sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ιλ Λόκα, ο αρχιτέκτονας, ο νέος Πίρλο ή απλά ο επόμενος αρχηγός της Μίλαν;

Όταν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι απέναντι στην Σασουόλο, ο Μανουέλ Λοκατέλι ξέσπασε σε κλάματα, είχε πετύχει πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μίλαν. Πλέον θέλει να γίνει ο αρχηγός της.

Τελικά όλο αυτό ήταν πολύ για να το αντέξει. Ο Μανουέλ Λοκατέλι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και έτσι έκατσε στο κέντρο του γηπέδου στο Σαν Σίρο και ξέσπασε.

Ο αγώνας με τη Σασουόλο μόλις είχε ολοκληρωθεί. Το στήθος του ακόμα έτρεμε όταν το τηλεοπτικό συνεργείο έφτασε δίπλα του, με τον δημοσιογράφο να του ακουμπάει στοργικά τον ώμο και να του τονίζει ότι όλα αυτά είναι αληθινά. Τότε το πρόσωπό του έσπασε και ο 18χρονος Μανουέλ χαμογέλασε.



«il calcio e emozione» Το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα

Μια έκφραση αρκετά διάσημη στην Ιταλία που εκείνη τη στιγμή έγινε εικόνα στα μάτια εκατομμυρίων θεατών. Τα δάκρυα του Λοκατέλι δεν ήταν θλίψης ή στεναχώριας. Απλά δεν ήξερε τι άλλο να κάνει μετά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μίλαν όντας μόλις 18 χρονών.

«Είναι η στιγμή που κάθε παιδί ονειρεύεται σε όλη του τη ζωή. Όταν κατάλαβα το που πηγαίνει η μπάλα δεν μπορούσα να το πιστέψω… άρχισα να τρέχω και τελικά ήταν όλα αληθινά».

inner

Η Μίλαν μετά από 60 λεπτά αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1 από τη Σασουόλο και ακόμα μια ήττα από τους «Νεροβέρντι» , η 6η κατά σειρά, ήταν προ των πυλών. Ο Μοντέλα σήκωσε τον Λοκατέλι για να αντικαταστήσει τον Ρικάρντο Μοντολίβο. Η είσοδος του νεαρού Μανουέλ δεν ήταν αυτό που γύρισε ολοκληρωτικά το παιχνίδι για τους «ροσονέρι», αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επική ανατροπή που ακολούθησε.

Δεκατρία λεπτά μόλις μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και ενώ η Μίλαν είχε μειώσει με αμφισβητούμενο πέναλτι του Μπάκα, ο Λοκατέλι είδε τη μπάλα να παίρνει ύψος και να στρώνεται μπροστά του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ήταν η στιγμή του!




Τι και αν δε στρώθηκε στο καλό του πόδι (δεξί), ο νεαρός Μάνουελ έκανε το σουτ στην κίνηση με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα με τόση δύναμη εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο πορτιέρε της Σασουόλο. Το 3-3 είχε γίνει.




Λίγα λεπτά αργότερα ο Παλέτα ολοκλήρωσε την ανατροπή, κάνοντας το 4-3 με κεφαλιά.

Έχοντας κάνει την 4η συμμετοχή του για φέτος ως αλλαγή ο Λοκατέλι πλέον δείχνει έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε ο μικρός, αλλά το γεγονός ότι έχει δείξει μεγάλη ικανότητα στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο γεννημένος στο Γκαλμπιάτε, Λοκατέλι, πήγε σε ηλικία 11 ετών στο Μιλάνο πραγματοποιώντας το όνειρο του. Να φορέσει δηλαδή τη φανέλα με τα αγαπημένα του χρώματα... μαυρο - κόκκινο. Εκείνος που τον ανακάλυψε στις ακαδημίες της Αταλάντα και τον πήγε σε τόσο νεαρή ηλικία στο Μιλανέλο ήταν ο σκάουτερ της Μιλαν, Μάουρο Μπιαντσέσι.

inner

Ο «Ιλ Λόκα» ή «ο αρχιτέκτονας» όπως είναι τα παρατσούκλια του διένυσε την πορεία του σε όλες τις μικρές ομάδες της Μίλαν ως αρχηγός και τον περασμένο Φεβρουάριο ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς του έδωσε την ευκαιρία ανεβάζοντάς τον στην πρώτη ομάδα. Δεν έμεινε όμως εκεί. Ο μικρός έκανε το ντεμπούτο του στις 21 Απριλίου μπαίνοντας ως αλλαγή και λίγες μέρες αργότερα έκανε και το ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα με αντίπαλο τη Ρόμα.

Το όνομά του έχει γραφτεί εδώ και αρκετούς μήνες στα μπλοκάκια αρκετών ομάδων και όλο και περισσότερα βλέμματα στρέφονται στον σγουρομάλλη με το νούμερο 73 στην πλάτη που φιλοδοξεί να γίνει ο νέος Πίρλο. Το αν θα γίνει δεν το ξέρει κανείς αλλά φαίνεται πως έχει ήδη βάλει πλώρη για να γίνει αυτό που πρόβλεψε ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε, Μάουρο Μπιατσένσι.

«Αυτός θα είναι ο αρχηγός της Μίλαν σε τρία χρόνια»

Γρηγόρης Ποζιός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x