Κώστας Μιαούλης

Ποδόσφαιρο αλάνας, Αλμέιδα δίχως λογική και εκτροχιασμός για την ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το νέο στραβοπάτημα της ΑΕΚ στις Σέρρες και εξηγεί γιατί σε μεγάλο βαθμό τη φέρνει μακριά από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Για να είμαστε σωστοί, απόψε η ΑΕΚ δεν μπορεί να συζητά πρώτα για τη διαιτησία ή πολύ για αυτήν, για μένα ελάχιστα. Είναι δεκάδες αυτά, που είναι μπροστά μας, που προσωπικά δεν μπορώ να μπω σε σοβαρή συζήτηση. Ο Χατζισαφί είναι μάλλον τυχερός, που δεν αποβάλλεται στο πρώτο μαρκάρισμα και από τα πέναλτι, που ζητά η ΑΕΚ, αυτό που μπορώ να συζητήσω είναι εκείνο του Πινέδα, στο φινάλε του ματς. Οι δυο φάσεις, που κρίνουν το ματς, πέναλτι συν αποβολή, είναι σωστές. Δεν υπάρχει δικαιολογία όταν παρουσιάζεις αυτό το τουρλουμπούκι και παίζεις αυτό το ποδόσφαιρο για περίπου 70 λεπτά με ποδοσφαιριστή παραπάνω. Ακόμα και αν βάλω την παράμετρο διαιτησία, ότι δεν θα έχεις κάτι υπέρ σου, σε αυτή την περίπτωση, οφείλεις να είσαι διπλά πιο έτοιμος.

Αυτήν τη στιγμή, αν θέλουμε να μιλάμε ρεαλιστικά, από τους 12 βαθμούς, που έχει απωλέσει η ΑΕΚ, οι δέκα είναι εκτός προγράμματος ή αν θέλετε οι δέκα είναι από αυτούς, που κυκλώνεις πως θα τους πάρεις. Δύο με τη Λαμία εντός, δύο με την Athens Kallithea στη Λεωφόρο, ήττα στον Παναιτωλικό, ήττα στις Σέρρες. Με τέτοιους δέκα βαθμούς χαμένους, σε ένα πολύ βατό πρόγραμμα, δεν μπορείς να ισχυριστείς πως κάνεις πρωταθλητισμό σοβαρά, ειδικά όταν έχεις να παίξεις ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να συμβεί αν η Ένωση έπαιζε στην Ευρώπη!

Ο Αλμέιδα δικαιώνει όσους πίστευαν πως θα έχει σοβαρό πρόβλημα να διαχειριστεί ένα μεγάλο ρόστερ. Οι δύο δικές του μεταγραφές δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό, με τον Περέιρα να εμπλέκεται απόψε στη φάση του πέναλτι. H Ένωση για 3ο παιχνίδι σε έξι ματς αδυνατεί να σκοράρει, όπως έκανε με την Athens Kallithea και με τον Παναιτωλικό. Δύο γκολ με τον Βόλο, δύο με τον ΠΑΟ και ένα με τον ΠΑΟΚ είναι ο απολογισμός της σε έξι ματς. Τελικές και κλασικές ευκαιρίες ναι, αλλά με εξαίρεση αυτές, που έγιναν μετά την αποβολή και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, είναι ευκαιρίες περισσότερο πάνω στην αναμπουμπούλα και λιγότερο από ορθή δομή ποδοσφαίρου.

Ο Αλμέιδα περιμένει να περάσει τον Πινέδα από τη στιγμή, που μένει η ΑΕΚ με αριθμητική υπεροπλία το ημίχρονο και δεν το πράττει νωρίτερα, ώστε να περάσει εκτός τον Σιμάνσκι και να παίξει με έναν δημιουργικό χαφ, που θα κουμαντάρει το παιχνίδι. Δεν κάνει καν την απόπειρα να βγάλει τον Γκαρσία στην πτέρυγα και να αφήσει τον Λαμέλα από πίσω. Ο Σιμάνσκι έμελλε να μείνει, τελικά, μέχρι το τέλος, ο Περέιρα μέχρι το 70', δίχως να μπορεί να κατανοήσει κανένας από ένα σημείο και μετά όχι απλά ποιο ήταν το τακτικό πλάνο της ΑΕΚ, αλλά αν είχαν θέση οι ποδοσφαιριστές. Καλό και όμορφο στο μάτι το ποδόσφαιρο αλάνας, ωστόσο ακόμα και εκεί υπάρχει οργάνωση.

Η νέα διοίκηση της Ένωσης βρήκε πολλά περισσότερα στραβά, από αυτά, που ήταν προφανή. Στις μεταγραφές, ειδικά στα άκρα και στο κέντρο της άμυνας, δεν έγινε καμία ενίσχυση, ο «δικέφαλος» παραμένει με τον μέτριο δημιουργικά Σιμάνσκι, ο Γκαρσία αυτήν τη στιγμή είναι ζήτημα, αν μπορεί να πιάσει στην αγορά ακόμα και ένα τέταρτο από το ποσό αυτό, που κάποτε φέρονταν να δίνουν οι Γάλλοι. Ο Ριμπάλτα όπως σημείωσα και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook, δεν έχει μόνο δουλειά στις μεταγραφές, αλλά κυρίως στο ξεκαθάρισμα, που πρέπει να γίνει.

Όσο θα παραμένει, πάντως, αυτή η εικόνα, η παρουσία του Αλμέιδα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, μπορεί να γίνει πολύ δυσχερής και αυτό δεν ξέρω μέχρι πού μπορεί να πάει, έστω και αν δεν θεωρώ σωστό να έρθει κάτι πριν το φινάλε της σεζόν. Όσο θα συνεχίζεται αυτή η εικόνα, πάντως, πιθανότερο είναι να γίνει μη αναστρέψιμη η κατάσταση…

Υ.Γ: Μπράβο στον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ για τη γενναία τοποθέτησή του για το χάλι στις Σέρρες και σίγουρα είναι εκείνος, που ευθύνεται λιγότερο για αυτή την εικόνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x