sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η «τρέλα» της ΑΕΚ

Αποχωρήσεις σε χρόνο ρεκόρ, πολλές προσθήκες, αλλαγές στο τεχνικό τιμ. Το πρώτο μισό της σεζόν τα 'χε όλα για την μπασκετική ΑΕΚ. Το sport-fm.gr καταγράφει το... τρελό «φύγε εσύ, έλα εσύ».

Θα μπορούσαν να γίνουν ταινία μικρού μήκους τα όσα «τρελά» συνέβησαν απ' το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα -κυριολεκτικά- στην μπασκετική ΑΕΚ...

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο. Η σχέση αυτή «δοκιμάστηκε» αρκετά, αλλά... δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο, εξ' ου και ήρθε η αντικατάσταση με τον Γιούρι Ζντοβτς ν' αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

Βέβαια, πριν αυτό είχαμε κι άλλη αλλαγή στο τιμ. Μετά από μια επεισοδιακή κόντρα Σάκοτα-Κορωνιού, ο δεύτερος αποχώρησε και τη θέση του βοηθού προπονητή πήρε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο Ντάνιελ Όρτον ήρθε ως το «θωρηκτό» της ΑΕΚ που θα σκέπαζε τις ρακέτες... Ούτε καν τον είδαμε σε επίσημο ματς. Ο άστατος χαρακτήρας και τα πειθαρχικά παραπτώματα που υπέπεσε, τον οδήγησαν άρον-άρον στην έξοδο και κάπου εκεί ξεκίνησε να πηγαίνει περίπατο ο -τραγικός ομολογουμένως- σχεδιασμός.

Στη θέση του Αμερικανού σέντερ αποκτήθηκε ο Όου Ντι Ανοσίκε. Κι αυτός ήρθε με περγαμηνές λόγω της έφεσής του στο αμυντικό κομμάτι και στο παιχνίδι πάνω απ' τη στεφάνη. Τι να το κάνεις όμως; Αγωνίστηκε μόλις σε τέσσερα ματς, δεν προσέφερε αυτά που περίμενε ο Σάκοτα (αν και ο ίδιος τον επέλεξε) και αποχώρησε -επεισοδιακά- από την Ελλάδα.

Εν τέλει στα κιτρινόμαυρα ντύθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής -στο πλευρό του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έμοιαζε απελπιστικά μόνος- με τον «γάμο» μεταξύ των δύο πλευρών να επιτυγχάνεται με μερικούς μήνες καθυστέρηση.

Το απίστευτο αλαλούμ στο ρόστερ δεν αφορά μόνο τους ψηλούς, αλλά και τους «κοντούς», όπου εξίσου τα πράγματα ήταν αλλοπρόσαλλα (κι ενώ τελευταία στιγμή... αποφεύχθηκε και το διαζύγιο με τον υιό Σάκοτα).

Η σεζόν ξεκίνησε με Ουόρεν, Κατσίβελη, Σκραμπ. Ο πρώτος -που δέχθηκε σκληρή κριτική και πιθανώς δεν του άξιζε σε τόσο μεγάλο βαθμό- αποχώρησε προ καιρού για την Τουρκία. Ο Καναδός γκαρντ είναι μεταξύ... πάγκου κι εξέδρας. Ο Σάκοτα δεν τον πίστεψε σχεδόν ποτέ και εδώ και καιρό ακούγεται πως θα δοθεί δανεικός κάπου.

Η αντικατάσταση του Ουόρεν ήρθε από τον εξαιρετικό Ντι Τζέι Κούπερ, με τη διοίκηση της ΑΕΚ να κάνει πραγματικά την υπέρβαση. Μήπως κι εκεί τα πράγματα ήταν ήρεμα; Παραλίγο η συνεργασία των δύο πλευρών να τιναχθεί στον αέρα (και να 'χαμε ακόμα χειρότερα δράματα), ωστόσο στο τέλος επικράτησε ψυχραιμία, δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις και ο παίκτης έχει ξεκινήσει την απόσβεσή του...

Το τελευταίο -απ' τα πολλά παράλογα που συνέβησαν στη φετινή ΑΕΚ- κομμάτι του παζλ ακούει στο όνομα του Μάλκολμ Άρμστεντ. Την ώρα που είχε ανακοινωθεί η συμφωνία με τον παίκτη, αυτή πήγε προσωρινά... περίπατο, όταν διαγνώστηκαν κάποια προβλήματα ιατρικής φύσεως. Με τα πολλά κι αφού πέρασε αρκετό διάστημα, η συνεργασία των δύο πλευρών επικυρώθηκε επισήμως, ωστόσο προτού καλά-καλά εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ανήμερα των Χριστουγέννων αποχώρησε και η ΑΕΚ ψάχνει ΞΑΝΑ παίκτη...

Κι όλες αυτές οι «τρελές» καταστάσεις (ξέχωρα ότι ακόμα δεν έχουμε δει ούτε έναν απ' τους «μικρούς» και ταλαντούχους στο παρκέ) έχουν φυσικά αντίκτυπο στο αγωνιστικό κομμάτι. Κι αν στην Ελλάδα τα όργια του Μαυροκεφαλίδη ήταν αρκετά σε πολλές περιπτώσεις, στο Eurocup η ΑΕΚ αναγκάστηκε να δώσει ματς-τελικούς χωρίς ουσιαστικά γκαρντ... Μοιραία ήρθε και ο αποκλεισμός, με τις δικαιολογίες να είναι πολλές, αλλά να βαραίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x