Δελτία Τύπου

Μεγάλη συναυλία αγάπης και προσφοράς για τους σκοπούς του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Οι χορωδίες του Δήμου Αθηναίων και της Deutsche Welle ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής, την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου.

ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος


Μεγάλη συναυλία Αγάπης και Προσφοράς για τους σκοπούς του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Οι χορωδίες του Δήμου Αθηναίων και της Deutsche Welle ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής.

Μία μοναδική συναυλία γεμάτη τραγούδια αγάπης απ' όλο τον κόσμο!

Αντί εισιτηρίου, προσφέρουμε τρόφιμα, μία σακούλα ο καθένας μας, ώστε να συλλέξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα τροφίμων.

Οι σακούλες με τα τρόφιμα θα παραδοθούν στην είσοδο του Μεγάρου την ημέρα της συναυλίας.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 8 και μισή το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής.

Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου
Κράτηση θέσεων από το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, στο 210-48 00 170 έως 174

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.


Πληροφορίες:
Ειρήνη Αναστασοπούλου
0049 1729379838 Γερμανία
0030 6974049300 Αθήνα

Η Αθήνα είναι ο τελευταίος σταθμός περιοδείας της χορωδίας της Deutsche Welle στα Καλάβρυτα και τη Μήλο που διοργανώνονται με τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Η Χορωδία του σταθμού με μέλη από 20 χώρες του κόσμου εμφανίζεται με παραδοσιακές φορεσιές. Με τις συναυλίες της στη Γερμανία και στο εξωτερικό στηρίζει τη συμφιλίωση λαών και πολιτισμών και την ανεκτικότητα κατά το πρότυπο λειτουργίας της ίδιας της Deutsche Welle.

Η συναυλία στα Καλάβρυτα γίνεται την Παρασκευή, 30.09, ώρα 20.30, στο χώρο εκδηλώσεων της πρώην Μαθητικής Εστίας. Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 18.00, στον ίδιο χώρο διοργανώνεται συζήτηση των μελών της Χορωδίας με δημοσιογράφους, μαθητές, καθηγητές και επιζώντες του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με θέμα «Το Χρέος της Μνήμης - η Μνήμη του Χρέους». Βασικό σημείο της η επεξεργασία της ιστορικής μνήμης και ο γόνιμος προβληματισμός για τον ρόλο των ΜΜΕ. Κατά τη διήμερη παραμονή της στα Καλάβρυτα τα μέλη της Χορωδίας θα ξεναγηθούν στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια θα προσκυνήσουν στον τόπο της εκτέλεσης, τη ράχη του Καπή.

Στη Μήλο η συναυλία θα γίνει την Κυριακή, 02/10 στο ανακαινισμένο Αρχαίο Θέατρο, στις 19:00 σε συνεργασία με την Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Α.Ε., την εταιρεία Gram Marine Ltd, την αεροπορική εταιρεία sky express συνεργασία με τον Δήμο Μήλου και τον Σύνδεσμο Απανταχού Μηλίων. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας. Επίσης θα προσφερθεί κινητός υπερηχογράφος στο Κέντρο Υγείας, χορηγία του Ιδρύματος Dr. Franz Stusser της Κολωνίας. Με αφορμή τη συναυλία η Χορωδία θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο νησί και θα εμβαθύνει στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκτός από επισκέψεις στο Μουσείο Πολέμου και το Καταφύγιο τα μέλη της Χορωδίας θα ενημερωθούν για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής και τη δράση του επιάτρου του γερμανικού ναυτικού, χειρουργού Χανς Λέμπερ, ο γιος του οποίου θα βρίσκεται για την εκδήλωση στη Μήλο. Επίσης, θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους που θυμούνται τη γερμανική κατοχή και τη δράση του Γερμανού γιατρού.

Ο γερμανικός Ραδιοφωνικός και Τηλεοπτικός Σταθμός DW, με έδρα τη Βόννη και το Βερολίνο, πρωτοβγήκε στον αέρα πριν από 63 χρόνια και μεταδίδει καθημερινά προγράμματα σε 30 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά μέσω του Ρ/Τ σταθμού ΣΚΑΪ και σε αναμετάδοση από 40 ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Από τον Ιούνιο του 2015 η DW μεταδίδει 24ωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα στα αγγλικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x