sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΝΒΑ Preview-Ανατολή: Ο Γιάννης, οι Χιτ, οι Νετς και οι άλλοι

Μια σούπερ ομάδα, ο MVP, δύο σούπερ σταρ που επιστρέφουν δριμύτεροι... και όχι μόνο. Η Ανατολή θα είναι «καυτή» στη νέα σεζόν του ΝΒΑ.

Μπορεί η Δύση να θεωρείται και (κακά τα ψέματα) να είναι πιο ανταγωνιστική, αλλά ποιος είπε ότι η Ανατολή στη νέα σεζόν του ΝΒΑ πάει πίσω. Οι Χιτ που έδειξαν επιτομή ομάδας, οι Μπακς του αποφασισμένου Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι ερχόμενοι με φόρα Σέλτικς, οι Νετς των Ντουράντ και Ίρβινγκ που επιστρέφουν δριμύτεροι και πολλοί ακόμη συνθέτουν ένα άκρως ανταγωνιστικό παζλ. Ας ρίξουμε μια ματιά, λοιπόν στις 15 ομάδες της περιφέρειας, τις προσθαφαιρέσεις που έκαναν και τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτές στο καλύτερο και το χειρότερο σενάριο αντίστοιχα.

Μαϊάμι Χιτ
Η ομάδα που αναγνώρισαν άπαντες με την αλματώδη πρόοδό της μέσα στη σεζόν έφτασε στην πηγή και δεν ξεδίψασε. Και ίσως αν Ντράγκιτς και Αντεμπάγιο ήταν υγιείς να έμπαιναν στην ερχόμενη περίοδο ως πρωταθλητές. Οι Χιτ ακολούθησαν το «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και καλά έκαναν. «Έδεσαν» τους δύο άτυχους των τελικών με νέα συμβόλαια, αρνήθηκαν όποια «πακέτα» ανταλλαγών θα αλλοίωναν τον κορμό τους και αντικατέστησαν τον Τζέι Κράουντερ με τον Μο Χάρκλες. Ο Έιβερι Μπράντλεϊ θα δώσει στα γκαρντ στοιχεία που θα συμπληρώσουν τους ραγδαία ανερχόμενους Χίρο και Ναν, με τον Μπάτλερ να παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στο παρκέ. Γιατί έξω από αυτό υπάρχει το μυαλό του Έρικ Σπόελστρα στον πάγκο και ο «εγκέφαλος» Πατ Ράιλι στο front office.

Best Case Scenario: Οι Χιτ, υγιείς και πληρέστεροι από πέρσι, εξελίσσονται σε απόλυτο αφεντικό της Ανατολής από τη regular season, πάνε «τρένο» στα playoffs και οδηγούνται σε repeat τελικούς με τους Λέικερς για να πάρουν το αίμα τους πίσω.

Worst Case Scenario: Το μομέντουμ της περασμένης σεζόν δείχνει να έχει χαθεί, ο Ντράγκιτς στα 34 και μετά από τραυματισμούς δεν είναι πια ο ίδιος και οι Χιτ ζορίζονται να φτάσουν έστω και στους τελικούς της Ανατολής.

Μιλγουόκι Μπακς
Η περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε με μια κατάληξη πολύ κατώτερη από τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η εντυπωσιακή regular season των Μπακς. Η preseason, ωστόσο, έφερε την ανακούφιση της παραμονής του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την υπογραφή συμβολαίου… ζωής, ως το 2026, για 228 εκατ. δολάρια. Η διοίκηση έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον under-achiever στα playoffs Μάικ Μπουντενχόλζερ και ο Τζον Χορστ προσπάθησε να βελτιώσει το supporting cast του Greek Freak. Η προσθήκη του Τζρου Χόλιντεϊ αντί του Έρικ Μπλέντσο είναι μια σημαντική αναβάθμιση στα γκαρντ με έναν ακόμη καλύτερο αμυντικό και πολύ καλύτερο σουτέρ και δημιουργό. Μάλλον όμως ήταν και η μοναδική ουσιαστική κίνηση ενίσχυσης, καθώς οι Όγκουστιν, Φορμπς, Πόρτις, Στάουσκας και Κρεγκ δεν συνιστούν μεγάλη πρόοδο σε σχέση με τους Μπλέντσο, Μάθιους, Ιλιασόβα, Γουίλιαμς, Κόρβερ και Ρ. Λόπεζ. Η δε προσπάθεια απόκτησης του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς κατέληξε σε κάζο.

