sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μια ενδεκάδα που τρέχει με… 120! (pics)

Με αφορμή την απόφαση του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ να αποχωρίσει από την εθνική Γερμανίας, η «Marca» παρουσιάζει μια φανταστική ενδεκάδα που «μάτωσε» πολλές φορές τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του με την εθνική Γερμανίας σε ηλικία 31 ετών, καθώς οι πολλοί τραυματισμοί που είχε τα τελευταία χρόνια, του δημιούργησαν αρκετά προβλήματα φυσικής κατάστασης.

Στον προημιτελικό του Euro ενάντια στην Ιταλία συμπλήρωσε 120 συμμετοχές με τα «πάντσερ», μπαίνοντας έτσι σε ένα κλειστό club παικτών που έχουν φτάσει στο συγκεκριμένα επίτευγμα.

Πάμε να δούμε την ιδανική 11αδα σε περίπτωση που συναντιόντουσαν μερικοί από τους θρύλους της στρογγυλής θεάς που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.

Τερματοφύλακας

inner

Ο Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία, παίζοντας σε μερικές από τις διασημότερες ομάδες του κόσμου. Έχει κατακτήσει 2 Champions League και 4 Premier League, όντας πολύτιμος όπου και αν αγωνίστηκε. Αξίζει να τονιστεί πως ήταν βασική επιλογή κάτω από τα γκολπόστ σε 3 κολοσσούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους και ο Άγιαξ. Οι καίριες επεμβάσεις του ήταν αρκετές για να χαρίσουν στις ομάδες του σπουδαίες νίκες και κατ’ επέκταση σημαντικούς τίτλους.

Άμυνα

inner

Η αμυντική τετράδα αποτελείται από τους Καφού, Πάολο Μαλντίνι, Λιλιάν Τιράμ και Ρομπέρτο Κάρλος, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες που είχαν οι εθνικές τους ομάδες και οι σύλλογοί τους.
Όλοι τους ήταν ηγέτες , γράφοντας το όνομα τους με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η συγκεκριμένη τετράδα θα προκαλούσε τρόμο στους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας, ενώ οι προωθήσεις των δυο βραζιλιάνων μπακ δεν θα άφηναν σε ησυχία τα μετόπισθεν των αντιπάλων.

Κέντρο

inner

Στο νευραλγικό χώρο του κέντρου συναντάμε τέσσερις παίκτες που δόξασαν τα χρώματα της πατρίδας τους, παίζοντας σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων. Ο λόγος για τους Γκεόργκι Χάτζι, Λουίς Φίγκο, Τσάβι Ερνάντεθ και φυσικά ο τελευταίος που μπήκε σε αυτή την ιδιαίτερη λίστα, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ

Οι τρεις πρώτοι έχουν περάσει το κατώφλι του «Καμπ Νου» άρα δεν θα είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούν, ενώ ο τελευταίος αποτελεί το απαραίτητο «εργαλείο» που κάθε προπονητής θα ήθελε.

Επίθεση


inner

Στη γραμμή κρούσης βρίσκουμε τους Τιερί Ανρί και Μίροσλαβ Κλόζε, οι οποίοι απέδειξαν την εκτελεστική τους δεινότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Γάλλος λάτρευε να κινείται πολλές φορές σε ελεύθερο ρόλο και να επιχειρεί τα αψεγάδιαστα πλασέ του που ήταν ο εφιάλτης του κάθε τερματοφύλακα. Από την άλλη, ο Γερμανός επιθετικός προτιμούσε να παραμονεύει μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία.

Ολόκληρη η ενδεκάδα στο παρακάτω σκίτσο


inner

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x