sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Μπουκωμένα» κανόνια!

Ήταν ο φόβος κι ο τρόμος των αντίπαλων γκολκίπερ. Φέτος είναι οι… καλύτεροί τους φίλοι. Το sport-fm.gr παρατηρεί ότι οι πρώτοι σκόρερ της περσινής Premier League δείχνουν φέτος ανεξήγητα «μπουκωμένοι»

Ολοκλήρωσαν την περσινή χρονιά έχοντας πετύχει όλοι μαζί 109 γκολ. Φέτος, στις 6 πρώτες αγωνιστικές, έχουν βρει τον δρόμο για τα δίχτυα μόλις τρεις φορές συνολικά.

Ο λόγος για τους Σέρχιο Αγουέρο, Χάρι Κέιν, Ντιέγκο Κόστα, Αλέξις Σάντσες, Εντέν Αζάρ και Γουέιν Ρούνεϊ, από τους οποίους τη φετινή σεζόν έχουν σκοράρει μόνο οι πρώτοι τρεις, από ένα γκολ έκαστος, ενώ την ίδια χρονική στιγμή πέρυσι, είχαν συνολικά 18 τέρματα.

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα των κορυφαίων σκόρερ της περσινής Πρέμιερ Λιγκ, συγκρίνοντάς τα με τις αντίστοιχες φετινές επιδόσεις τους.

Σέρχιο Αγουέρο: Ο Αργεντινός επιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της περσινής Πρέμιερ Λιγκ με 26 γκολ. Στις πρώτες έξι αγωνιστικές της σεζόν που πέρασε, ο 27χρονος φορ της Μάντσεστερ Σίτι είχε σκοράρει 4 τέρματα (από ένα κόντρα σε Νιουκάστλ την 1η αγωνιστική, Λίβερπουλ τη 2η, Άρσεναλ την 4η και Χαλ την 6η), παίζοντας συνολικά 359 αγωνιστικά λεπτά (φέτος έχει παίξει 401). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σημείωσε τα 4 αυτά τέρματα επιχειρώντας συνολικά 16 σουτ, ενώ φέτος μετά από 15 τελικές προσπάθειες έχει βρει το δρόμο για τα δίχτυα μόλις μια φορά, τη 2η αγωνιστική κόντρα στην Τσέλσι.

inner

Χάρι Κέιν: Αποτέλεσε την αποκάλυψη της περσινής σεζόν για την Τότεναμ, ωστόσο η αρχή ήταν αντιστρόφως ανάλογη της εντυπωσιακής του σεζόν. Ο Κέιν στις έξι πρώτες αγωνιστικές πέρυσι είχε αγωνιστεί μόνο σε τρία παιχνίδια και μόλις για 64 λεπτά συνολικά, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Στο τέλος, πάντως, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στη 2η θέση των σκόρερς με 21 τέρματα. Αντίστοιχη είναι η επιθετική συγκομιδή του Άγγλου επιθετικού και φέτος, καθώς δεν έχει πετύχει ακόμα κάποιο γκολ, αν και έχει παίξει συνολικά 514 λεπτά.

inner

Ντιέγκο Κόστα: Στην πρώτη του χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ, οι επιδόσεις του Ντιέγκο Κόστα ήταν εντυπωσιακές. Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 20 γκολ, κάνοντας… εκρηκτικό ξεκίνημα, με 8 γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, δεν σκόραρε μόνο την 5η αγωνιστική στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά τα κατάφερε κατά σειρά κόντρα σε Μπέρνλι, Λέστερ, Έβερτον (2 φορές), Σουόνσι (χατ-τρικ) και Άστον Βίλα. Σε κατακόρυφη πτώση είναι οι επιδόσεις του 27χρονου φορ φέτος, καθώς έχει σκοράρει μόλις μια φορά, την 3η αγωνιστική με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρομ, και ενώ έχει βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο 21 λεπτά περισσότερα σε σχέση με πέρυσι (520 έναντι 499).

inner

Αλέξις Σάντσες: Ο Χιλιανός των 16 γκολ την περσινή σεζόν με την Άρσεναλ, είχε σκοράρει μόλις 2 στις πρώτες έξι αγωνιστικές, παίζοντας συνολικά 350 λεπτά. Αν και φέτος ο χρόνος συμμετοχής του αυξήθηκε σχεδόν κατά 100 λεπτά (448’), ο Σάντσες δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

inner

Εντέν Αζάρ: Η περσινή σεζόν του Αζάρ κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Τσέλσι, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην πορεία για τον τίτλο, με 14 γκολ. Ωστόσο η… εκκίνηση του Βέλγου μεσοεπιθετικού δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, με 1 μόλις γκολ σε 505 λεπτά. Ο Αζάρ έχει ξεκινήσει ανάλογα και φέτος, έχοντας επίσης 1 γκολ, αλλά σε 540 λεπτά συμμετοχής. Ένα ακόμα στοιχείο που διαφοροποιείται στα στατιστικά του Αζάρ σε σχέση με πέρυσι, πέρα από το χρόνο συμμετοχής, είναι και η ευστοχία των σουτ που επιχειρεί. Μια ευστοχία που από το 80% της σεζόν 2014/15, έχει πέσει φέτος στο 50%.

inner

Γουέιν Ρούνεϊ: Ο Άγγλος επιθετικός αποτελεί τον μόνο παίκτη της λίστας, που αγωνίστηκε σε ολόκληρα τα έξι πρώτα ενενηντάλεπτα της περσινής σεζόν. Εκεί, ο Ρούνεϊ βρήκε δίχτυα τρεις φορές, από μία κόντρα σε Σουόνσι (1η αγωνιστική), ΚΠΡ (4η) και Γουέστ Χαμ (6η), ενώ το τέλος της σεζόν τον βρήκε έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά 12 γκολ. Φέτος ο 29χρονος επιθετικός δεν έχει σκοράρει ακόμα, ενώ αποτελεί και πάλι βασικότατη επιλογή στα πλάνα του Λουίς Φαν Χαάλ (δεν αγωνίστηκε μόνο στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τη Λίβερπουλ).

inner

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x