Best Case Scenario: Ο Γιάννης κάνει ακόμη καλύτερη σεζόν με νέα «όπλα» στην επιθετική φαρέτρα του, ο Μίντλετον σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ο Χόλιντεϊ γίνεται ο τρίτος πόλος και οι Μπακς κατακτούν τον τίτλο στην Ανατολή και-γιατί όχι;-και το πρωτάθλημα.

Worst Case Scenario: Ο Greek Freak δείχνει ώρες-ώρες ξανά μόνος, παρουσιάζει τη γνωστή αδυναμία σε βολές και σουτ, το supporting cast αποδεικνύεται ανεπαρκές, το ελκυστικό στη regular season μπάσκετ του κόουτς «Μπαντ» είναι ξανά αναποτελεσματικό όταν σφίγγουν τα γάλατα και οι Μπακς δεν φτάνουν καν στους τελικούς της Ανατολής.



Μπόστον Σέλτικς
Οι Σέλτικς έμειναν με μια αίσθηση… ανολοκλήρωτου στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Ο αποκλεισμός από τους Χιτ αποδόθηκε και μάλλον ορθώς στην έλλειψη βάθους, παρότι Τέιτουμ και Μπράουν έκαναν καταπληκτική σεζόν και είναι μόλις στα ξεκινήματά τους. Η offseason δεν φαίνεται πως βελτίωσε την ομάδα της Βοστώνης σε αυτό το κομμάτι, καθώς συν τοις άλλοις αποχώρησε ο Γκόρντον Χέιγουορντ χωρίς ουσιαστικό αντίτιμο και με τον ελπιδοφόρο ρούκι Άαρον Νέσμιθ να καλείται να γεμίσει τα παπούτσια του. Ο έμπειρος Τρίσταν Τόμπσον είναι μια καλή προσθήκη στη front line, αλλά εκεί η δουλειά γινόταν ήδη αξιοπρεπώς από τους Τάις και Γουίλιαμς. Ο Τζεφ Τιγκ θα προσφέρει μια έξτρα λύση πίσω από τον ασταθή Κέμπα Γουόκερ στα γκαρντ.

Best Case Scenario: Ο Τέιτουμ κάνει σεζόν για MVP, ο Μπράουν γίνεται ο δικός του… Πίπεν, ο Σμαρτ συνεχίζει να «δαγκώνει» τους αντιπάλους και οι Σέλτικς επιστρέφουν στους τελικούς του ΝΒΑ με στόχο να ξαναπάρουν κεφάλι απέναντι στους Λέικερς με το 18ο δαχτυλίδι.

Worst Case Scenario: Ο πάγκος αποδεικνύεται και πάλι αχίλλειος πτέρνα, ο Κέμπα μοιάζει και πάλι πλην εκλάμψεων να μην είναι το κομμάτι που έλειπε από τα γκαρντ και η κατάληξη της σεζόν δεν απέχει πολύ από αυτή της σεζόν 2019/20.



Τορόντο Ράπτορς
Οι Ράπτορς έφτασαν μια ανάσα από τους τελικούς της Ανατολής ξεπερνώντας κάθε προσδοκία στη μετα-Λέοναρντ και πρωταθλήματος εποχή. Η νέα σεζόν προμηνύεται ακόμη πιο ζόρικη, καθώς αποχώρησαν δύο ακόμη πυλώνες του τίτλου του 2019, οι Σερζ Ιμπάκα και Μαρκ Γκασόλ. Η έλευση του συμπαθούς Άρον Μπέινς δεν καλύπτει το κενό, ο Μασάι Ουζίρι δεν μοιάζει να έχει κάνει κάποιο νέο «μαγικό» για την ενίσχυση της ομάδας και ο Νικ Νερς θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη μαεστρία για να προχωρήσει το Τορόντο αρκετά στα playoffs.

