sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η χρυσή γενιά στα χρόνια της στάχτης... (pics/video)

Έγιναν οι ήρωες της ελληνικής πραγματικότητας. Στην πιο δύσκολη συγκυρία, μοιράστηκαν τον προσωπικό τους θρίαμβο και χάρισαν χαμόγελα. Το sportfm.gr ξεφυλλίζει το άλμπουμ των «χρυσών» παιδιών του Ρίο.

Λευτέρης Πετρούνιας, Κατερίνα Στεφανίδη, Άννα Κορακάκη, Σπύρος Γιαννιώτης, Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης… Τα ονόματα των έξι αθλητών γράφτηκαν στην ιστορία για τις επιτυχίες που πέτυχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Δεν κατάφεραν όλοι να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ε, και; Όλοι μαζί έφτασαν με επιτυχία στο στόχο τους, έκαναν περήφανους τους εαυτούς τους και μια Ελλάδα να λάμπει από χαρά.

Έγιναν τα δικά μας χρυσά παιδιά, οι νέοι ήρωες που ξεπέρασαν κάθε δυσκολία για να φτάσουν στον θρίαμβο.

Το sport-fm.gr συμπληρώνει το άλμπουμ των ελληνικών επιτυχιών στο Ρίο, θυμάται τις κορυφαίες στιγμές που προσέφεραν οι Έλληνες αθλητές από την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση και… ανυπομονεί να πανηγυρίσει ξανά, τους επόμενους «γαλανόλευκους» θριάμβους.

Της Εύας Ζαχαριουδάκη

Άννα Κορακάκη


Είναι ένα άθλημα που οι περισσότεροι θα προσπερνούσαν στο… ζάπινγκ. Η Άννα Κορακάκη κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να κρέμεται από το… πιστόλι της. Και αν το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ αεροβόλου πιστολιού απλά αύξησε το ενδιαφέρον του κοινού, το χρυσό στα 25μ πιστολιού το απογείωσε.

Η πανέμορφη Δραμινή Άννα, από τα νταμάρια -που συζητήθηκαν τόσο έντονα- απέδειξε πως δεν χρειάζονται υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις και εκατομμύρια για να φτάσεις στην κορυφή. Μόνο ατσάλινη θέληση και «τρέλα». Αυτή που την έκανε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες για να γίνει η κορυφαία του κόσμου.

inner

inner
Στο βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλου πιστολιού

inner
Δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για το χρυσό στα 25μ. πιστολιού


Η τελευταία βολή πριν το χρυσό μετάλλιο και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί



Τα δάκρυά της κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου, αφού όπως δήλωσε: «Σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε»

inner
Αγκαλιά με τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη


Η υποδοχή που της επεφύλαξαν στο Ολυμπιακό Χωριό

inner
inner
Η άφιξή της στην Ελλάδα

inner




«Γκρεμίστηκε» η Δράμα για χατήρι της!

Λευτέρης Πετρούνιας


Ήταν το πιο… αναμενόμενο μετάλλιο για την Ελλάδα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε δείξει από την αρχή της χρονιάς ότι ήταν το μεγάλο φαβορί. Και το απέδειξε περίτρανα με ένα απίθανο πρόγραμμα σε ένα γήπεδο που «έβραζε» εν αναμονή του Βραζιλιάνου Ζανέτι.

Ούτε αυτό, όμως, χάλασε την συγκέντρωση του χρυσού παιδιού των κρίκων, που ξεκίνησε και… τελείωσε μόνος του τον αγώνα, αφού η βαθμολογία του ήταν άπιαστη. Μπήκε στο πάνθεον, κατακτώντας την πρώτη θέση στα πάντα –Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες- σε μία χρονιά. Και έδειξε στο Ολυμπιακό Γκαλά πως αντιπαλότητα ανάμεσα στους κορυφαίους δεν υπάρχει, ζητώντας την… βοήθεια του Ζανέτι, στο εορταστικό πρόγραμμα που παρουσίασε.

inner
inner
inner
Σταθερή προσγείωση και σιγουριά για το χρυσό, μετά το τέλος του προγράμματός του

inner
Στο βάθρο ο «lord of the rings»


Η συγκίνησή του ήταν εμφανής στο βάθρο

inner
inner
Η φιλία του με τον Βραζιλιάνο Ζανέτι έκλεψε τα βλέμματα

inner
Με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη


Ενθουσιώδης υποδοχή στο Ολυμπιακό χωριό


Το φοβερό σόου του στο Ολυμπιακό Γκαλά

Σπύρος Γιαννιώτης


Το πιο… χρυσό ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης, στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης. Όχι μόνο λόγω της θέλησης του να φτάσει πρώτος στο τέρμα. Όχι επειδή είναι ο σπουδαιότερος Έλληνας κολυμβητής. Όχι γιατί έκανε όλη τη χώρα να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την ανατριχιαστική προσπάθειά του.

