Ελλάδα

«Μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός»

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον μίλησε στην «SportDay» ότι του ταιριάζει απόλυτα το πράσινο και σχολίασε ότι δεν καταθέτει ποτέ τα όπλα, ενώ όπως είπε θα έχει ρόλο εμψυχωτή στο προσεχές Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Ένας από τους παίκτες που θεωρείται σίγουρο ότι θα απουσιάσουν την Πέμπτη από τον προημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, Ντεμάρκους Νέλσον παραχώρησε συνέντευξη στην «SportDay».

Ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε στην νέα σελίδα της καριέρας του και… ενημέρωσε ότι δεν καταθέτει ποτέ τα όπλα και τόνισε ότι λόγω του τραυματισμού θα έχει ρόλο εμψυχωτή στην αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Άφησες τα ερυθρόλευκα (σ.σ.: του Ερυθρού Αστέρα) και έβαλες τα πράσινα. Πώς σου φαίνεται αυτή η αλλαγή;

«Είναι διαφορετικά χρώματα (γέλια). Μου αρέσει πολύ το πράσινο. Θα έλεγα ότι μου ταιριάζει απόλυτα, όπως μου ταιριάζει και ο Παναθηναϊκός. Είμαι σε μια καταπληκτικά οργανωμένη ομάδα και είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα να αγωνιστώ σε τόσο υψηλό επίπεδο στην καριέρα μου. Μέσα από αυτό θέλω να συμβάλω ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τίτλους και να προσφέρει χαμόγελα στους φίλους του».

Πώς μεταφράστηκε στο μυαλό σου η πρόταση που έγινε από τον Παναθηναϊκό;

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! Αρχικά είχα ακούσει διάφορες φήμες. Με έπαιρναν τηλέφωνο διάφοροι φίλοι μου και με ρωτούσαν "θα πας στον Παναθηναϊκό;". Τους απαντούσα ότι δεν έχω κάτι επίσημο ακόμα. Δεν μου έχει μεταφερθεί κάτι από τον μάνατζέρ μου και η αλήθεια είναι ότι είχα την ανυπομονησία να δω τι θα γίνει. Μόλις έμαθα επίσημα την πρόταση, είπα "ουάου"! Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα, διαθέτει τρελούς φίλους που αγαπούν την ομάδα, βρίσκεται σε τοπ επίπεδο κάθε χρόνο ενώ και η Αθήνα είναι πολύ όμορφη πόλη. Υπάρχουν ομάδες που έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι... Παναθηναϊκός. Οπως και να το κάνουμε. Γράφει ιστορία. Φαίνεται από τα έξι αστέρια που έχουν ραφτεί στη φανέλα».

Άρα... υπάρχει η πίεση;

«Οχι, δεν υπάρχει πίεση στο μυαλό μου. Εχω αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ως παιδί, έκανα κάθε χρόνο σκληρή προπόνηση και ιδιαίτερα καλό ατομικό πρόγραμμα το καλοκαίρι ώστε να είμαι έτοιμος για τις εκάστοτε προκλήσεις που θα έχω. Ειδικά η θέση μου είναι σημαντική. Οπότε περιμένω και εγώ πολλά από τον εαυτό μου. Δεν θέλω να με απογοητεύσω».

Η θέση σου (σ.σ.: «άσος») είναι σημαντική, όπως ανέφερες. Είναι δύσκολη ή η ζωή σου θα είναι πιο εύκολη λόγω της παρουσίας του Διαμαντίδη;

«Κάθε θέση έχει τη δική της ευθύνη διότι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο. Είναι πολύ σημαντικό να έχω δίπλα μου έναν παίκτη που ξέρει απέξω και ανακατωτά τον "άσο". Ο Παναθηναϊκός συνηθίζει να παίζει με δύο γκαρντ, οπότε αυτό που θέλω είναι να παίρνω αρκετή πίεση και ευθύνη από τον αρχηγό μας και να νιώθει πιο απελευθερωμένος. Θα μάθω πολλά δίπλα στον Διαμαντίδη».

Είσαι από τους άτυχους (σ.σ.: αριστερή κνήμη) και εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πότε πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να πατήσεις παρκέ;

«Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ και τώρα. Κόντρα στον Ολυμπιακό. Ξέρω πόσο πολύ με χρειάζεται η ομάδα. Ωστόσο το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού που κάνει εξαιρετική δουλειά θέλει να είμαι 100% έτοιμος από άποψη υγείας και να μην έχω πρόβλημα στη συνέχεια. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα μπορέσω να μπω στους ρυθμούς της ομάδας. Φυσικά στο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό θα έχω τον ρόλο του εμψυχωτή. Να δώσω στους συμπαίκτες μου την ενέργειά μου στο ψυχολογικό κομμάτι».


Ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας μαζί με τις Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Φενέρ, Αρμάνι και Τουρόφ και ο 29χρονος γκαρντ ήταν λιτός και περιεκτικός:

«Πάντα το συγκεκριμένο επίπεδο είναι δύσκολο. Ειδικά ο όμιλός μας θα έχει πολλές παγίδες. Ωστόσο θα επεξεργαζόμαστε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις που θα έχει το κάθε ματς και θα δούμε στο τέλος της πρώτης φάσης τι θα έχουμε κάνει. Στόχος μας είναι η πρόκριση στο Top 16 και βλέπουμε στη συνέχεια».

Ζητήσαμε από τον ΝτεΜάρκους Νέλσον να μας... αυτοσυστηθεί και εκείνος μίλησε για την αφεντιά του.

«Γεννήθηκα στο Οκλαντ. Ενα μικρό προάστιο στην Καλιφόρνια. Από μικρό παιδί είχα κατασταλάξει στο μπάσκετ. Αποφοίτησα από το κολέγιο του Ντιούκ και ήμουν από τους καλύτερους, αν και δεν έγινα ποτέ ντραφτ. Παρ' όλα αυτά δεν το έβαλα κάτω, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα όνειρά μου. Υπέγραψα συμβόλαιο με το Γκόλντεν Στέιτ και έγινα ο πρώτος ρούκι που δεν είχε γίνει ντραφτ, που έπαιξε στη βασική πεντάδα της ομάδας. Γενικότερα, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Είτε είναι θετικές οι καταστάσεις είτε είναι αρνητικές. Ωστόσο είμαι πολεμιστής και δεν καταθέτω ποτέ τα όπλα. Δουλεύω σκληρά διότι θέλω να είμαι επιτυχημένος και μαζί με το εξαιρετικό σύνολο που έχει ο Παναθηναϊκός, να κάνουμε πολλά πράγματα για τον κόσμο μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x