Best Case Scenario: Ο Νικ Νερς βγάζει και πάλι προπονητικούς λαγούς από το καπέλο, ο Ανουνόμπι κάνει την «έκρηξη» αποτελώντας το νέο αστέρι της ομάδας, Λάουρι και ΒανΒλίτ συνεχίζουν να αποδεικνύουν πως και οι κοντόχοντροι έχουν θέση στο ΝΒΑ, ο Σιάκαμ αφήνει πίσω την κάκιστη παρουσία του στη «φούσκα» και οι Ράπτορς πάνε τελικούς Ανατολής.

Worst Case Scenario: Η έλλειψη ποιότητας στην επίθεση είναι εμφανής, η front line είναι αισθητά αποδυναμωμένη και οι Ράπτορς απλά παρίστανται στα playoffs και… χαιρετίζουν στην καλύτερη στον δεύτερο γύρο.

Φιλαδέλφεια 76ερς
Έναν χρόνο μετά τον αποκλεισμό τους με το… τρίσποντο buzzer beater του Λέοναρντ των μετέπειτα πρωταθλητών Ράπτορς, οι Σίξερς απογοήτευσαν την περασμένη σεζόν. «Σκουπίστηκαν» από τους Σέλτικς στον πρώτο γύρο και η ανάγκη για… σκούπα στην ομάδα ήταν εμφανής. Ο Μπρετ Μπράουν αντικαταστάθηκε από τον Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο, ο αμφιλεγόμενος Ντάριλ Μόρεϊ έγινε ο προϊστάμενος του τζένεραλ μάνατζερ Έλτον Μπραντ και η Φιλαδέλφεια ψάχνει να βρει το δρόμο της αφού το περίφημο trust the process μάλλον μας τελείωσε άδοξα. Οι προσθήκες των Σεθ Κάρι (γαμπρός του Ντοκ Ρίβερς) και Ντάνι Γκριν έρχονται για να λύσουν τον βραχνά του μακρινού σουτ, ενώ ο Ντουάιτ Χάουαρντ προσφέρει μια επαρκή κάλυψη πίσω από τον ευπαθή σε τραυματισμούς Τζοέλ Εμπίντ. Η παραμονή του Μπεν Σίμονς παραμένει ερωτηματικό, καθώς η Φιλαδέλφεια εμφανίζεται να το συζητά για ενδεχόμενη ανταλλαγή.

Best Case Scenario: Οι Σίξερς επιτέλους σουτάρουν αξιοπρεπώς καλύπτοντας το μεγάλο κουσούρι του Σίμονς, ο Εμπίντ μένει υγιής και ο δρόμος προς τουλάχιστον τα ημιτελικά της Ανατολής μοιάζει ορθάνοιχτος.

Worst Case Scenario: Γκριν και Κάρι δεν αρκούν για να ανεβάσουν τα ποσοστά σε ένα ρόστερ με πολλούς παίκτες που δεν απειλούν από μακριά, το δίδυμο Σίμονς-Εμπίντ αποδεικνύεται ξανά ασύμβατο, ο Ντοκ Ρίβερς αποτυγχάνει μετά τους Κλίπερς και στη Φιλαδέλφεια και η κατάληξη της σεζόν δεν διαφέρει εντυπωσιακά από την περασμένη περίοδο.



Ιντιάνα Πέισερς
Για πέμπτο σερί χρόνο οι Πέισερς αποχαιρέτησαν στον πρώτο γύρο των playoffs. Το «σκούπισμα» από τους Χιτ έκανε ακόμη πιο εμφανή την ανάγκη για μια μεγάλη αλλαγή, με τον Νέιτ ΜακΜίλαν να απομακρύνεται από τον πάγκο. Στη θέση του επελέγη ο πρωτάρης Νέιτ Μπιόρκγκρεν, που υπήρξε βοηθός του Νικ Νερς στους Ράπτορς. Δυστυχώς για την ομάδα της Ιντιάνα, το front office δεν έκανε ουσιαστικά καμία κίνηση αναβάθμισης της ομάδας και ο νέος κόουτς θα κληθεί με τα ίδια υλικά να φτιάξει καλύτερο φαγητό.

