Κώστας Μιαούλης

Ο έλεγχος από την 4η έως και την 7η «στροφή»: Άρης και Παναιτωλικός διέπρεψαν στο καρέ αγώνων ανάμεσα στις δύο διακοπές

Ο Κώστας Μιαούλης ανοίγει την κουβέντα για τη συνέχεια της Stoiximan Super League, ανασύροντας τον έλεγχο των 14, από την 4η ως την 7η αγωνιστική.

Μιας και ερχόμαστε από διακοπή και πάμε σε άλλη μια τετράδα αγώνων, μέχρι την επόμενη παύση, όπου θα παιχτούν τα δύο τελευταία ματς για τους ομίλους του Nations League, σκέφτηκα να ξεφύγουμε λίγο από τετριμμένες προβλέψεις και αναλύσεις για το τι περιμένουμε στην επανέναρξη, όπου, ομολογουμένως, έρχεται καυτή αγωνιστική.

Ήταν μια «φλασιά» της στιγμής να εξετάσουμε τι έγινε μετά την προηγούμενη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και μια ειδική βαθμολογία, για το πώς οι 14 μονομάχοι του πρωταθλήματος επέστρεψαν επί της ουσίας σε αυτή την τετράδα αγώνων, ύστερα από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Έτσι, θα έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης για το ποια ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, στην επόμενη τετράδα αγωνιστικών, που έπεται μέχρι την τελευταία διακοπή για τις Εθνικές. Φυσικά, μπορεί να αποτελεί και μια πιο αξιόπιστη πρώτη ανάγνωση, συγκριτικά με την πρώτη τριάδα αγώνων, γιατί και οι ομάδες παρουσιάστηκαν με συμπληρωμένα ρόστερ, αλλά άρχισαν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τους τρεις εκπροσώπους μας.

Όταν έγινε η πρώτη παύση για τις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την τρέχουσα σεζόν, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είχαν κάνει το απόλυτο με «τρία στα τρία», η ΑΕΚ ακολουθούσε με επτά, ο Άρης ήταν αήττητος, αλλά με δύο ισοπαλίες ήδη στους πέντε, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μόλις τέσσερις βαθμούς. Τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία βρίσκονται, ωστόσο, παρακάτω, με τον Παναιτωλικό να παρουσιάζει στο διάστημα των αγωνιστικών 4-7, που εξετάζουμε την πιο αξιοσημείωτη επίδοση με μοναδική ομάδα μπροστά του, σε αυτό το διάστημα, τον Άρη. Με τη διαφορά πως η ομάδα του Γιάννη Πετράκη παρέμεινε αήττητη σε μια σειρά αγώνων, που ξεκίνησε με Ολυμπιακό εκτός έδρας με το 0-0, τον Asteras AKTOR μέσα με 1-1, για να ακολουθήσουν οι νίκες του Παναιτωλικού με ΟΦΗ εκτός και με ΑΕΚ εντός.

Αν κάναμε, λοιπόν, μια ξεχωριστή βαθμολογία, ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη διακοπή, με τις αγωνιστικές 4 ως 7, η βαθμολογία αυτής της τετράδας αγώνων αναδεικνύει πρώτο τον Άρη, που μπορεί μεν να επέστρεψε με ήττα εκτός από τον ΟΦΗ 3-2, αλλά ακολούθησαν οι δύο σερί νίκες σε ντέρμπι με Ολυμπιακό μέσα και ΠΑΟΚ έξω, αλλά και η επικράτηση απέναντι στην Λαμία στο «Βικελίδης», γεγονός που τον βγάζει πρώτο για αυτό το διάστημα. Σε αυτό το καρέ αγώνων δεύτερος έρχεται ο Παναιτωλικός με 8, ενώ οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ίδιο γνώρισαν μια ήττα, είχαν μια ισοπαλία και δύο νίκες.

Σημαντική άνοδο είχε και ο ΟΦΗ σε αυτή την τετράδα αγωνιστικών με επτά βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος πήρε έξι βαθμούς. Δεν ήταν θετικά τα πράγματα, φυσικά, για τον Παναθηναϊκό, που δεν μπόρεσε να πάρει κανένα από τα τρία ντέρμπι, που έδωσε σε αυτή την τετράδα αγώνων, ανάμεσα στις διακοπές για τα ματς των Εθνικών ομάδων με πέντε, αλλά η αλήθεια είναι πως τη μεγάλη ζημιά την υπέστη στην πρώτη τριάδα αγώνων. Η αναπάντεχη ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, η ήττα από τον Άρη και η ισοπαλία εκτός με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει θετική συγκομιδή ούτε για τους «ερυθρόλευκους», ανάμεσα στην 4η και την 7η αγωνιστική.

Στα κάτω πατώματα μπορεί να σημειώσει κανείς την περιορισμένη συγκομιδή της Λαμίας με μόλις έναν βαθμό, σε αυτό το διάστημα της τετράδας αγώνων, ενδιάμεσα με τις δύο διακοπές, ενώ χαμηλότερα στην τετράδα αγώνων συγκριτικά με τις προσδοκίες, που καλλιέργησε, έμεινε η Athens Kallithea με 3, όσους πήρε και ο Λεβαδειακός.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μορόν πήρε μπροστά σε αυτή την τετράδα αγώνων, αφού σημείωσε πέντε γκολ στα τέσσερα αυτά παιχνίδια, ενώ πολύ καλός με τρία σερί ματς που σκόραρε στην διακοπή ήταν ο Μπετανκόρ, που έχει σημειώσει τέρματα σε τρία διαδοχικά ματς. Στη βελτίωση της εικόνας του ΟΦΗ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την τεράστια προσφορά σε αυτό το διάστημα του Τιάγκο Νους, που σε αυτά τα τέσσερα ματς μέτρησε ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Για την ΑΕΚ την απαραίτητη ώθηση στην επίθεση χρειάστηκε να δώσει ο Φραντζί Πιερό με δύο γκολ, όσα είχε και ο Ελ Κααμπί σε αυτή την τετράδα αγώνων. Κορυφαίος παίκτης πάντως για τον Σεπτέμβριο, ήταν ο Μανού Γκαρθία, που με δύο γκολ και μία ασίστ στα δύο ντέρμπι, έχει μεγάλη ευθύνη για το πώς έχει διαμορφωθεί αυτήν τη στιγμή ο βαθμολογικός πίνακας και αναδείχθηκε από τους φιλάθλους στο σάιτ της διοργανώτριας, ως ποδοσφαιριστής του περασμένου μήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x