sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά, αλλά…

Οι μεταγραφές τους έκαναν πάταγο. Εσιέν (Παναθηναϊκός), Καμπιάσο (Ολυμπιακός), Μπερμπάτοφ (ΠΑΟΚ), Μπουονανότε (ΑΕΚ) ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν τα έχουν καταφέρει

Το περασμένο καλοκαίρι οι μεταγραφές τους προκάλεσαν θύελλα ενθουσιασμού. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, αφού ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά. Μέχρι τώρα, δεν τα έχουν καταφέρει, αλλά για ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ λόγους. Ο Νοέμβριος κοντεύει να «διπλώσει» και ο Μίκαελ Εσιέν ακόμη ψάχνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Εστέμπαν Καμπιάσο αδυνατεί να «σπάσει» το δίδυμο Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ προσπαθεί να βρει «χημεία» με τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ και ο Ντιέγκο Μπουονανότε ψάχνει την… άκρη για να πάρει θέση στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ας ξεκινήσουμε χρονικά. Η πρώτη μεταγραφή από τους τέσσερις προαναφερθέντες ήταν αυτή του Μίκαελ Εσιέν στις αρχές Ιουνίου. Ο Παναθηναϊκός έκανε την μεγάλη υπέρβαση και κατάφερε να πείσει τον Γκανέζο να αφήσει τη Μίλαν και να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τη διαφορά. Όμως, οι ενοχλήσεις που είχε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και οι οποίες τον οδήγησαν στο χειρουργείο, δεν του έχουν επιτρέψει να κάνει ακόμη ντεμπούτο με την «πράσινη» φανέλα. Έχασε τα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Κλαμπ Μπριζ και Γκαμπάλα, στα οποία ήταν υπέρ-απαραίτητος και έχει αγωνιστεί μόνο σε κάποια σκόρπια φιλικά. Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά, πότε θα είναι σε θέση να παίξει και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι στιγμής το «στοίχημα» των ιθυνόντων του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν είναι κερδισμένο. Κι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.

Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου, ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την μεταγραφή του Εστέμπαν Καμπιάσο. Ο Αργεντινός, μετά από μια «γεμάτη» χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Λέστερ, αποκτήθηκε για να ενισχύσει την ποιότητα στον άξονα, αλλά… Ένας τραυματισμός σε συνδυασμό με την εξαιρετική κατάσταση των Κασάμι-Μιλιβόγεβιτς, δεν του επιτρέπουν να «σπάσει» το δίδυμο, που έχει αγωνιστεί μαζί σε 9 από τα 15 παιχνίδια της σεζόν. Πλέον, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και με τη σωστή διαχείριση, είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάρει φανέλα βασικού, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τους Μανιάτη-Μπουχαλάκη, όταν αποθεραπευτούν. Μέχρι τώρα, ο 35χρονος μέσος έχει τέσσερις συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, αγωνιζόμενος, τρεις φορές βασικός και άλλες δύο στο Champions League στα παιχνίδια με Μπάγερν και Άρσεναλ, από τα οποία απουσίαζε ο «Μίλι» λόγω τιμωρίας. Συνολικά, έχει 6 συμμετοχές και 406 λεπτά. Για την αξία του και με δεδομένο ότι πήρε μέρος στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, η προσφορά του μέχρι τώρα μάλλον κρίνεται μικρή, αλλά στα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε (ειδικά στο Λονδίνο), κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ήταν η σειρά της ΑΕΚ να κάνει το «μπαμ» με την μεταγραφή του Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός ήρθε για να ενισχύσει μεσοεπιθετικά την Ένωση, αλλά παρότι έχει αγωνιστεί και στα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, όντας ο πρώτος σκόρερ με 4 γκολ μαζί με τον Ρόναλντ Βάργκας, εντούτοις δεν έχει κάνει την διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τρεις διαφορετικούς προπονητές (Δέλλας, Μανωλάς και Πογιέτ), έχει πάρει φανέλα βασικού μόλις σε δύο παιχνίδια. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο… Επίσης ήταν βασικός στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Skoda Ξάνθη. Συνολικά, μετράει 11 συμμετοχές και 4 γκολ σε 412 λεπτά. Σίγουρα στην ΑΕΚ περίμεναν και περιμένουν περισσότερα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ράφικ Τζεμπούρ, αλλά για άλλους λόγους. Ο Αλγερινός επιθετικός τραυματίστηκε στο ματς της πρεμιέρας με τον Πλατανιά και ξαναμπήκε σε αποστολή στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τελευταίος, αλλά όχι καταϊδρωμένος, πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Ο Βούλγαρος επιθετικός ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο τον «δικέφαλο», αλλά λίγο η καθυστερημένη άφιξή του και λίγο το γεγονός ότι η ομάδα ακόμη ψάχνει τα πατήματά της, δεν έχει καταφέρει να βρει την απαιτούμενη «χημεία» με τους συμπαίκτες του. Επίσης, έμεινε πίσω λόγω του τραυματισμού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ως τώρα, έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια της Super League, αλλά μόνο σε ένα ως βασικός και έχει σκοράρει 3 φορές, ενώ στο Europa League έπαιξε στα τρία πρώτα παιχνίδια (σε ένα ήταν στο αρχικό σχήμα). Συνολικά, έχει 9 συμμετοχές και 3 γκολ σε 431 λεπτά. Έχει ελαφρυντικά, αφού βρίσκεται σε μια ομάδα που «χτίζεται» και στην οποία ακόμη και ο ίδιος ο προπονητής είναι μπερδεμένος. Η αξία του είναι δεδομένη και στον «δικέφαλο του Βορρά» αναμένουν σύντομα τα δείγματα και επί… χόρτου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x