Best Case Scenario: Ο Βίκτορ Ολαντίπο επιστρέφει στην προ τραυματισμού φόρμα του, ο Τι Τζέι Γουόρεν σταθεροποιείται στα υψηλά επίπεδα εμφανίσεων της «φούσκας», ο Μάλκολμ Μπρόγκντον αποφεύγει τις συχνές παρουσίες στο ιατρικό δελτίο, Τέρνερ και Σαμπόνις συνθέτουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών στο ΝΒΑ και οι Πέισερς βάζουν τέλος στην κατάρα του πρώτου γύρου φτάνοντας τουλάχιστον ως τα ημιτελικά της Ανατολής.

Worst Case Scenario: Η ομάδα μοιάζει «βαλτωμένη», με τις ίδιες αδυναμίες που είχε την περασμένη σεζόν, ο άπειρος head coach… πελαγώνει και η Ιντιάνα ζορίζεται ακόμη και να μπει στην οκτάδα για τα playoffs.

Ατλάντα Χοκς
Όση απογοήτευση υπήρχε στο 20-47 της περασμένης σεζόν που δεν αρκούσε καν για να κληθούν οι Χοκς στη «φούσκα» του Ορλάντο, άλλο τόσο ελπιδοφόρο δείχνει το μέλλον τους. Όχι μόνο λόγω της παρουσίας των νεαρών Τρέι Γιανγκ και Τζον Κόλινς, αλλά και εξαιτίας της δραστηριότητας της ομάδας στην offseason. Στην Ατλάντα ήρθαν δύο κορυφαίοι Ευρωπαίοι, οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Ντανίλο Γκαλινάρι, ο πρωταθλητής Ραζόν Ρόντο και δύο χρησιμότατοι ρολίστες, οι Κρις Νταν και Σόλομον Χιλ. Προσθέστε στο μείγμα και το νούμερο «6» του ντραφτ, τον πάουερ φόργουορντ Ονιέκα Οκόνγκου, αλλά και τον Νέιτ ΜακΜίλαν που θα είναι συνεργάτης του Λόιντ Πιρς στον πάγκο. Κάπως έτσι οι Χοκς μπορούν εν αρχή να προβάλουν ρεαλιστικές αξιώσεις για παρουσία στα playoffs.

Best Case Scenario: Η σύνθεση εμπειρίας και ταλέντου αποδεικνύεται εξαιρετική, οι Χοκς σε μια αποδυναμωμένη Ανατολή ξεχωρίζουν με το καλημέρα και όχι απλώς φτάνουν στα playoffs, αλλά απειλούν και τα φαβορί.

Worst Case Scenario: Η ανανέωση θέλει χρόνο και η ομάδα δεν μπορεί σε λίγους μήνες από την προτελευταία θέση της Ανατολής να γίνει… διεκδικήτρια. Έτσι παρά την εμφανή βελτίωσή της, αυτή δεν φτάνει παρά για να παλέψει να μπει στα playoffs.

Μπρούκλιν Νετς
Η παρουσία στη «φούσκα» σε μια σεζόν χωρίς καθόλου Ντουράντ και με ολίγον Ίρβινγκ ήταν υπέρβαση. Οι Νετς του 2020/21 είναι ίσως η μεγαλύτερη ατραξιόν του ΝΒΑ. Ο KD επιστρέφει στη δράση για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο, ο Κάιρι είναι έτοιμος να αποτελέσει τον δεύτερο πόλο δίπλα του, ενώ παίκτες όπως οι ΛεΒέρτ, Ντινγουίντι, Άλεν και Χάρις που έλαμψαν εν τη απουσία των δύο σταρ προσφέρουν μια πολύ καλή πλαισίωση. Η επιλογή του πρωτάρη στην προπονητική Στιβ Νας έχει έναν βαθμό ρίσκου, αλλά στο πλευρό του θα έχει τους ανθρώπους με τους οποίους έφτιαξαν τους τελευταίους ισχυρούς Σανς, τον Μάικ Ντ’ Αντόνι και τον Αμάρε Στούντεμαϊρ ως βοηθούς. Το ταβάνι είναι πολύ υψηλό και μένει να δούμε αν θα το φτάσουν οι Νετς.

