Κώστας Νικολακόπουλος

Ο 2ος προπονητής που «έδειξε» για τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο

• Είναι αλήθεια ότι ο πρώτος προπονητής για τον οποίο εκφράστηκε κολακευτικά ο Βαλβέρδε προς τον Ολυμπιακό, ερωτηθείς σχετικά, ήταν ο Έμερι.

• Είναι αλήθεια ότι ο πρώτος προπονητής για τον οποίο εκφράστηκε κολακευτικά ο Βαλβέρδε προς τον Ολυμπιακό, ερωτηθείς σχετικά, ήταν ο Έμερι.

• Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι πως ο Ερνέστο ήταν εγκωμιαστικός και για κάποιους ακόμη Ισπανούς προπονητές, ένας εκ των οποίων είναι ο Μίτσελ. Κι ένας από τους λόγους για τους οποίους στον Ολυμπιακό αποφάσισαν και βλέπουν την περίπτωση του τεχνικού της Σεβίλλης ήταν ακριβώς κι αυτός.

• Βέβαια, ο Ερνέστο δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα πει ποτέ ευθέως, «πάρε τον τάδε η, τον δείνα προπονητή», για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα επιθυμούσε ποτέ να εκτεθεί. Ωστόσο, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του καθενός προπονητή, προκύπτουν και κάποιοι «προσανατολισμοί». Έτσι, εάν ήθελαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού (που ήθελαν) να αποκωδικοποιήσουν τα λεγόμενα του Βαλβέρδε, θα καταλάβαιναν ότι ο πρώτος προπονητής που κατά την γνώμη του θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό ήταν ο Έμερι κι ένας από τους αμέσως επόμενους ο Μίτσελ.

• Ο Μίτσελ που έχει γενικά μία αρκετά επιτυχημένη παρουσία στους πάγκους των δύο ομάδων της Α΄ κατηγορίας στις οποίες δούλεψε στην Ισπανία. Έσωσε τη Χετάφε από υποβιβασμό όταν την ανέλαβε τέλη Απρίλη του 2009 και το 2010 την έφτασε στην 6η θέση που για τα δεδομένα του μικρού αυτού συλλόγου της Μαδρίτης είναι ιδιαίτερα τιμητική. Το 2010-11 απλά η ομάδα σώθηκε, τερματίζοντας 16η στη βαθμολογία. Φέτος, ανέλαβε τη Σεβίλλη πριν 13 αγωνιστικές, όταν ήταν στην 11η θέση και τώρα την έχει 9η και μέσα στο κόλπο της εξόδου στην Ευρώπη (Γιουρόπα Λιγκ) με έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

• Το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του θεωρείται αρκετά θελκτικό, υπό την έννοια ότι είναι επιθετικογενής προπονητής. Και σαν όνομα εμπνέει ένα σεβασμό, καθώς ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και προσωπικότητα σε ένα τεράστιο σύλλογο όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.

• Από την άλλη, όμως, υπάρχουν και κάποια άλλα δεδομένα: όπως ότι δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό ως προπονητής και δεν έχει καμία σοβαρή πείρα από κύπελλα Ευρώπης, πέρα από κάποια παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Χετάφε.

• Κι ακόμη ότι γενικά δεν είναι αυτό που λέμε έμπειρος τεχνικός. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο δούλεψε ως σχολιαστής στην ισπανική τηλεόραση και στη Μάρκα. Το 2005 ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του στη Ράγιο Βαγεκάνο και ένα χρόνο μετά γύρισε στη Ρεάλ, όπου δούλεψε ως υπεύθυνος της Ακαδημίας και της Β ομάδας, αλλά απολύθηκε μετά από σύγκρουσή του με τον τότε πρόεδρο του συλλόγου, τον Καλντερόν.

• Για να δούμε. Ο Μίτσελ είναι η πιο κοντινή αυτή την στιγμή περίπτωση, Μπορεί, από την άλλη, ακόμη να έχει ψωμιά η υπόθεση προπονητή. Εγώ δε θα ξέγραφα ακόμη και όνομα έκπληξη, όπως του Σέρβου Ντζούκιτς η, του Πορτογάλου Ντομίνγκος.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x