sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μετά από Καρνέζη-Καπίνο το χάος;

Ο γκολκίπερ της Ουντινέζε και ο συνάδελφός του στον Ολυμπιακό είναι οι σίγουροι του Σκίμπε. Υπάρχουν όμως άλλες επιλογές για τον Γερμανό κι αν «ναι» ποιες είναι;

Σύμφωνοι, δύο φιλικά είναι. Το δικαιότερο είναι ο χρόνος να μοιραστεί σε δύο γεμάτα 90λεπτα. Σύμφωνοι, ο Μίχαελ Σκίμπε δεν γίνεται να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για τον τρίτο της υπόθεσης. Στην τελική, σε αυτή τη φάση δεν «καίγεται» κιόλας, αφού δεν πιέζει κάποια διοργάνωση. Αλλά δεν να μπορεί να μην είναι σε θέση να δώσει έστω μια τζούρα από τις προτιμήσεις του…

Εύκολα, ο Ορέστης Καρνέζης με την γεμάτη και συγχρόνως καλή χρονιά που κάνει στην Ιταλία και την Ουντινέζε έχει πάρει με το «σπαθί» του την φανέλα του βασικού γκολκίπερ της Εθνικής στο σπίτι του.

Από την άλλη, η επιλογή του «δεύτερου», στο πρόσωπο του Στέφανου Καπίνο, είναι απολύτως λογική. Νεαρός, 22 χρονών, με φουλ σεζόν στα χρόνια του στον Παναθηναϊκό, με γεύση εξωτερικού. Είναι «άτυχος» αφού βρίσκεται πίσω από τον Ρομπέρτο, όμως όποτε χρειάζεται να τον αντικαταστήσει το κάνει με επάρκεια.

inner

Από εκεί και πέρα όμως τι γίνεται;

Αν ο Παναγιώτης Γλύκος ήταν υγιής, ίσως να μην γινόταν συζήτηση. Τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του, έχει πάρει γερές «δόσεις» από την «γαλανόλευκη», όμως στάθηκε άτυχος στην ματσάρα που έκανε στο Ντόρτμουντ κι από τότε βρίσκεται στα pits του ΠΑΟΚ.

inner

Μένουμε στον «δικέφαλο του Βορρά», αλλά σε μια περίεργη περίπτωση. Ο Μάρκος Βελλίδης ήταν μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Υπήρχαν ματς και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, που κουμάνταρε μόνος του μια ολόκληρη άμυνα. Το «φιάσκο» με τον Όλσεν και ο τραυματισμός του Γλύκου του άνοιξαν την πόρτα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα περίμενε ο 28χρονος. Έκανε ντεμπούτο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, το γκολ της Ένωσης ήρθε και με δική του ευθύνη (1-0), κι εν συνεχεία «κάθισε» όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Στις δύο νίκες με τον Ίβιτς στον πάγκο δεν έχει δεχθεί γκολ (3-0 Παναιτωλικό και Καλλονή) και μπορεί να πει κανείς πως για πρώτη φορά βρίσκει την ηρεμία του και δείχνει σίγουρος στη νέα του ομάδα.

inner

Ο Γιάννης Ανέστης μετά την γεμάτη χρονιά στην Football League ξεκίνησε τη σεζόν πίσω από τον Μπαρόχα. Το τραγικό λάθος στο ματς με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ λειτούργησε ευεργετικά. Κι αν σκεφτεί κανείς, πως μιλάμε για έναν γκολκίπερ που τώρα «φτιάχνει» το όνομά του, δεν είναι εύκολη υπόθεση να συνέλθεις και μάλιστα τόσο γρήγορα. Με την στήριξη του Πογέτ αποτέλεσε έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για να «χτίσει» η ΑΕΚ το σερί νικών της. Στα καλύτερα του: Τα δύο πέναλτι κόντρα σε ΠΑΣ και Ξάνθη και η μεγάλη απόκρουση σε κρίσιμο σημείο στο ματς με τον Πλατανιά στην Κρήτη.

inner

Μία από τις «κολώνες» του φετινού Πανιώνιου, που είναι πολύ κοντά στο όνειρο των play-off, είναι ο Σωκράτης Διούδης. Δεν κατάφερε να «δέσει» στην Μπριζ και… ήρθε κι έδεσε την άμυνα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Από τα τέλη Νοεμβρίου καθιερώθηκε, δείχνοντας πιο ώριμος σε σχέση με τις εμφανίσεις του στον Άρη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως σε 16 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα έχει κρατήσει το «μηδέν» στις 8.

inner

Μπορεί η αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού να έχει «θέματα» σε σχέση με τα όσα μας συνήθιζε στις σεζόν που ο Μάκης Χάβος βρισκόταν στον πάγκο, όμως η μεταγραφή του Δημήτρη Κυριακίδη από την Ξάνθη βγήκε και με το παραπάνω. Από τους «συνάδελφούς» του που αναφέρουμε είναι μακράν αυτός με τις περισσότερες αποκρούσεις (69) φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ στην καλή του μέρα είναι μια κλασική περίπτωση «μόνος μου και όλοι σας».

inner

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας ίσως είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Λεβαδειακού. Έκανε το «μπαμ» φέτος σε ηλικία 22χρονών, κερδίζοντας τον Άκη Μάτζιο με την δουλειά του αλλά και την εκρηκτικότητά του, που φαίνεται να είναι και το δυνατό του σημείο.

inner

Για το τέλος, ένας που τον έχουμε δει λίγο αλλά η σταθερότητά του είναι εντυπωσιακή, αναλογικά με την ηλικία του. Ο Βασίλης Μπάρκας «έφαγε» τον Αντρέι Γκορμπούνοφ και είναι εδώ και εννέα σερί ματς ο βασικός γκολκίπερ του Ατρόμητου. Σε μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα του Περιστερίου ο 21χρονος τερματοφύλακας αποτελεί σίγουρα ένα από τα κέρδη, ενώ credits για την καθιέρωσή του αξίζει και ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» μάλιστα έχει δείξει στον Σκίμπε πόσο πιστεύει τον Μπάρκα, λέγοντάς του πως είναι ό,τι καλύτερο έχει δει στην ηλικία του στη θέση του κάτω από τα δοκάρια.

inner

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x