Κώστας Νικολακόπουλος

Στα πόδια του καλός και νεαρός κόφτης

• Μπήκαμε αισίως στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου κι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται τώρα να κλείσει δύο κεντρικούς μέσους, έχοντας πάρει εδώ και καιρό τον Φέϊσα.

• Μπήκαμε αισίως στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου κι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται τώρα να κλείσει δύο κεντρικούς μέσους, έχοντας πάρει εδώ και καιρό τον Φέϊσα.

• Οι πρωταθλητές καλά κάνουν και κοιτάζουν την ενίσχυσή τους, το θέμα μου, όμως, είναι άλλο, σήμερα. Διότι αναρωτιέμαι μήπως τελικά ο Ολυμπιακός είχε στα πόδια του ένα πολύ καλό και πολύ νεαρό αμυντικό μέσο και δεν τον πρόσεξε.

• Αναφέρομαι στον Ντανίλο Περέϊρα. Ποιος είναι αυτός, θα μου πείτε οι περισσότεροι. Είναι ένας Πορτογάλος 19 στα 20, τον οποίο είχε φέρει τον Γενάρη δανεικός ο Άρης από την Πάρμα. Το παιδί ενσωματώθηκε αργά στον Άρη κι έπαιξε για πρώτη φορά τέλη Φλεβάρη και συνολικά είχε μόλις τέσσερις πέντε εμφανίσεις μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα.

• Εγώ δύο φορές πρόλαβα και τον είδα και μου άρεσε. Ψηλό παιδί (1μ86), ξέρει μπάλα, κόβει και σκοράρει (δύο γκολ έβαλε με τη φανέλα του Άρη).

• Τέλος πάντων, ο Άρης δεν μπόρεσε να τον κρατήσει από την Πάρμα, αφού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Ο Ντανίλο έφυγε από την Ελλάδα και γύρισε στην Πάρμα. Ξέρετε τι κάνει τώρα; Είναι αναντικατάστατο στέλεχος της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο κύπελλο της ΦΙΦΑ που γίνεται στην Κολομβία για παίκτες από 20 ετών και κάτω. Η δε Πορτογαλία έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, κερδίζοντας 2-0 στον ημιτελικό τη Γαλλία, με ένα γκολ του Ντανίλο και με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ντανίλο.

• Απόψε η Πορτογαλία αντιμετωπίζει στον τελικό την Βραζιλία κι ο Ντανίλο λογικά θα είναι παρών, όπως ήταν και στα έξι παιχνίδια της ομάδας του σε αυτό το μεγάλο παγκόσμιο τουρνουά. Με την Πορτογαλία να έχει κρατήσει το μηδέν πίσω σε όλα τα παιχνίδια! Και τον Ντανίλο να έχει παίξει εναντίον και της Γαλλίας και της Αργεντινής και της Γουατεμάλας και της Νέας Ζηλανδίας και του Καμερούν και της Ουρουγουάης. Με την επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ να έχει φιλοξενήσει τις προάλλες και μεγάλη συνέντευξή του.

• Και για να εξηγούμαι: εγώ δεν λέω, «γιατί ο Ολυμπιακός δεν πήρε τον Ντανίλο». Απλά αναρωτιέμαι, αν τον πρόσεξε ποτέ το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου. Διότι, για να μην είναι καλός παίκτης αποκλείεται. Βασικότατος στην φιναλίστ του Παγκοσμίου κυπέλλου -20 είναι.

• Να θυμηθούμε δε ότι ο Ντιαρά, που έμεινε χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, είχε περάσει από τον ΟΦΗ και δεν τον είχε «δει» κανείς Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x