sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπράντον Ντέιβις: Ερωτηματικό το επόμενο βήμα του (vids)

Αδιαμφισβήτητα ο Μπράντον Ντέιβις είναι ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης τη αυτή τη στιγμή.

Αδιαμφισβήτητα ο Μπράντον Ντέιβις είναι ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης τη αυτή τη στιγμή. Η βελτίωση του Αμερικανού σέντερ της Ζάλγκιρις Κάουνας σε όλα τα επίπεδα είναι ολοφάνερη και, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στο πιο μπασκετικό «χωριό» της Ευρώπης.

23 Ιουνίου 2017. Η ημερομηνία σταθμός στην καριέρα του Αμερικάνου άσου. Η στιγμή που ο Μπράντον Ντέιβις επιλέγεται από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τη θέση του σέντερ με σκοπό να συνθέσει μαζί με τον Αντάνας Καβαλιάουσκας ένα πολύ ισχυρό δίδυμο κάτω από την ρακέτα των Λιθουανών. Παρόλο που η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη για εκείνον στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και την Ευρωλίγκα, δεν ήταν άγνωστος στο μπασκετικό κοινό. Έχει αγωνιστεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τη φανέλα των Νετς και Φιλαδέλφια 76ερς, ενώ την αμέσως προηγούμενη σεζόν είχε κάνει τρομερές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μονακό.

Η αλήθεια είναι πως ο Ντέιβις δεν έκανε το ξεκίνημα που προσδοκούσε στα πρώτα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Ωστόσο, ένα παιχνίδι κόντρα στην Χίμκι -με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα- αποτέλεσε σταθμό για εκείνον από τη στιγμή που σημείωσε 15 πόντους μένοντας στο παρκέ για 21 λεπτά!

Ενώ ολοκλήρωσε τη περσινή κανονική περίοδο της με 35 πόντους στα δύο τελευταία παιχνίδια (17 με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και 18 με τον Ολυμπιακό). Η βελτίωση του παιχνίδι με παιχνίδι ήταν αισθητή και ο προπονητής του ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό η διοίκηση της Ζαλγκίρις θα ανταμείψει τον Αμερικάνο σέντερ με νέο συμβόλαιο, υψηλότερες αποδοχές και θα του δώσει το έναυσμα να τελειώσει τη χρονιά με το καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτές που θα ακολουθήσουν να είναι ακόμα καλύτερες. Οι άνθρωποι των Λιθουανών κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένοι ήταν από τον Μπράντον Ντέιβις. Έκανε τα πλέι οφ της ζωής του με μέσο όρο 17(!) πόντους και 4 ριμπάουντ, όντας ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του Γιασικεβίτσιους, την οποία οδήγησε για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια στο Final Four!

Και φτάνουμε στη φετινή σεζόν, όπου ο Μπράντον Ντείβις αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης κάτι που αποδεικνύουν και να νούμερα του. Μένει στο παρκέ για περίπου 25 λεπτά και σκοράρει 14 πόντους ανά παιχνίδι, στοιχεία που τον κάνουν ίσως το πιο χρήσιμο «γρανάζι» της μηχανής της Ζάλγκιρις και του προπονητή της.

Λίγες είναι οι φορές που θα τον δούμε να μην έχει διψήφιο αριθμό πόντων στο τέλος του αγώνα. Η κορυφαία του εμφάνιση για φέτος ήταν με την Χίμκι όπου είχε 23 πόντους και 13 ριμπάουντ συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!



Ο πρώην παίκτης των Φιλαδέλφια 76ερς έχει παρουσιάσει πολλά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και τον κάνουν να ξεχωρίζει. Διακρίνεται για τη μαχητικότητα του και το μπασκετικό του θράσος. Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ομολογουμένως, είναι ένας ικανός σέντερ να απειλήσει και με πρόσωπο στο καλάθι αλλά και σε ποστ καταστάσεις, ενώ το ριμπάουντ είναι ένα από τα προτερήματά του. Εκτός από τον εαυτό του μπορεί να κάνει χαρούμενους και τους συμπαίκτες του με τις δύο ασίστ που δίνει ανά παιχνίδι να μην διαψεύδουν την άποψη πως ο Αμερικάνος είναι ικανότατος πασέρ μέσα στη ρακέτα. Ο Ντείβις έχει ήδη διαψεύσει όσους δεν πίστευαν σε εκείνον, δεν αναγνώρισαν την αξία του και την ποιότητα του και δείχνει πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Για άλλη μία χρονιά οδήγησε την Ζαλγκίρις στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όντας ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του όχι μόνο στο «διπλό» μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης που έδωσε στους Λιθουανούς την πρόκριση αλλά σε ολόκληρη την σεζόν. Ποτέ δεν σταμάτησε να πιστεύει στον εαυτό του, τους συμπαίκτες και στον προπονητή του τη στιγμή που πολλοί είχαν πιστέψει πως η Ζαλγκίρις ήταν ήδη αποκλεισμένη.

Το μόνο που μένει τώρα είναι ο Ντέιβις δηλώσει παρόν σε ακόμα ένα Final Four. Μετά θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις που θα αφορούν τον ίδιο και θα κρίνουν το μέλλον του. Οι πόρτες στην Ευρώπη θα είναι ορθάνοιχτες, ενώ τον περιμένει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο που θα του προσφέρουν αρκετές ομάδες της πρώτης βαθμίδας της Ευρωλίγκα.

Η παραμονή του στο Κάουνας μόνο βέβαιη δεν θεωρείται, καθώς η Ζάλγκιρις δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να αντισταθμίσει τις προσφορές που μπορούν να κάνουν ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχουν «γερά πορτοφόλια» και βρίσκονται στην αναζήτηση σέντερ, ενώ μην ξεχνάμε και το ενδεχόμενο να κινηθεί και η Φενέρμπαχτσε για την απόκτηση του δημιουργώντας ένα πανίσχυρο δίδυμο με τον Γιάν Βέσελι.

Παράλληλα, δεν είναι απίθανο να έχει προτάσεις και από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με σκοπό να κάνει την μεγάλη επιστροφή.



Το μόνο σίγουρο είναι πως το όνομά του το καλοκαίρι θα απασχολήσει τους μπασκετικούς ρεπόρτερ της Ευρώπης σε... μέγιστο βαθμό!

Επιμέλεια: Θανάσης Ρενδούμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x