Τιμή μου να είμαι αρχηγός του Ολυμπιακού… Ευλογημένη που βρίσκομαι εδώ… Περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας… Να βάλουμε και εμείς ένα ακόμη λιθαράκι στην τεράστια ιστορία του συλλόγου…
Όταν ακούς τις παραπάνω ατάκες από την Αγγελική Νικολοπούλου, μπορείς να αντιληφθείς ακριβώς τον λόγο για τον οποίο είναι και η αρχηγός της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Έχοντας οκτώ χρόνια που φορά τα ερυθρόλευκα, η 33χρονη γκαρντ έχει κατακτήσει ένα… τσουβάλι τρόπαια. Η συμβολή της τεράστια στην ανοδική πορεία των Πειραιωτών και στην κυριαρχία που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια.
Αναμφίβολα, πρόκειται για μια παίκτρια που αποτελεί και μια θρυλική μορφή του τμήματος. «Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη! Αυτό από μόνο του προκαλεί δέος», αναφέρει μεταξύ άλλων μιλώντας στο sport-fm.gr και στον Γιώργο Τσανάκα.
Το δέσιμό της με τους «ερυθρόλευκους» είναι τόσο γερό, που η ίδια θέλει όπως είναι λογικό να κλείσει την καριέρα της στον Ολυμπιακό. Μιλά μεταξύ άλλων για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τα τρόπαια που έχασε και δεν θα ξεχάσει, αλλά και μια προσωπική της επιτυχία που ήρθε μέσα από την ομαδική δουλειά. Απλά, απολαυστική και αυθεντική στα όσα αναφέρει…
-Ο σύλλογος μπαίνει στα 100 χρόνια του και η ομάδα μπάσκετ γυναικών έφερε το Κύπελλο προ εβδομάδων. Ήταν ένα έξτρα κίνητρο αυτό για εσάς για να σηκώσετε το τρόπαιο;
«Το κίνητρο υπάρχει κάθε χρονιά μόνο και μόνο που παίζουμε γι’ αυτή την ομάδα! Φέτος απλά έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο καθώς έχουμε θέσει σαν στόχο να φέρουμε πρωτάθλημα και κύπελλο στο σύλλογο, ώστε να βάλουμε και εμείς ένα ακόμα λιθαράκι σε αυτήν την τεράστια ιστορία του συλλόγου! Ο πρώτος στόχος λοιπόν επετεύχθη… Και δουλεύουμε σκληρά και για τον επόμενο».
-Ο ερχομός σου στον Ολυμπιακό συνδυάστηκε με μια περίοδο αυτοκρατορίας. Έξι πρωταθλήματα στις επτά τελευταίες σεζόν και πέντε Κύπελλα. Νιώθεις τυχερή που αποτελείς μέρος της ιστορίας αυτής της ομάδας;
«Δεν νιώθω τυχερή, νιώθω ευλογημένη! Δουλεύουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο γιατί το δύσκολο είναι να καταφέρνεις να παραμένεις στην κορυφή… Αν με ρωτάς, περισσότερο σκέφτομαι το πρωτάθλημα και τα κύπελλα που έχουμε χάσει παρά αυτά που έχουμε κατακτήσει! Αυτά ενόχλησαν και πόνεσαν κ επειδή κάθε χρονιά είμαστε πεινασμένες για περισσότερες επιτυχίες, θέλουμε κάθε χρονιά να κλείνει επιτυχημένα για μας».
-Είσαι ρομαντική; Εννοώ ότι βρίσκεσαι οκτώ χρόνια στον Ολυμπιακό, συνεχίζεις και θα ήθελες να είναι και η τελευταία ομάδα της καριέρας σου;
«Οκτώ χρόνια που ήδη βρίσκομαι εδώ, με κάνει να τη βλέπω πιο πολύ σαν οικογένεια μου παρά σαν ομάδα μου! Εύχομαι να πάνε όλα καλά! Αδιαμφισβήτητα σκοπός μου είναι να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό!».
-Πού φτάνουν τα όνειρά σου με την ερυθρόλευκη φανέλα;
«Είμαι ένας άνθρωπος που θεωρώ ότι τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι! Ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται ό,τι και όσο θέλει! Το απόλυτο για μένα θα ήταν η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου! Μακάρι...».
