sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπροστά είναι… «φωτιά και λάβρα»

Τρόμο σκορπά στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι οι επτά νίκες σε οχτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά οι επιδόσεις στην επίθεση, που «βγάζει φωτιές»! Πρώτος απ’ όλους ο Καβενάγκι που πάει για ιστορικό ρεκόρ!

Το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα την τελευταία 15ετία πραγματοποιεί στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ, έχοντας στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας τον Τιμούρ Κετσπάγια. Οι «γαλαζοκίτρινοι» οδηγούν αήττητοι την κούρσα, έχοντας επτά νίκες και μια ισοπαλία σε οχτώ αγωνιστικές, αλλά αυτό είναι το… λιγότερο! Αυτή που προκαλεί … τρόμο είναι η επιθετική γραμμή της ομάδας, καθώς μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 38 φορές, δηλαδή σχεδόν πέντε γκολ ανά παιχνίδι. Απίστευτη παραγωγικότητα…

Η ομάδα που δεινοπάθησε περισσότερο ήταν η Νέα Σαλαμίνα, την οποία φιλοδώρησε με εννιά τέρματα (0-9). Από έξι γκολ δέχθηκαν η Πάφος (6-2) και η ΑΕ Λεμεσού (6-0), με πέντε τέρματα… γλίτωσαν Ένωση Παραλιμνίου (0-5) και Ερμής Αραδίππου (1-5), τέσσερα γκολ δέχθηκε ο Άρης Λεμεσού (4-0), δύο η ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχασε (2-2) και ένα η Δόξα Κατωκοπιάς (0-1).

Αυτός που οδηγεί την κούρσα είναι ο Φερνάντο Καβενάγκι που έχει πετύχει 12 τέρματα. Ο Αργεντινός σκόραρε για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και ισοφάρισε την περσινή επίδοση του Άμπραχαμ Γκίε με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού. Πλέον, κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ του Ράινερ Ράουφμαν, ο οποίος ως παίκτης της Ομόνοιας σκόραρε σε εννιά σερί αγώνες την περίοδο 1999-2000.

Δεύτερος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ είναι ο Τόμας Ντε Βινσέντι με επτά τέρματα. Ο Γιώργος Εφραίμ έχει «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα τέσσερις φορές και από δύο οι Βινίσους, Στίλιτς, Χαραλαμπίδης, Βάντερ και Λεάλ (ο τελευταίος παραχωρήθηκε δανεικός). Από ένα τέρμα έχουν σημειώσει οι Βινίσιους, Αρτυματάς, Γκιγιέρμε και Πιατκόφσκι, ενώ δύο τέρματα έχουν χρεωθεί ως αυτογκόλ των Μποργκ (Άρης Λεμεσού) και Ζάρκοβιτς (Νέα Σαλαμίνα).

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x