Κώστας Νικολακόπουλος

Έχει το δύσκολο, του λείπει το εύκολο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει μία άποψη στο sport.fm.gr για ένα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που έχει κλείσει ο Ολυμπιακός.

• Όποιος παρακολούθησε τον Μπουχαλάκη στο Παγκόσμιο κύπελλο με παίκτες ηλικίας κάτω των 20 ετών στην Τουρκία, σίγουρα θα κατέληξε σε δύο διαπιστώσεις.

• Πρώτη και πιο σημαντική, ότι πρόκειται όντως για ένα ταλαντούχο μέσο. Και μόνο που είναι αριστεροπόδαρος κι έχει τόσο καλή τεχνική, αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος το ιδιαίτερο της περίπτωσης. Το παιδί έχει χαρίσματα και μπορεί να κάνει καριέρα. Καλό κορμί, καλό αριστερό, καλή τεχνική, με δυνατότητες και να αμύνεται και να επιτίθεται. Ένας 20χρονος, του οποίου το μέλλον μπορεί να διαγράφεται λαμπρό.

• Δεύτερη κι εξίσου σημαντική, ότι πρόκειται για πολύ αδούλευτο ποδοσφαιριστή. Ο δείκτης της φυσικής κατάστασής του αποκλείεται να είναι υψηλός. Σίγουρα στις αντοχές του έχουν παίξει ρόλο και τα περίπου 40 παιχνίδια που έδωσε κατά τη φετινή σεζόν με την ομάδα του Ηρακλείου. Αλλά τέλος πάντων εύκολα φαίνεται ότι έχει ένα θέμα στη φυσική του κατάσταση. Και μόνο ότι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ο προπονητής τον έκανε αλλαγή γύρω στο 70’, κάτι δεν λέει;

• Που καταλήγουμε; Πολύ απλά ότι θα είναι κρίμα αυτό το παιδί να μην δώσει και να μην πάρει από το ποδόσφαιρο όσα μπορεί να δώσει και να πάρει. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο σε ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου, που είναι το πιο εύκολο-στη φυσική κατάσταση. Να δουλέψει ο ίδιος και φυσικά να τον δουλέψουν περισσότερο στην ομάδα που θα βρίσκεται στη νέα σεζόν, είτε μείνει ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Εργοτέλη, είτε πάει κάπου αλλού.

• Αυτό που ψάχνουν όλοι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι την ποιότητα. Όταν έχεις ποιότητα-και μυαλό, φυσικά-όλα τα άλλα έρχονται. Ο Μπουχαλάκης έχει την ποιότητα, έχει το αριστερό πόδι και απομένει να βελτιώσει, κατά πολύ, τη φυσική του κατάσταση. Έχει το δύσκολο και του λείπει το πιο εύκολο.

• Γι΄ αυτό και λέω ότι θα είναι κρίμα να μην προχωρήσει.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x