Best Case Scenario: Ντουράντ και Ίρβινγκ δεν έχουν επηρεαστεί στο ελάχιστο από τους τραυματισμούς τους, τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ κολλάνε άψογα, ο Νας δείχνει πως και εκτός παρκέ παραμένει… mastermind του παιχνιδιού και οι Νετς πάνε φουλ για τελικούς. Ανατολής και ίσως όχι μόνο…

Worst Case Scenario: Ο Ντουράντ χρειάζεται χρόνο για να συνέλθει, ο Ίρβινγκ δεν μοιάζει απόλυτα συμβατός δίπλα του, οι παίκτες που έγιναν κατ’ ανάγκη πρωταγωνιστές την περασμένη σεζόν δυσκολεύονται να «υποβαθμιστούν» ως ρολίστες, ο Νας δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και οι Νετς πηδάνε κάτω από τον πολύ ψηλό πήχη που μπήκε γι’ αυτούς πριν την έναρξη της σεζόν.



Σικάγο Μπουλς
Μένοντας για τρίτο σερί χρόνο εκτός playoffs, οι Μπουλς έκριναν πως είχε έρθει η ώρα για αλλαγές. Ο Αρτούρας Καρνισόβας ανέλαβε κομβικό ρόλο στο front office, ο Μπίλι Ντόνοβαν μετά την εξαιρετική του πορεία στην Οκλαχόμα έγινε προπονητής και το Σικάγο περιμένει πλέον αποτελέσματα. Πάντως η ομάδα δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στην offseason, δεν κατάφερε να προσελκύσει κάποιο μεγάλο όνομα και η καλύτερη προσθήκη ήταν ο 34χρονος σούτινγκ γκαρντ Γκάρετ Τεμπλ. Η επιλογή του 19χρονου φόργουορντ Πάτρικ Γουίλιαμς στο «4» του ντραφτ ξένισε πολλούς, καθώς δεν ήταν καν βασικός στο Florida State. Ίσως όμως οι διασυνδέσεις του Ντόνοβαν εκεί να έπαιξαν ρόλο.

Best Case Scenario: Ο Ζακ ΛαΒίν παίζει σαν All Star, οι νεαροί Κόμπι Γουάιτ, Λάουρι Μάρκανεν και Γουέντελ Κάρτερ ωριμάζουν, οι τακτικές του Ντόνοβαν αναβαθμίζουν την ομάδα και οι Μπουλς σε πρώτη φάση επιστρέφουν στα playoffs.

Worst Case Scenario: Οι ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ δεν επιτρέπουν ακόμη και σε έναν ικανότατο προπονητή, όπως ο Μπίλι Ντόνοβαν, να παρουσιάσει μια θεαματικά καλύτερη ομάδα. Η πρόοδος είναι μικρή και οι Μπουλς μένουν για τέταρτο σερί χρόνο εκτός οκτάδας αντιλαμβανόμενοι πως πέρα από αλλαγές εκτός παρκέ, θέλουν τέτοιες και στο ρόστερ τους.

Νιου Γιορκ Νικς
Η ομάδα που έχει γίνει… ανέκδοτο με τις ανεκδιήγητες επιλογές της διοίκησής της τα τελευταία χρόνια επιχειρεί ένα ακόμη restart με στόχο να βάλει τέλος στην απουσία από τα playoffs που κρατά πλέον από το 2013. Ο άλλοτε ατζέντης (μεταξύ άλλων και του Άλεν Άιβερσον) Λέον Ρόουζ ανέλαβε θέση επικεφαλής στο front office και ο Τομ Τιμποντό καθήκοντα προπονητή. Οι Νικς έκαναν κάποιες χρήσιμες προσθήκες έμπειρων παικτών, όπως οι Όστιν Ρίβερς, Άλεκ Μπερκς και Νέρλενς Νόελ, που θα δώσουν λύσεις δίπλα στους Μπάρετ, Ραντλ και Ρόμπινσον. Η μεγαλύτερη ελπίδα έρχεται από το ντραφτ, καθώς ο φόργουορντ Όμπι Τόπιν που επελέγη στο «8» δείχνει παίκτης με προοπτική, όπως και ο γκαρντ Ιμάνουελ Κουίκλι που διάλεξαν στο «25».

Best Case Scenario: Μετά από έξι σερί σεζόν στην τελευταία πεντάδα της Ανατολής, οι Νικς παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση και ένα από τα πιο ελκυστικά νεανικά σύνολα του ΝΒΑ. Μέχρι και σε σημείο να κρυφοκοιτάζουν τα playoffs.

