Κώστας Νικολακόπουλος

Το βαρβάτο δίδυμο των γκολκίπερ

Δεν είναι δίκαιος όποιος υποστηρίξει ότι ο Κοστάντσο δεν είναι καλός γκολκίπερ, ίσως και πολύ καλός γκολκίπερ. Μάλιστα πρόκειται για επιλογή του Ολυμπιακού με πολλά συν… Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

• Δεν είναι δίκαιος όποιος υποστηρίξει ότι ο Κοστάντσο δεν είναι καλός γκολκίπερ, ίσως και πολύ καλός γκολκίπερ. Μάλιστα πρόκειται για επιλογή του Ολυμπιακού με πολλά συν: πέραν της δεδομένης αξίας του, είναι ψηλό παιδί (1μ87), σε καλή ηλικία για γκολκίπερ, με Κοινοτικό διαβατήριο, παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εμπειρία πρωταθλητισμού (με επιτυχία) τόσο με τη Ρίβερ Πλέϊτ, όσο και με την Βασιλεία, ενώ φυσικά ομιλεί και την…επίσημη γλώσσα των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού, την ισπανική. Άρα, θα προσαρμοστεί πιο εύκολα, θα τους μάθει και θα τον μάθουν πιο εύκολα.

• Απλά εγώ έχω να επισημάνω κάτι για τη συνέχεια. Γιατί ο Ολυμπιακός ψάχνει και δεύτερο γκολκίπερ. Κι εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να πάρει ένα γκολκίπερ απλά για να πάρει, όπως λέμε, αλλά να πάρει ένα πραγματικά καλό γκολκίπερ. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Αργεντίνος γκολκίπερ έχει ένα ιατρικό ιστορικό, με τρεις τέσσερις τραυματισμούς στην καριέρα του.

• Κι εντάξει εκείνος ο παλιός, όταν στις 7 Οκτώβρη του 2001, λίγους μήνες μετά το ξεκίνημά του ως βασικός στη Ρίβερ Πλέϊτ, τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του γόνατο κι έκανε να παίξει 18 μήνες.

• Αλλά υπάρχουν τραυματισμοί και τα τελευταία χρόνια. Λιγότερο η, περισσότερο σοβαροί.

• Πριν τρία χρόνια, στις 13 Φλεβάρη του 2008 έγινε, λόγω τραυματισμού στο πόδι, αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα Σπόρτινγκ-Βασιλεία για το τότε ΟΥΕΦΑ κι επέστρεψε μετά από 25 ημέρες.

• Πρόπερσι, στις 9 Δεκέμβρη του 2008 εμφάνισε πρόβλημα στον τένοντα και ξανάπαιξε σε 3,5 μήνες, αφού έμεινε έξω 40 ημέρες κι έχασε για κάποια στιγμή τη θέση του στην ενδεκάδα.

• Πέρσι, είχε δύο. Στις 8 Οκτώβρη του 2009 έκανε επέμβαση στο αριστερό γόνατο κι έμεινε έξω 4,5 μήνες. Και στις 25 Μαρτίου του 2010 έγινε αλλαγή στο Βασιλεία-Ζυρίχη λόγω τραυματισμού στο ισχίο κι έμεινε έξω πέντε εβδομάδες.

• Φυσικά μετράει πιο πολύ τι έγινε φέτος. Και το παιδί είχε μία πολύ γεμάτη σεζόν, παίζοντας 32 στις 36 αγωνιστικές και στα 12 ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του. Δηλαδή, συνολικά 44 παιχνίδια. Γι΄ αυτό, άλλωστε, και τον παίρνει ο Ολυμπιακός.

• Απλά νομίζω ότι για να έχει η ομάδα ήσυχο το κεφάλι της, καλό θα ήταν να πάρει κι ένα δεύτερο καλό γκολκίπερ, μία εφεδρεία που αν χρειαστεί θα βγάλει ασπροπρόσωπο τον Ολυμπιακό. Και νομίζω, άλλωστε, ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x