sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κοίτα τι έχασες, Αρσέν!

Ο Σερζ Γκάνμπρι έγραψε ιστορία στο ντεμπούτο του με την εθνική Γερμανίας και ο Αρσέν Βενγκέρ μπορεί να χτυπάει το κεφάλι του για την πώληση του ταλαντούχου Γερμανού από την Άρσεναλ στη Βέρντερ Βρέμης.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Στα μάτια του Σερζ Γκνάμπρι, ο Αρσέν Βενγκέρ έβλεπε το νέο αστέρι της Άρσεναλ. Κι αν θεωρείται υπερβολικό κάτι τέτοιο, σίγουρα έβλεπε έναν ποδοσφαιριστή, που μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, όταν αποκτήθηκε το 2011 από τη Στουτγάρδη, είχε κλείσει τα 16 του χρόνια, αφού είναι γεννημένος στις 14 Ιουλίου 1995. Κι επειδή το μάτι του Αλσατού «κόβει» εδώ και πολλά χρόνια, φρόντισε να τον εντάξει στις τάξεις των «κανονιέρηδων» σε μικρή ηλικία.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποτελούσε το «πουλέν» του Αρσέν Βενγκέρ και ήδη από την δεύτερη σεζόν σε ηλικία 17 ετών, πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Νόριτς, αλλά και στο Champions League με αντίπαλο την Σάλκε. Την επόμενη χρονιά μέτρησε εννιά συμμετοχές, ένα γκολ και μια ασίστ στην Premier League και άλλες δύο συμμετοχές στο Champions League, ενώ υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, διάρκειας πέντε ετών.

inner

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός παίκτης. Είναι κοντά σε αυτό το επίπεδο τώρα και αγωνίζεται για μία θέση βασικού σε μία ομάδα της Premier League. Έχει τις τεχνικές ικανότητες, τη δύναμη, ποιότητα στα τελειώματά του και μπορεί να δώσει τελικές πάσες. Έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε εξαιρετικό παίκτη για την Άρσεναλ» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Αρσέν Βενγκέρ, μετά τις υπογραφές των συμβολαίων.

Κι ενώ οι περισσότεροι περίμεναν το μπαμ, εντούτοις, την σεζόν 2014-15 μέτρησε μόλις 8 συμμετοχές, κι αυτές με την U-21. Ακολούθησε ο εξάμηνος δανεισμός στη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον, που επίσης δεν του έδωσε τον χρόνο που ήθελε (μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο). Επέστρεψε στο Λονδίνο και παρότι δεν έβρισκε χώρο ούτε στις αποστολές, ο Αρσέν Βενγκέρ δεν έπαψε ποτέ να τον πιστεύει. Μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με την ολυμπιακή ομάδα της Γερμανίας στο τουρνουά της Βραζιλίας, έχοντας έξι συμμετοχές και ισάριθμα γκολ, οδηγώντας τα «πάντσερ» στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, ο Αλσατός τεχνικός έκανε σκέψεις για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Από το… πουθενά, η Βέρντερ Βρέμης κατέθεσε πρόταση και έκανε δικό της με κανονική μεταγραφή τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έχει ήδη αρχίσει να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν, αφού αποτελεί την αποκάλυψη της ομάδας στη φετινή Bundesliga. Έχει αγωνιστεί στα εννιά από τα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ και έχοντας δώσει μια ασίστ σε 765 λεπτά. Οι ιθύνοντες της γερμανικής ομάδας έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, αφού ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο έδωσαν μόλις 5 εκατ. ευρώ, μπορεί μελλοντικά να φέρει «χρυσάφι» στα ταμεία του συλλόγου της βόρειας Γερμανίας.

inner

Η επιβράβευση των προσπαθειών του στο ξεκίνημα της σεζόν ήρθε και από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιόακιμ Λεβ. Μάλιστα, στο ντεμπούτο του με αντίπαλο το Σαν Μαρίνο σε παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σημείωσε χατ-τρικ και έβαλε το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Είναι ο πρώτος που σημειώνει τρία γκολ στην παρθενική του εμφάνιση, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια και συνολικά ο έκτος στην ιστορία της «νασιονάλμανσαφτ».

Ο Σερζ Γκνάμπρι έχει κάθε λόγο να πετάει στα σύννεφα, αφού βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας καριέρας, η οποία μπορεί να είναι υπέρλαμπρη. Το αντίθετο, μάλλον, συμβαίνει με τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός κάλλιστα μπορεί να… τραβάει τα μαλλιά του, γιατί άφησε να του φύγει μέσα από τα χέρια ένας τόσο ταλαντούχος παίκτης! Ένα νέο αστέρι, που ανατέλλει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x