Worst Case Scenario: Καλή η ανανέωση, αλλά οι Νικς δεν έχουν για μια ακόμη φορά τον παίκτη-σημείο αναφοράς. Ο Αρ Τζέι Μπάρετ δεν αποδεικνύεται τέτοιος ούτε στη δεύτερη σεζόν του και η ομάδα της Νέας Υόρκης παραμένει κοντά στον πάτο της Ανατολής.

Ντιτρόιτ Πίστονς
Μόλις τέσσερις παίκτες από τον κορμό της περασμένης σεζόν παρέμειναν και οι Πίστονς, που έχουν να φτάσουν πέρα από τον πρώτο γύρο των playoffs από το 2008, επιχείρησαν ανανέωση. Με εξαίρεση την απώλεια του σέντερ Κρίστιαν Γουντ (που μάλλον δεν αντικαταστάθηκε επαρκώς από τον Μέισον Πλάμλι), έκαναν καλές κινήσεις για την ενίσχυσή τους. Κορυφαία αυτή του Τζέραμι Γκραντ, που έλαμψε (αλλά ως ρολίστας) με τους Νάγκετς στα playoffs. Δίπλα στους ταλαιπωρημένους από τραυματισμούς βετεράνους Ντέρικ Ρόουζ και Μπλέικ Γκρίφιν, προστέθηκε νέο αίμα με τον γκαρντ Κίλιαν Χέιζ και τον φόργουορντ Σαντίκ Μπέι που επελέγησαν στο «7» και το «19» του ντραφτ αντίστοιχα.

Best Case Scenario: Ο Ντουέιν Κέισι κατορθώνει να δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, που μετά το απογοητευτικό 20-46 της περασμένης σεζόν δείχνει να έχει προοπτική. Σε βαθμό που τα playoffs στην εξέλιξη της σεζόν δεν μοιάζουν απαγορευμένος καρπός.

Worst Case Scenario: Οι Πίστονς αργούν να πάρουν μπρος, απομακρύνονται νωρίς από την οκτάδα, Ρόουζ και Γκρίφιν αρχίζουν να ψάχνονται για να πάνε σε ομάδες πρωταθλητισμού και η χρονιά δεν απέχει πολύ από την περσινή.

Κλίβελαντ Καβαλίερς
Τη δεύτερη εποχή Λεμπρόν Τζέιμς διαδέχτηκαν δύο σεζόν στον πάτο της Ανατολής. Δυστυχώς οι Καβαλίερς δεν ήταν όσο δραστήριοι έπρεπε στην offseason για να αλλάξουν δραστικά τη μοίρα τους. Δεν «χτύπησαν» κανέναν από τους περιζήτητους free agents, έχασαν τον Τρίσταν Τόμπσον και η προσθήκη του Τζαβέιλ ΜακΓκι σε μια front line που έχει ήδη τους Λαβ, Ντράμοντ, Νανς και Μέικερ ήταν μάλλον περιττή. Ο Άιζακ Οκόρο, που επέλεξαν στο «5» του ντραφτ, μοιάζει ένας χρήσιμος παίκτης με έφεση στην άμυνα και καλή παρουσία στα φιλικά, αλλά δύσκολα θα κάνει τη διαφορά. Ο Κόλιν Σέξτον και ο Τσεντί Οσμάν αναμένεται να έχουν ηγετικό ρόλο στην περιφέρεια του κόουτς Μπίκερσταφ.

Best Case Scenario: Οι Καβαλίερς ξεκολλάνε από τον πάτο της Ανατολής και πλησιάζουν στην πρώτη δωδεκάδα.

Worst Case Scenario: Το ρόστερ παρουσιάζει πάλι τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα και τη δημιουργία και το Κλίβελαντ παραμένει σε θέση ουραγού.

Σάρλοτ Χόρνετς
Μετά από τέσσερις σεζόν μακριά από τα playoffs, οι Χόρνετς μπορούν πλέον να ελπίζουν. Η απόκτηση του Γκόρντον Χέιγουορντ τάραξε τα νερά και δίνει στον ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς φόργουορντ τη δυνατότητα να έχει ξανά ηγετικό ρόλο. Ο ΛαΜέλο Μπολ, που επέλεξε η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν στο «3» του ντραφτ, αποτελεί έναν ακόμη λόγο αισιοδοξίας για το μέλλον. Ουσιαστικές απώλειες δεν έχει ο κόουτς Τζέιμς Μπορέγκο, αφού κανένας δεν θα κλάψει για την απώλεια του Νικολά Μπατούμ και του Γουίλι Ερνανγκόμεθ.

