sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κι άγιος ο Θεός…

Αν δεν μπορείς να κερδίζεις, τουλάχιστον μην χάνεις, λέει ένα ποδοσφαιρικό… ρητό, αλλά κάποιες φορές αυτό παραγίνεται! Γιατί με ισοπαλίες κι άγιος ο Θεός, δεν πας πουθενά ρε παιδί μου...

Στο παρελθόν, ο πρωταθλητής έχει αναδειχθεί με αριθμό ισοπαλιών, σχεδόν όσες ήταν και οι νίκες του, αλλά αυτό σπανίζει. Και πολύ μάλιστα. Από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το 1979, το έκανε μια φορά ο Ολυμπιακός την σεζόν 1981-82 με 18 νίκες, 14 ισοπαλίες, 2 ήττες και κατέκτησε τον τίτλο στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό, που είχε μια παραπάνω νίκη και δύο ισοπαλίες λιγότερες, αλλά και μια περισσότερη ήττα.

Συνήθως, τις πολλές ισοπαλίες στη διάρκεια μιας σεζόν τις έχουν οι ομάδες που τερματίζουν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Καλή ώρα, όπως η Skoda Ξάνθη, η οποία, μετά το 2-2 με τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League, έφτασε τις 14(!) στο πρωτάθλημα και απομένουν τρεις στροφές για το τέλος. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι μισές έχουν σημειωθεί εντός και οι άλλες μισές εκτός έδρας.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ σε πρωτάθλημα 16 ομάδων, καθώς 14 ισοπαλίες σε 30 παιχνίδια, είχαν στο παρελθόν: Άρης (1984-85), Απόλλων Αθηνών (1985-86), Λάρισα και Ολυμπιακός Βόλου (1988-89), Ιωνικός (2005-06) και Ηρακλής (2010-11). Με δεδομένο ότι υπάρχουν άλλα τρία παιχνίδια (Πλατανιάς και Βέροια εκτός και ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας), δεν αποκλείεται η ακριτική ομάδα να «σπάσει» το ρεκόρ και να έχει από φέτος την… αποκλειστικότητα.

Στα 37 χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τον μεγαλύτερο αριθμό ισοπαλιών σε μια σεζόν έχει ο Παναθηναϊκός με 15, αλλά σε πρωτάθλημα 18 ομάδων, δηλαδή σε 34 αγωνιστικές. Μάλιστα, σημειώθηκε με το… καλημέρα, δηλαδή την σεζόν 1979-80.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x