-Είναι εύκολο να αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό; Μιλάμε για έναν σύλλογο με τεράστιες απαιτήσεις, πίεση και ανάγκη για να κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό…
«Όχι δεν είναι εύκολο! Καθόλου εύκολο! Είναι όπως το είπες ακριβώς… Η μόνιμη πίεση για ένα αποτέλεσμα! Αλλά αυτή η ομάδα έτσι όπως έχει εξελιχθεί αυτά τα χρόνια με τον βασικό κορμό, που μπορεί να αλλάζει αλλά και ταυτόχρονα μένει ίδιος, ξέρει πως να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις! Εμείς σαν πιο παλιές παίκτριες, αλλά και οι πιο παλιές σε εμάς, συντηρούμε τις ευνοϊκές συνθήκες και ουσιαστικά μεταδίδουμε τη συνταγή της επιτυχίας».
-Είναι για εσένα ένα παράσημο αλλά και μία μεγαλύτερη ευθύνη να είσαι η αρχηγός του Ολυμπιακού; Και στα 100 χρόνια κιόλας;
«Η λέξη τιμή βαραίνει περισσότερο στη συνείδηση μου απ’ ότι η λέξη ευθύνη, όσο και αν αυτή όντως υπάρχει. Και σίγουρα γίνεται ακόμα πιο σπουδαίο όταν αυτήν την επιλογή την έχει κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος και το προπονητικό σταφ της ομάδας!! Τους ευχαριστώ γι’ αυτή την ιδιαίτερη τιμή!».
-Τι σημαίνει για εσένα Ολυμπιακός, τι είναι ο Ολυμπιακός;
«Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη! Αυτό από μόνο του προκαλεί δέος! Προσωπικά είμαι περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, για μένα πλέον είναι η οικογένεια μου και ορόσημο της καριέρας μου!!».
-Ποια είναι η στιγμή που σκέφτεσαι περισσότερο από την πορεία σου στον Ολυμπιακό; Που σου έχει μείνει αξέχαστη δηλαδή..
«Η ανάδειξη μου σε πολυτιμότερη παίκτρια στον τελικό του κυπέλλου το 2019! Προσωπική διάκριση που ήρθε μέσα από την ομάδα. Μια πολύ επιτυχημένη χρονιά γενικότερα το 2019 καθώς περάσαμε για 1η φορά στην ιστορία του συλλόγου στους ομίλους της EuroLeague και έκλεισε και με το νταμπλ στην Ελλάδα!».
-Για τον κόσμο τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα διαφορετικά. Πόσο διαφορετικά είναι αυτά τα ματς για εσάς, όμως, όταν τα παίζετε; Τι έχεις εσύ στο μυαλό σου σε ένα τέτοιο παιχνίδι;
«Τα παιχνίδια αυτά είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας και δυναμικής! Λόγω της αντιπαλότητας των συλλόγων για τον κόσμο είναι κάτι που το περιμένει πώς και πώς. Αλλά και για εμάς τις παίκτριες ισχύει το ίδιο! Στο μυαλό μου έχω μόνο το επιθυμητό αποτέλεσμα και πώς θα το επιτύχουμε αυτό. Δεν μπορούμε παρά να μπαίνουμε όσο πιο συγκεντρωμένες γίνεται στο πλάνο μας και με όσο περισσότερο πάθος διαθέτουμε».
-Άλλα αθλήματα παρακολουθείς του συλλόγου; Για παράδειγμα είδες τον τελικό του Conference και αν ναι πώς το έζησες;
«Γενικά παρακολουθώ όλα τα σπορ στον ελεύθερο μου χρόνο και μου αρέσει να υποστηρίζω τις υπόλοιπες ομάδες του συλλόγου μας. Όσο μου επιτρέπεται πηγαίνω και από κοντά. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει οπαδός του Ολυμπιακού που να μην είδε αυτόν τον τελικό. Ήταν η μεγαλύτερη νίκη των τελευταίων χρόνων, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη».
-Παίζει ο Ολυμπιακός σε Ευρωλίγκα ή Ευρώπη στο ποδόσφαιρο. Θα κάτσεις να τα δεις; Θα πας γήπεδο να το ζήσεις και από κοντά;
«Euroleague παρακολουθώ αρκετά συχνά από κοντά στο γήπεδο. Μου αρέσει να υποστηρίζω την ομάδα και τρελαίνομαι με τον παλμό που δίνει ο κόσμος από τις εξέδρες».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.