sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Νέοι και… παλιοί κόντρα στην ΑΕΚ

Θα συναντήσει παλιούς γνωστούς και θα... γνωρίσει νέες ομάδες η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Μπατίστα, παλαίμαχοι και παλιοί αντίπαλοι κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν τους «κιτρινόμαυρους».

Ομάδες που έχει βρει ξανά στο δρόμο της, γνωστοί και... φίλοι θα βρεθούν απέναντι στην ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Η κλήρωση έφερε κόντρα στην ΑΕΚ παλιούς αντιπάλους, αλλά και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Αρκετές ομάδες έχουν εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά δεν είναι λίγοι και αυτοί που κάνουν το παρθενικό τους βήμα στην Γ' κατηγορία.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων που κληρώθηκαν στη φετινή της εμπειρία στην Γ' Εθνική.

Αιγάλεω
Μια ακόμα ομάδα με ιστορία βρήκε στο δρόμο της η ΑΕΚ. Το Αιγάλεω έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Α' Εθνική, όπου αγωνιζόταν για 23 χρόνια, έχοντας και πέντε ευρωπαϊκές συμμετοχές.

inner

Με τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα στο τιμόνι, το Αιγάλεω θα επιδιώξει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι στον 8ο όμιλο της Δ' Εθνικής.

inner

Περαμαϊκός
Με έναν γνώριμο της ΑΕΚ θα συμμετάσχει ο Περαμαϊκός στο πρωτάθλημα. Ο Ντανιέλ Μπατίστα ηγείται της προσπάθειας του συλλόγου του Περάματος, ο οποίος διανύει την δεύτερη θητεία του στην Γ' Εθνική. Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας του 9ου ομίλου της Δ' Εθνικής.

inner

Ηλυσιακός
Απ' τα «σπλάχνα» του βγήκε ο Νίκος Σαργκάνης, ενώ στο «τιμόνι» του έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο ο Γιώργος Δώνης. Ο Ηλυσιακός είναι μια ακόμα ιστορική ομάδα που θα αγωνίζεται φέτος στα. αλώνια της Γ' Εθνικής. Πέρυσι κατέκτησε την 3η θέση στον 8ο όμιλο της Δ' Εθνικής.

inner

Άγιος Νικόλαος
Δεν είναι «νέος», αφού επιστρέφει μετά από 10 χρόνια στην Γ’ Εθνική. Όλα αυτά τα χρόνια περιπλανήθηκε στα γήπεδα του Λασιθίου, όμως επέστρεψε δυναμικά. Η αξέχαστη για τους Αγιονικολιώτες στιγμή πάντως, ήταν στις 30/11/94, όταν ο ΑΟΑΝ απέκλεισε απ’ το Κύπελλο Ελλάδας τον ΠΑΟΚ, με δύο ισοπαλίες (1-1 στην Τούμπα και 0-0 εντός έδρας).

inner

Ηρόδοτος
Μια χρονιά πριν την επάνοδό του στην Γ’ Εθνική ο Ηρόδοτος τα σάρωσε όλα. Κύπελλο Ηρακλείου, Super Cup και δυναμικές εμφανίσεις στον 10ο όμιλο της Δ’ Εθνικής τον φέρνουν στη νέα χρονιά με… φόρα.

inner

Οι «κυανόλευκοι» έχουν αγωνιστεί για δώδεκα χρόνια στην Β’ Εθνική και δεκαέξι στην Γ’ κατηγορία. Μάλιστα, στο Κύπελλο Ελλάδας έχουν φτάσει δύο φορές στους «16», την πρώτη αποκλείστηκαν απ’ τον ΑΕΚ και την δεύτερη απ’ τον Παναθηναϊκό.

Μανδραϊκός
Η πρώτη αντίπαλος της ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να φτάσει στα μεγάλα σαλόνια, όμως έχει βγάλει ποδοσφαιριστές απ’ τις τάξεις της που έχουν αγωνιστεί στους «κιτρινόμαυρους», αλλά και σε Ολυμπιακό, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.
Πέρυσι ο Μανδραϊκός αγωνίστηκε στον 7ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και τερμάτισε 2ος πίσω απ’ την Ένωση Ερμιονίδας που κατέκτησε τον τίτλο.

Αστέρας Βάρης
Την 3η θέση στον 9ο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατέκτησε ο Αστέρας Βάρης και «κατέκτησε» τη συμμετοχή του στη νέα Γ’ Εθνική. Πάντως, συνδέεται με τους «κιτρινόμαυρους», αφού τεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Φαμέλης.

inner

Θύελλα Ραφήνας
Νέα στην Γ' εθνική είναι η Θύελλα Ραφήνας, η οποία ανέβηκε απ' την Α' ΕΣΠΑΝΑ ως πρωταθλήτρια. Με προπονητή τον Βλάση Χατζηαναστασίου απ' το 2009, σε ανδρική ομάδα και ακαδημίες, θα επιδιώξει ένα θετικό παρθενικό βήμα στην Γ' Εθνική.

Τριγλία Ραφήνας
Ένα ακόμα… ταξίδι στη Ραφήνα θα έχει η ΑΕΚ, για να αντιμετωπίσει την Τριγλία. Ο σύλλογος απ’ τη Ραφήνα έχει μείνει στην ιστορία για την αντιστασιακή της δράση τα χρόνια της κατοχής, ενώ έεξασφάλισε την άνοδό της στην Γ’ Εθνική τερματίζοντας στην 6η θέση του ένατου ομίλου της Δ’ Εθνικής.

inner

ΠΑΟ Κρουσώνα
Ενισχύθηκε με εμπειρία ο ΠΑΟ Κρουσώνα, ενόψει της παρθενικής του παρουσίας στη Γ’ Εθνική. Η αποφασιστικότητα του να ξεχωρίσει, έφερε τον Παναγιώτη Κορδονούρη στο ρόστερ του, παίκτη με εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα, που βοήθησε πέρυσι τον Ρούβα να ανέβει στην Β’ Εθνική.

inner

Κηφισιά
Ένα βήμα πριν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα έφτασε η Κηφισιά πριν έξι χρόνια, όμως σταμάτησε στη Δ' Εθνική. Πέρυσι τερμάτισε στην 2η θέση του 8ου ομίλου της Δ' Εθνικής, πίσω απ' το Αιγάλεω και με προπονητή τον Θωμά Γράφα θα δώσει το πρώτο «παρών» στη Γ' Εθνική.

inner

Περιστέρι
Απ' την περίοδο 2009-10 αγωνίζεται στην Δ' Εθνική και βρέθηκε να συμμετέχει στη νέα Γ’ Εθνική μετά την κατάκτηση της 7ης θέσης στον 8ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.

Πανναξιακός
Με προπονητή τον Γιώργο Βλαστό -γνωστό απ’ τη θητεία του στον ΟΦΗ- θα παρουσιαστεί ο Πανναξιακός στη Γ’ Εθνική. Οι Κυκλαδίτες θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην κατηγορία, μετά την 4η θέση στον ένατο όμιλο της Δ’ Εθνικής.

inner

Ερμής Ζωνιανών
Ο Ερμής Ζωνιανών ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία του, αφού για πρώτη φορά συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πέρυσι τερμάτισε 3ος στον Κρητικό όμιλο και έφτασε στην άνοδο.

Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x