Κώστας Μιαούλης

Ο Σισέ τα γκολ, το κέρασμα οι ακραίοι

www.sport-fm.gr

Τα γκολ του Γάλλου φορ ήταν σπάνιας ομορφιάς. Αυτό που δεν είχαμε δει όμως στον φετινό Παναθηναϊκό ήταν τα γκολ να προέρχονται από δημιουργία των ακραίων μπακ του «τριφυλλιού». Ιδανικά τελειώματα από τον Σισέ, για το σήμα της «Αθλητικής Κυριακής». Όμως τέτοιες σέντρες σπάνια έχει πάρει από άλλον παίκτη, πέρα από τον Λέτο, ο πρώτος σκόρερ του φετινού Πρωταθλήματος. Όσο για τον Βύντρα έκανε υποδειγματικό παιχνίδι αμυντικά, είχε δοκάρι, είχε ένα σουτ στην κλειστή γωνία που απέκρουσε ο Βιέρα, αλλά ο Έλληνας διεθνής, έδωσε πάσα πάρε βάλε στο Νίνη για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της νίκης στο «Αλκαζάρ». Όταν ο Παναθηναϊκός έχει σε τέτοια μέρα τους ακραίους μπακ του δημιουργικά, δύσκολα θα έχει προβλήματα. Τέτοια έχει πλέον η Λάρισα, που την επόμενη αγωνιστική πάει στην Ξάνθη. Αν δεν πάρει πόντο εκεί, μπαίνει σε σκοτεινά μονοπάτια. Πόσο θα στηρίζει η διοίκηση τον Ουζουνίδη, ουδείς το γνωρίζει.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, βλέποντας τον Ντάρμπισαϊρ, να σκοράρει κατά βούληση εσχάτως θα τους πιάνει το μαράζι που ο Άγγλος δεν ήταν καλά στο πρώτο μισό της σεζόν. Ακολουθεί ένα κομβικό παιχνίδι τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στον Αστέρα. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να νικούν παντού, για να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι. Ο Μήτρογλου έβαλε και αυτός δύο στα 20 λεπτά συμμετοχής. Κι όταν έχεις τους δύο αυτούς και βλέπεις και τον Ντιόγκο, όταν παίρνει τις ευκαιρίες του, δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση. Η «πεντάρα» για τους «ερυθρόλευκους» ήταν μια τονωτική «ένεση», αλλά τίποτα περισσότερο, από τη στιγμή που δεν μειώθηκε η διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ όσο δεν μπορεί να κερδίζει τα ματς με παραπάνω από ένα γκολ, θα έχει πρόβλημα. Η άμυνα κράτησε για 817 λεπτά, από την ώρα που ο Μαντούκα την είχε παραβιάσει για τελευταία φορά στις 28 Νοεμβρίου. Όμως με δέκα ποδοσφαιριστές για ένα ημίχρονο, ήταν δύσκολο να κρατήσει και πάλι. Οπότε το 1-1 σε ένα ματς που πήρε άγρια ομορφιά μετά την απάντηση του Ηρακλή, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ήταν δύσκολο να σημειώσει δεύτερο γκολ , μάλλον φαίνεται λογικό. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, από τη στιγμή που είχε μείνει με δέκα, αν και έκανε φάσεις, ήταν δύσκολο να πάρει τρίποντο. Η μεγάλη ζημιά για τον ΠΑΟΚ είναι ότι με την κόκκινη που πήρε ο Βιτόλο, χάνει και το ματς με τον Παναθηναϊκό, γιατί είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της συμπλήρωσης τεσσάρων καρτών με τον ΠΑΣ. Οπότε τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν πολύ για τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ μεσοαμυντικά έχει τα ίδια χάλια με τον πρώτο γύρο. Η διαφορά είναι ότι τώρα σκοράρει και έτσι έχει καταφέρει και 13 γκολ στα έξι παιχνίδια του πρώτου γύρου να σημειώσει και 12 πόντους να έχει πάρει. Με αυτούς τους «κόφτες» που διαθέτει όμως, ειδικά όταν ο ένας εξ’ αυτών κάνει επτά λάθη σε ματς με την Σκόντα Ξάνθη, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Σαν εικόνα αυτή τη στιγμή, πέρα από τον Πανθρακικό που θα πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που από νωρίς είχαν ρίξει λευκή πετσέτα και είχαν μπλέξει με τη λεγεώνα των ξένων και τον Καρτιέ, αυτή τη στιγμή πιστεύω πως ψυχολογικά, έστω και αν ο Λεβαδειακός έχει δύο λιγότερους, η Λάρισα είναι εκείνη που αφήνει την πιο αποκαρδιωτική εικόνα. Και λογικά θα πάρει τον δρόμο για κάτω, ειδικά αν δεν πάρει έστω έναν πόντο στην Ξάνθη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x