Best Case Scenario: Ο ΛαΜέλο κάνει σεζόν για ρούκι της χρονιάς, ο Χέιγουορντ θυμίζει εποχές… Τζαζ και οι Χόρνετς επιστρέφουν επιτέλους στα playoffs.

Worst Case Scenario: Ο Μπολ είναι ταλαντούχος αλλά άγουρος, ο Χέιγουορντ βγάζει ξανά τραυματισμούς και δεν μπορεί να ηγηθεί, το υπόλοιπο cast δεν έχει σπουδαία ποιότητα και η Σάρλοτ συνεχίζει το σερί απουσιών από τα playoffs.



Ορλάντο Μάτζικ
Η παρουσία των Μάτζικ στα playoffs και ο αξιοπρεπής αποκλεισμός από τους Μπακς στον πρώτο γύρο ήταν υπέρβαση που θα επιχειρήσουν να κάνουν και φέτος. Ο Στιβ Κλίφορντ ελπίζει να σταματήσει η κακοδαιμονία που του στέρησε πέρσι για μεγάλα κομμάτια της σεζόν παίκτες όπως οι Τζόναθαν Άιζακ, Άαρον Γκόρντον, Μο Μπάμπα και Μαρκέλ Φουλτζ. Μοναδική ουσιαστική απώλεια ήταν αυτή του Ντι Τζέι Όγκουστιν, αλλά ο ρούκι γκαρντ Κόουλ Άντονι που επέλεξαν στο «15» μπορεί να προσφέρει στη θέση. Φυσικά ο Νίκολα Βούτσεβιτς παραμένει το σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Best Case Scenario: Μια πορεία μέχρι τα playoffs είναι μάλλον ό,τι καλύτερο μπορούν να περιμένουν οι Μάτζικ.

Worst Case Scenario: Σε μια Ανατολή όπου ο ανταγωνισμός για την οκτάδα αυξήθηκε, θα χρειαστεί μια αισθητά καλύτερη βερσιόν των Μάτζικ για να μπει στην οκτάδα και δεν θα τα καταφέρουν.

Γουάσινγκτον Γουίζαρντς
Η παρουσία τους στη «φούσκα» χωρίς Μπιλ και Γουόλ δεν βοήθησε να μπουν στα playoffs, αλλά η φετινή ομάδα μοιάζει να έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει. Ο Τζον Γουόλ, που ουσιαστικά απέχει δύο χρόνια από τη δράση λόγω τραυματισμών, έφυγε για το Χιούστον και στη θέση του ήρθε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, που ελπίζει στην πρωτεύουσα να βρει στο πρόσωπο του Μπράντλεϊ Μπιλ ό,τι δεν του πρόσφερε ο Τζέιμς Χάρντεν. Το πενταετές συμβόλαιο 80 εκατ. δολαρίων που πρόσφεραν οι Γουίζαρντς στον Μπέρτανς είναι μάλλον υπερβολικό, αλλά τουλάχιστον αποκτήθηκαν χρήσιμοι ρολίστες όπως οι Ραούλ Νέτο και Ρόμπιν Λόπεζ. Ευρωπαϊκή ατραξιόν αποτελεί ο Ισραηλινός Ντένι Άβντιγια, που επελέγη στο «9» του ντραφτ.

Best Case Scenario: Το δίδυμο Γουέστμπρουκ-Μπιλ αλληλοσυμπληρώνεται εξαιρετικά και οι Γουίζαρντς όχι απλώς επιστρέφουν στα playoffs μετά το 2018, αλλά δείχνουν ικανοί να προχωρήσουν.

Worst Case Scenario: Γουέστμπρουκ και Μπιλ κοντράρονται για την… μαρκίζα του νούμερο «1» της ομάδας, ο δεύτερος ψάχνεται να φύγει με ανταλλαγή και οι Γουίζαρντς καταντούν μια χειρότερη εκδοχή των περσινών Ρόκετς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x