Κώστας Νικολακόπουλος

Από αυτό πρέπει να έμεινε πολύ ευχαριστημένος ο Μεντιλίμπαρ στον χθεσινό Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα από το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, εστιάζοντας στις αλλαγές του Μεντιλίμπαρ.

· Προσωπικά δεν με εξέπληξε η δυσκολία με την οποία κέρδισε ο Ολυμπιακός την Καλλιθέα!

· Μόλις χθες το μεσημέρι είχα αναλύσει ότι όλα τα παιχνίδια Ολυμπιακού-Καλλιθέας από το παρελθόν είχαν λήξει 1-0 ή 2-1 και μάλιστα σε ένα είχε φτάσει το 88ο λεπτό για να κερδίσουν οι «ερυθρόλευκοι», με ένα γκολ τότε του Γεωργάτου. Και είχα υπενθυμίσει ότι ο Ολυμπιακός το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα το κερδίζει σε ποσοστό 90%, αλλά πολλές φορές με πολύ μεγάλα ζόρια και έχοντας κάνει και δύο μεγάλες γκέλες, τις λευκές ισοπαλίες με τον Ατρόμητο το 2021 και με την Καβάλα το 2009.

· Υπό την έννοια αυτή, περίμενα ζόρια. Αυτό που μάλλον δεν περίμενα ήταν να έχει ο Ολυμπιακός δύο πολύ μικρά, αλλά εφιαλτικά, διαστήματα στο παιχνίδι του. Και αν στο πρώτο, το πεντάλεπτο 42' έως 45'+2' γλίτωσε την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις, δεν την απέφυγε στο δεύτερο κακό διάστημα, στο τρίλεπτο 58'-60', στο οποίο η Καλλιθέα είχε τρεις στιγμές για γκολ (!), απέναντι σε μία ομάδα που έδειχνε να μην ξέρει τι να κάνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχει να παίξει 18 χρόνια στην Α' Εθνική.

Από αυτό πρέπει να έμεινε πολύ ευχαριστημένος ο Μεντιλίμπαρ στον χθεσινό Ολυμπιακό…

· ΟΚ, παίζει και η άλλη ομάδα και όταν χάνει θα προσπαθήσει να αντιδράσει. Αλλά δεν ξέρω πόσο νορμάλ είναι ο Ολυμπιακός να τελειώνει τόσο άσχημα το ημίχρονο, αλλά και να μπαίνει τόσο άσχημα. Διότι και στο 47' η Καλλιθέα είχε πάλι πατήσει απειλητικά την περιοχή του Τζολάκη με τον ψηλό σέντερ φορ της να βρίσκει τον τρόπο να πλασάρει σε μία φάση στην οποία δεν κατάλαβα αν, τελικά, ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ, όπως ζήτησε ο Μπιανκόν.

· Και όμως ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει καλά, με την αριστερή πλευρά του αυτήν τη φορά να παίρνει τη σειρά από τη δεξιά: Από πάσα του Ζέλσον ο Ρόντινεϊ είχε ανοίξει το σκορ στον Βόλο, από πάσα του (θετικού χθες) Ορτέγκα ο Βέλντε άνοιξε τώρα το σκορ με την Καλλιθέα. Με το 1-1 ο Μεντιλίμπαρ τα χρειάστηκε και έκανε τρεις αλλαγή μαζί στο 70'. Πρέπει, δε, να έμεινε πολύ ευχαριστημένος νομίζω από το πόσο βοήθησαν όλοι την ομάδα.

· Ο Γιάρεμτσουκ πέτυχε το νικητήριο γκολ, που ήταν εύκολο, αλλά για τον σέντερ φορ αυτό μετράει, να είναι εκεί που πρέπει, όταν πρέπει… Και ήταν γενικά πολύ δραστήριος και έδωσε πάσα για γκολ στον Μασούρα…

Από αυτό πρέπει να έμεινε πολύ ευχαριστημένος ο Μεντιλίμπαρ στον χθεσινό Ολυμπιακό…

· Ο Μασούρας ήταν και επικίνδυνος, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τελειώνοντας φάσεις, αλλά ήταν και σκυλί του πολέμου, όταν χρειάστηκε να δώσει μάχες στο ανασταλτικό κομμάτι…

· Ο Γκαρθία, παρότι έπαιζε για πρώτη φορά στη σεζόν λόγω τραυματισμού, μπήκε αρκετά καλά μέσα στο παιχνίδι, πάσαρε, έδιωξε και γενικά έδωσε πράγματα, με εξαίρεση μία απώλεια της μπάλας έξω από την αντίπαλη περιοχή, που προκάλεσε την αντεπίθεση της Καλλιθέας στο 92'…

· Και ο Στάμενιτς που μπήκε νωρίτερα έκανε αισθητή την παρουσία του, δείχνοντας την ποιότητα του, ως συνέχεια των προηγούμενων εμφανίσεών του. Του λείπει η διάρκεια, αλλά έχει κλάση…

· Παρεμπιπτόντως, για άλλο ένα παιχνίδι ο Μεντιλίμπαρ δεν έκανε πέμπτη αλλαγή! Και είναι πλέον σαφές ότι πολύ απλά δεν του αρέσει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x