόντρας στο πόδι του Μπουχαλάκη κατέληξε στα δίχτυα.
• Οι κυνηγοί της Γουλβς είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνοι. Οι «ερυθρόλευκοι» τους έπαιξαν πάρα πολύ καλά, αλλά την ατομική ποιότητα δεν είναι εύκολο να την σταματήσεις πάντοτε.
Ο Ζότα κέρδισε την αποβολή του Σεμέδο και το φάουλ που έφερε την ισοφάριση, ενώ μπήκε πολύ απειλητικά ανάμεσα στον Μπα και στον Σα, σε εκείνη τη φάση που ζήτησε πέναλτι.
Ο Χιμένες κατάφερε τελικά και βρέθηκε σε θέση βολής, ήταν μέσα στη φάση της αποβολής και είχε και μία ακόμη τελική με κεφαλιά από θέση που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στον Σα.
Ο Τραορέ πέρασε εννιά (!) σέντρες, κέρδισε φάουλ, σούταρε κι αυτός ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα από τον Μπα, τη φάση της αποβολής.
Ο Νέτο έβγαλε την έξοχη ασίστ στην καθαρή ευκαιρία του Χιμένες και βρήκε τη δυνατότητα να απειλήσει κι αυτός τον Σα με ένα σουτ μέσα από την περιοχή.
Ο Ποντένσε, έστω το λίγο που έπαιξε, πρόλαβε κι έβγαλε επικίνδυνη σέντρα στη φάση που σούταρε ο Νέτο.
• Από κάποια στιγμή και μετά η Γουλβς έπαιξε με τους μισούς παίκτες της ενδεκάδας της να είναι επιθετικοί! Οι πέντε στους δέκα, βγάζοντας έξω τον γκολκίπερ. Και τι πέντε κυνηγοί: με χρηματιστηριακή αξία από 13 έως 50 εκ. Ευρώ…Την στιγμή που η χρηματιστηριακή αξία των επιθετικών του Ολυμπιακού είναι μάξιμουμ 3-3,5 εκ. Ευρώ…
• Δεν είναι τυχαίο που σε κάποιες περιπτώσεις χάθηκε η μπάλα με τους κυνηγούς της αγγλικής ομάδας να την αλλάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα, αλλά και ακρίβεια. Αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός τόσο καλά οργανωμένος αμυντικά, θα είχε δεχθεί ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες για γκολ.
• Η ζημιά έγινε για τον Μαρτίνς με την αποβολή του Σεμέδο, σε μία φάση στην οποία αποδείχθηκε ότι η Γουλβς ήξερε καλά τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, για να επιστρέψουμε εκεί απ΄ όπου ξεκινήσαμε το άρθρο, στο καλό δηλαδή σκάουτινγκ του αντίπαλου. Γιατί ο Ολυμπιακός μία μεγάλη αδυναμία έχει, ανασταλτικά: τις αντιδράσεις του στις καλές αντίπαλες αντεπιθέσεις, μεταξύ άλλων γιατί έχει καλούς, αλλά όχι γρήγορους χαφ.
• Η Γουλβς είχε δει πολύ καλά τη φάση από το παιχνίδι Άρσεναλ-Ολυμπιακός στο 20ο λεπτό και ήταν αποφασισμένη να την κάνει κι αυτή. Το ξεχάσατε; Πώς είχαν φύγει στην κόντρα επίθεση τέσσερις της Άρσεναλ με τέσσερις του Ολυμπιακού κι ο Πέπε μπήκε σφήνα ανάμεσα στον Σισέ και τον Μπα για να τρυπώσει στην περιοχή του Σα, με τον Μπα να του κάνει φάουλ ελάχιστα έξω από την γραμμή, παίρνοντας κίτρινη κάρτα;...Και δεν ήταν η μόνη φάση που η Άρσεναλ είχε βρει μπόσικο τον Ολυμπιακό σε αντεπίθεση της…Ο Νούνο το είδε και κτύπησε τον Μαρτίνς εκεί που πονάει η ομάδα του.
• Στο Λονδίνο, βέβαια, ο Ιταλός διαιτητής (Μάσα) το είχε δει αλλιώς και δεν είχε βγάλει κόκκινη στον Μπα-ίσως γιατί υπήρχε ακριβώς δίπλα του κι ο Σισέ, περισσότερο όμως γιατί είχε καλύτερη διάθεση έναντι του Ολυμπιακού, απ΄ ότι είχε ο Γάλλος (Τουρπέν) έναντι του Ολυμπιακού την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη. Έκανε λάθος που έδωσε απευθείας κόκκινη στον Σεμέδο; Όχι, είναι η απάντηση. Με τη διαφορά ότι και κίτρινη να του έβγαζε, κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα, καθότι ήταν μία επίθεση προς τα πλάγια.
• Παρά το VAR, όλα στο ποδόσφαιρο είναι πάντοτε θέμα διάθεσης του διαιτητή. Ο Μάσα έβγαλε κίτρινη, ο Τουρπέν κόκκινη. Ο ίδιος ο Γάλλος διαιτητής, που στο α΄ ημίχρονο ήταν «σκληρός» (όχι άδικος) απέναντι στον Ολυμπιακό, στο β΄ ημίχρονο άλλαξε στάση και έβγαλε περισσότερο σεβασμό στον Ολυμπιακό, σε κάποια φάουλ, στην πτώση του Ζότα προ των Σα και Μπα κλπ…
• Ίσως και γιατί τον είχε αφήσει με δέκα παίκτες, ίσως και γιατί έγινε ο δεύτερος Γάλλος που στη φετινή σεζόν αφήνει με παίκτη λιγότερο τον Ολυμπιακό, αφού κι ο Μπαστιέν είχε αποβάλλει τον Μπενζιά στο 57ο λεπτό του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι…
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.