Κώστας Νικολακόπουλος

Ακόμη κι εδώ ανώτερος ο Κόκκαλης από τον Βαρδινογιάννη

Έμεινε σχεδόν 18 χρόνια στον Ολυμπιακό ο Σ. Κόκκαλης. Και έκανε τον Ολυμπιακό, μετά τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια, κυρίαρχο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κατάκτηση 12 πρωταθλημάτων στα 14 τελευταία χρόνια της θητείας του-αλλά και πέντε κυπέλλων (νταμπλ).

• Έμεινε σχεδόν 18 χρόνια στον Ολυμπιακό ο Σ. Κόκκαλης. Και έκανε τον Ολυμπιακό, μετά τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια, κυρίαρχο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κατάκτηση 12 πρωταθλημάτων στα 14 τελευταία χρόνια της θητείας του-αλλά και πέντε κυπέλλων (νταμπλ).

• Οι Βαρδινογιάννηδες είναι στον Παναθηναϊκό πάνω από 30 χρόνια. Έδωσαν οκτώ πρωταθλήματα στο τριφύλλι και περισσότερα (11) κυπελλάκια-γιατί άμα χάνεις το πρωτάθλημα, το κύπελλο για τις μεγάλες ομάδες κυπελλάκι είναι. Κι ο Παναθηναϊκός πήρε πέντε τέτοια από τα 11 (τα υπόλοιπα έξι ήταν νταμπλ).

• Ο Κόκκαλης, όμως, αποδεικνύεται ότι είναι ανώτερος, καλύτερος από τους Βαρδινογιάννηδες ακόμη και στο φινάλε. Ακόμη κι όταν έφυγε. Κι έδωσε τον Ολυμπιακό στον Μαρινάκη, ένα Ολυμπιακό, σημαντικό επιχειρηματία, που αγαπάει το σύλλογο, έχει βάλει το χέρι στην τσέπη και στο κάτω κάτω συνεχίζει την κυριαρχία του συλλόγου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παίρνοντας τον τίτλο από την πρώτη του χρονιά.

• Κι ενώ ο Ολυμπιακός έχει την ηρεμία του και έχει διοικητική δύναμη και σιγουριά, στον Παναθηναϊκό ψάχνονται επί μήνες για τη διαδοχή, την οποία αποτυγχάνει να βρει η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Εμφύλιος με τον Βγενόπουλο, «θίασος» με τους εμίρηδες και τους Σουλτάνους κλπ, κλπ.

• Είμαι πουθενά λάθος;

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x