Αλλά γιατί η διαφορά του με την κορυφή ήταν μια… χεριά. Μια κούρσα κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα και παρότι ο χρόνος που γράφτηκε στα επίσημα αποτελέσματα ήταν ακριβώς ίδιος με τον Ολλανδό Φέρι Φίρτμαν, ο τεράστιος Σπύρος Γιαννιώτης «μπλόκαρε» την ένσταση, με την οποία θα διεκδικούσε το χρυσό.

Στην τελευταία κούρσα της καριέρας του ο σπουδαίος κολυμβητής απέδειξε γιατί είναι δύσκολο να βγει άλλος σαν αυτόν.

inner
inner
Η κούρσα της ζωής του, το όνειρο που πραγματοποιήθηκε

inner
inner



Το απίθανο φινάλε μιας συγκλονιστικής κούρσας

inner
inner

Συγκίνηση στο βάθρο


Συγκίνηση και στο Ολυμπιακό χωριό

inner
inner

Μεγαλειώδης υποδοχή στην Αθήνα

Παναγιώτης Μάντης-Παύλος Καγιαλής


Έγινε σχεδόν… αθόρυβα. Το ελληνικό πλήρωμα της ιστιοπλοΐας σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση του βάθρου, διεκδικώντας, μάλιστα, σε μια σπουδαία τελευταία μάχη με τους Αυστραλούς, το ασημένιο μετάλλιο.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής φούσκωσαν με επιτυχία τα ελληνικά πανιά και οι Έλληνες «φούσκωσαν» ξανά από χαρά, για το άθλημα που τους έχει φέρει τόσες χαρές, διαχρονικά.

Και όλα αυτά, ενώ δύο χρόνια πριν ο Παύλος Καγιαλής δήλωσε το τέλος της καριέρας του, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ευτυχώς, δεν έγινε.

Το ελληνικό δίδυμο τα έβγαλε πέρα με τον… ζόρικο καιρό του Ρίο -που έφερε κάμποσες αναβολές και αναστάτωση στο πρόγραμμα- και οι δύο άντρες αντιμετωπίστηκαν σαν ήρωες, σε μια από τις πιο θερμές υποδοχές του φετινού καλοκαιριού.

inner
inner


Μεγάλη μάχη με τους Αυστραλούς για το ασημένιο μετάλλιο

inner
inner
Μόνο χαμόγελα στο ελληνικό πλήρωμα

inner
inner
Η Ελλάδα ξανά στο βάθρο



inner
inner
inner
Ενθουσιώδης υποδοχή στην Αθήνα

Κατερίνα Στεφανίδη


Τελευταία και (για πολλούς) καλύτερη! Το γλυκό κορίτσι του επί κοντώ κέρδισε όχι μόνο το χρυσό μετάλλιο, αλλά και την καρδιά κάθε Έλληνα που ξενύχτησε για να παρακολουθήσει την προσπάθειά της. Σε όσους δεν την είχε… κλέψει ήδη δηλαδή, αφού το απίστευτο πείσμα της για κορυφή, το πηγαίο ταλέντο της και ο ευγενικός χαρακτήρας της είχε φανεί εδώ και καιρό. Και οδήγησε στο πρώτο χρυσό μετάλλιο στο στίβο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004!

Η αγνή αντίδρασή της, δε, όταν κατάλαβε ότι είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης, ή αυτή που είχε όταν είδε μπροστά της των τεράστιο Γιουσέιν Μπολτ, αποδεικνύουν γιατί η Κατερίνα Στεφανίδη είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά των Ελλήνων φιλάθλων.



Το άλμα που της χάρισε το χρυσό

inner
inner
inner
inner


Δεν είδε το άλμα που έκρινε το χρυσό. Κοιτώντας στην εξέδρα η κορυφαία άλτρια ενημερώθηκε από τον σύζυγο και προπονητή της, Μιτς Κρίερ, που έδωσε το έναυσμα για τους τρελούς πανηγυρισμούς

inner
Η ιστορική φωτογραφία με τον Γιουσέιν Μπολντ

inner
inner
inner
Είναι η καλύτερη



Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο

inner
Η ελληνική παρουσία στο Ρίο έκλεισε με την Κατερίνα Στεφανίδη να σηκώνει την σημαία στην τελετή λήξης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x