sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μικρά μυστικά για το θαύμα της Λέστερ…

Η Λέστερ, η οποία βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο στην Premier League, είναι η ομάδα που έχει χρησιμοποιήσει τους λιγότερους παίκτες και αυτή που έπαιξε τις περισσότερες φορές με την ίδια ενδεκάδα.

Πέντε στροφές πριν το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος της Premier League και η Λέστερ βρίσκεται μια ανάσα από την πραγματοποίηση του ονείρου. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι βρίσκεται επτά βαθμούς μπροστά από την Τότεναμ και χρειάζεται μάξιμουμ εννιά βαθμούς ή αλλιώς τρεις νίκες για να κόψει πρώτη το νήμα.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ένας από τους βασικούς λόγους, που οι «αλεπούδες» οδηγούν την κούρσα καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, έχει να κάνει με την ομοιογένεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 33 αγωνιστικές, ο Ιταλός τεχνικός χρησιμοποίησε 12(!) φορές την ίδια ενδεκάδα, την ώρα που ΚΑΜΙΑ από τις άλλες 19 ομάδες δεν το έκανε πάνω από ΠΕΝΤΕ φορές. Αυτή αποτελείτο από τους: Σμάιχελ, Σίμπσον, Χουτ, Μόργκαν, Φουχς, Καντέ, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον, Μαχρέζ, Οκαζάκι και Βάρντι και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 28 Νοεμβρίου 2015 στο εντός έδρας 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής!

Από τους παραπάνω, Σμάιχελ και Μόργκαν δεν έχουν χάσει ούτε δευτερόλεπτο στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας καταγράψει 2.970 λεπτά, ενώ συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, αλλά με λιγότερα λεπτά, έχουν επίσης οι Βάρντι και Ολμπράιτον. Από μόλις ένα παιχνίδι έλειψαν Χουτ, Καντέ, Μαχρέζ και από δύο οι Ντρινκγουότερ και Οκαζάκι. Οι μοναδικοί που πήραν πολλές… απουσίες ήταν οι Σίμπσον και Φουχς, που έλειψαν από οχτώ και έξι παιχνίδια αντίστοιχα. Από κάτι τέτοια βγήκε μάλλον το ρητό «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» και έτσι η Λέστερ έχει φτάσει μια ανάσα από την πραγματοποίηση του ονείρου.

Είναι φανερό από το προηγούμενο, το γεγονός ότι δεν προέκυψαν τραυματισμοί μέσα στη σεζόν. Πως συμβαίνει φέτος στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ; Ακριβώς το αντίθετο… Ελάχιστοι παίκτες αναγκάστηκαν να μείνουν στα πιτς, αλλά κι όταν συνέβη, αυτό ήταν για μικρό χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με άλλες ομάδες. Ενδεικτικά, μπορεί να αναφερθεί ότι στην Τότεναμ ο Βερτόνγκεν έχασε 12 παιχνίδια, ο Τσαντλί 9 και ο Ντεμπελέ 7. Στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Κομπανί απουσίασε σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια (19), εννιά απουσίες πήρε ο Σίλβα και από επτά οι Αγουέρο και Ντε Μπρόινε. Από 18 παιχνίδια της Άρσεναλ έλειψε ο Καθόρλα, 11 έχασε ο Κοκλέν και 8 ο Αλέξις, ενώ ο Γουίλσιρ βλέπει όλη τη σεζόν από τα πιτς.

Η έλλειψη τραυματισμών ήταν πιθανότατα και ο βασικότερος λόγος που οδήγησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο να μην ανοίξει σε μεγάλο βαθμό το rotation. Κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι η Λέστερ πάει να πάρει το πρωτάθλημα, έχοντας χρησιμοποιήσει μόλις 23(!) παίκτες, τους λιγότερους από κάθε άλλη ομάδα. Έναν περισσότερο έχουν χρησιμοποιήσει οι άλλες δύο διεκδικήτριες, Τότεναμ και Άρσεναλ και δύο περισσότερους η Έβερτον, η Μάντσεστερ Σίτι και η Γουότφορντ. Διαβάζοντας ανάποδα την λίστα, τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, και συγκεκριμένα 33, έχει χρησιμοποιήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ακολουθούν Νιουκάστλ με 30 και Λίβερπουλ και Νόριτς με 29.

Κάτι τελευταίο, που είναι άξιο αναφοράς: Στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές, τα παιχνίδια της Λέστερ προηγούνται (και μάλιστα κατά μια ημέρα) αυτών της Τότεναμ. Εξαίρεση αποτελεί η 38η και τελευταία αγωνιστική στις 15 Μαΐου 2016, στην οποία υπάρχει κοινή ώρα έναρξης των αγώνων. Αν αυτό παίξει ρόλο σε ό,τι αφορά την έκβαση για τον φετινό πρωταθλητή, είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση. Το σίγουρο είναι ότι αγωνία για όλους έχει φτάσει στο κατακόρυφο και το φινάλε θα είναι συναρπαστικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x