sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Μία 11άδα ελεύθερων, αλλά και λύσεις για όλα τα πορτοφόλια!

Το sportfm.gr έκανε έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα ελεύθερων παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εκτός ενδεκάδας όμως, προτείνει και άλλες λύσεις για όλες τις τσέπες.

Το deadline το οποίο είχαν οι ελληνικοί σύλλογοι για να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές τους εξέπνευσε στις 8 το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αυτό θα μπορέσει να τους αποτρέψει να κάνουν μερικές ακόμα προσθήκες. Όπως πάντα υπάρχει ένα έξτρα δεκαήμερο το οποίο αφορά τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι και μπορούν να αποδειχθούν λίρα εκατό για τις ομάδες και μάλιστα να μην κοστίσουν ευρώ.

Το sport-fm.gr έκανε έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζει μια 11άδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών που ίσως οι ελληνικές ομάδες αξίζει να ρίξουν μια ματιά και να τους υπογράψουν μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.

Τερματοφύλακας: Βλαντιμίρ Καμπούλοφ

inner

Ένας τερματοφύλακας με σπουδαία καριέρα σε ομάδες τις Ρωσίας αλλά με την παρουσία του σε Ντιναμό Μόσχας και Ανζί να είναι αξιοπρόσεκτη. Ο 32χρονος Ρώσος γκολκίπερ έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Μόσχας και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ίσως εκτός Ρωσίας αυτή τη φορά. Το συμβόλαιο που πιθανώς ζητά πρόκειται να είναι αρκετά υψηλό.

Πέρα από τον Καμπούλοφ ονόματα όπως αυτά του Σερνιάουσκας (εθνική Λιθουανίας) Δασκαλάκη, αλλά και Μπλάζιτς είναι από αυτούς που μπορούν να αποτελέσουν μια καλή εναλλακτική λύση για τη θέση του τερματοφύλακα.

Κεντρικοί αμυντικοί: Μάρτιν Κάσερες - Φιλίπ Μεξές

inner

Ο 29χρονος Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τη Γιουβέντους έχοντας πρόβλημα τραυματισμού στον δεξιό αχίλλειο τένοντα. Με σπουδαία καριέρα στη «Μεγάλη Κυρία» αλλά και τη Σεβίλλη ο Κάσερες αν είναι υγιής μπορεί σίγουρα να κάνει τη διαφορά στο κέντρο της άμυνας. Για να τον υπογράψει κάποια ομάδα όμως θα πρέπει να του δώσει ένα αρκετά βαρύ συμβόλαιο.

Ο έτερος κεντρικός αμυντικός είναι λίγο μεγάλος. Τα τελευταία χρόνια κάνει και αρκετές… γκέλες. Είναι όμως από αυτούς που σκοράρουν κιόλας με οποιονδήποτε τρόπο. Ο λόγος για τον Γάλλο Φιλίπ Μεξές. Ο 34χρονος, ύψους 1,87 Γάλλος έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν, αλλά είναι ένας παίκτης σταρ στο κέντρο κάθε άμυνας. Την τελευταία πενταετία η πορεία του είναι φθίνουσα αλλά είναι από αυτούς που λατρεύεις να μισείς.

Για τα μεγάλα πορτοφόλια υπάρχουν και άλλοι κεντρικοί αμυντικοί όπως οι Γιόχαν Ταβάρες (28), Άλεξ (34) και Σιανί (32), ο οποίος είχε ακουστεί παλαιότερα για άλλες ελληνικές ομάδες. Για μικρότερα πορτοφόλια οι Ντιακιτέ (29) και ο Φερέιρα (30, ελεύθερος από Αντάνασπορ), είναι παίκτες που μπορεί να αποδειχθούν λίρα εκατό.

Ακραία μπακ: Κίραν Ρίτσαρντσον – Λεάντρο Σαλίνο

inner

Εντάξει είναι δύσκολο ένας Άγγλος να έρθει στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στα 31 του χρόνια ο Ρίτσαρντσον έχει φάει τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ με το κουτάλι. Έχοντας φορέσει τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Μπρομ, Σάντερλαντ, Φούλαμ και τελευταία της Άστον Βίλα είναι ένας παίκτης που δύσκολα θα αποχωριστεί το «νησί». Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ενδιαφερθεί εκτός Αγγλίας θα πρέπει να τα «σκάσει» χοντρά.

Από την άλλη ο Σαλίνο είναι γνωστός μας. Έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, κάποια στιγμή ακούστηκε ότι θα επιστρέψει, παίζει πολύ δυνατά το όνομά του για την Πόρτο εν τέλει όμως ακόμα δεν έχει υπογράψει. Παίκτης πολυεργαλείο που θα δώσει πάντα τον καλύτερο εαυτό του.

Στη λίστα μπαίνουν και άλλα ακραία μπακ όπως ο Κέβιν Κονστάντ (29, με καριέρα στη Μίλαν) αλλά και Χουάν Βάργκας που έμεινε ελεύθερος από τη Μπέτις.

Αμυντικός Χαφ: Ματιέ Φλαμινί

inner

Ο 32χρονος Γάλλος έχει ακουστεί κατά καιρούς ως μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού αλλά και του Παναθηναϊκού. Η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια. Από το 2008 που μετακόμισε με 11 εκατ. ευρώ στη Μίλαν έπειτα επέστρεψε στην αγαπημένη του Άρσεναλ το 2013 και το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος. Ακόμα ψάχνει ομάδα και ζητάει και μεγάλο συμβόλαιο. Σίγουρα αν κάποιος στην Ελλάδα τα δώσει δεν μπορεί να μη βγει κερδισμένος.

Πέρα από τον Φλαμινί υπάρχει και ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ που έμεινε εχθές ελεύθερος φαίνεται πως απασχόλησε για λίγο τον Παναθηναϊκό χωρίς όμως να προχωράει η υπόθεσή του. Καλίλου Τραορέ (28) και Σαμπά Ντιακιτέ (27) ίσως είναι παίκτες που μπορούν να απασχολήσουν με τα συμβόλαια που ζητάνε να είναι υψηλά. Για μικρομεσαίες ομάδες καλός είναι και ο βραζιλιάνος Ρομέου που ξέρει και τα ελληνικά γήπεδα πολύ καλά με καριέρα σε ΑΕΛ, Λεβαδειακό και Πανθρακικό.

Εσωτερικοί χαφ: Ραούλ Μεϊρέλες – Σουλεϊ Μουντάρι

inner

Ονόματα που κάνουν «μπαμ». Ο Μεϊρέλες έμεινε ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε και αναζητά την επόμενη μεγάλη τσέπη που θα συντηρήσει το καλοδιατηρημένο μούσι του! Εντάξει ας μη γινόμαστε κακοί. Ο Πορτογάλος πατάει τα 33 αλλά έχει τεράστια ποιότητα και για αυτό και το συμβόλαιο που ζητάει παραμένει υψηλό. Ο Μουντάρι από την άλλη με καριέρα στις δύο ομάδες του Μιλάνου, αποφάσισε πέρυσι να προτιμήσει τα λεφτά των Αράβων. Έχοντας φτάσει τα 32 ίσως θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη, τα λεφτά που θα θέλει όμως παραμένουν αρκετά.

Το όνομα του Ούγκο Βιάνα (33) σίγουρα θα μπορούσε να μπει σφήνα στους Μεϊρέλες και Μουντάρι. Πιο ψαγμένες επιλογές και ίσως πιο φτηνές είναι αυτές των Ιλία Μαξίμοφ (29, ελεύθερος από Ανζί), Φερνάντο Γιορέντε (25, ελεύθερος από Μπελενένσες) και Ντράγκαν Στόικοφ (28, ελεύθερος από το MLS – Indy Eleven) ο οποίος έχει περάσει και από τα μέρη μας στα νεότερα χρόνια του.

Δεξί χαφ εξτρέμ: Τσαρλς Ν'Ζόγκμπια

inner

Ο Γάλλος με καταγωγή από το Κονγκό, Τσαρλς Ν'Ζόγκμπια έμεινε ελεύθερος από την Άστον Βίλα. Βραχύσωμος και γρήγορος παρά τα 30 του χρόνια, εννοείται πως παραμένει ακριβός για τις ελληνικές ομάδες. Σπουδαία καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ και με παρά το γεγονός ότι παίζει δεξιά έχει τρομερό αριστερό πόδι και απειλεί με τις εκτελέσεις φάουλ.

Βερντού (33) και Μεμέτ Τοπούζ (32) είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά αρκεί να τους πληρώσεις παρά τα χρόνια τους. Πιο φτηνός για ομάδες που δε θέλουν να ξοδέψουν πολλά ο Ισπανός, Άλντο Αντόρνο (34) με μεγάλη καριέρα στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Αριστερό χαφ εξτρέμ: Ολκάν Αντίν

inner

Ο αριστεροπόδαρος Τούρκος που κλείνει τα 31 στο τέλος του μήνα παρέμεινε χωρίς ομάδας μετά την αποχώρησή του από την Γαλατασαράι και ακόμα ψάχνεται. Αρνητικό το γεγονός ότι δεν έχει φύγει ποτέ από τη γείτονα χώρα και ότι έχει ενδιαφερθεί για εκείνον η Ισπανική Γρανάδα. Μπορεί να παίξει όμως όλη την αριστερή πτέρυγα αλλά μάλλον είναι μπέρδεμα η περίπτωσή του καθώς έχει οικονομικά θέματα να λύσει με τη Γαλατά.

Επιθετικός: Ντάνιελ Οσβάλντο

inner

Ο 30χρονος επιθετικός ιταλοαργεντινός με πλούσια καριέρα σε Ιταλία αλλά και Ισπανία δεν τα κατάφερε πολύ καλά στα τελευταία του περάσματα από Πόρτο και Μπόκα Τζούνιορς. Το μόλις ένα γκολ σε 10 συμμετοχές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μάλλον δείχνει την πτωτική πορεία της καριέρας του. Ψάχνει σίγουρα μια ομάδα στην οποία θα μπορέσει να αναγεννηθεί και το ελληνικό πρωτάθλημα προσφέρει τέτοιου είδους ευκαιρίες. Μάλλον τσουχτερή αλλά είναι από τα ονόματα που θα τραβήξουν και κόσμο στα γήπεδα.

Η λίστα για άλλους ελεύθερους επιθετικούς είναι μεγάλη. Ο Αντεμπαγιόρ (32) μάλλον κλείνει στη Φούλαμ, ο Σαμάκ (32) είναι κοντά στην Κρίσταλ Πάλας, ο Νίκλας Μπέντνερ (28) δύσκολα θα ξεφύγει από το αγαπημένο του νησί καθώς αρκετές ομάδες τον θέλουν. Στις πιο εφικτές λύσεις είναι οι γνωστοί μας Ραφίκ Τζιμπούρ (32) και Φακούντο Πάρα (31). Τέλος αν θέλεις όνομα βαρύ και ακριβό ο Φεντερίκο Μακέντα (25) είναι ιδανικός.

Γρηγόρης Ποζιός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x