sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η τελευταία παράσταση του Κλοπ στο «Signal Iduna Park» (pics/video)

Με αφορμή την κλήρωση των προημιτελικών του Europa League, όπου έφερε τον Γίργκεν Κλοπ αντιμέτωπο με την Ντόρτμουντ, το sportfm.gr θυμάται την τελευταία του παράστασή στο κοινό του Signal Iduna Park.

«Κανείς δεν χρειάζεται να είναι ευγνώμων σε μένα. Και οι δύο πλευρές επένδυσαν πολλά σε αυτή τη συνεργασία και πήραν πολλά πίσω. Επέλεξα αυτή τη στιγμή να το ανακοινώσω επειδή τα τελευταία χρόνια κάποιες αποφάσεις παικτών πάρθηκαν τελευταία στιγμή και αιφνιδίαζαν το σύλλογο. Πραγματικά πιστεύω πως είναι η σωστή απόφαση. Αυτός ο σύλλογος αξίζει να προπονείται από έναν 100% σωστό προπονητή.

Δεν είχα χρόνο να ενημερώσω την ομάδα. Θα τους μιλήσω σε λίγο. Δεν φεύγω πάντως από αυτό τον κόσμο. Έχω κάνει ήδη κράτηση για 3 εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν»
, είπε μεταξύ άλλων ο Γίργκεν Κλοπ στις 15 Απριλίου του περασμένου έτους, στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει όπου και ανακοίνωσε το τέλος του από την Ντόρτμουντ.

Άπαντες στην αίθουσα «πάγωσαν» μόλις άκουσαν τα... κακά μαντάτα. Πόσω μάλλον, οι φίλοι της Μπορούσια. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η μοίρα του έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι. Όντας πλέον προπονητής της Λίβερπουλ, η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο στα προημιτελικά του Europa League με την μεγάλη του αγάπη και το sportfm.gr θυμάται την τελευταία -μέχρι την επόμενη, στις 7 Απριλίου- παράσταση του Γερμανού προπονητή μπροστά στο κοινό της Ντόρτμουντ, στο Signal Iduna Park.

Του Γιώργου Τσανάκα

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Κλοπ δεν άφηνε… περιθώρια στους φίλους της Ντόρτμουντ να το σκεφτούν και πολύ. Άλλωστε, απέμενε κάτι περισσότερο από ένας μήνας για την τελευταία αναμέτρηση του Γερμανού τεχνικού στο Signal Iduna Park και άπαντες προετοιμάζονταν για να αποχαιρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο το αγαπημένο τους παιδί.

Το πρώτο «ευχαριστώ» από τους οπαδούς προς τον Γίργκεν ήρθε τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωσή του. Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε την Ντάρμσταντ, οι παίκτες του Κλοπ του έκαναν το καλύτερο δώρο κερδίζοντας 3-0 και μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, οι ποδοσφαιριστές και ο Γερμανός τεχνικός κατευθύνθηκαν προς το πέταλο όπου και γνώρισαν την αποθέωση. Ειδικά για τον Κλοπ, είχαν να πούνε κι ένα… σύνθημα παραπάνω.

inner

Ο καιρός πέρναγε και το τέλος του Κλοπ πλησίαζε. Μέχρι που έφθασε η 23 του Μάη και το ματς με την Βέρντερ Βρέμης. Η Ντόρτμουντ ήθελε να κλείσει την όχι και ιδιαίτερα πετυχημένη σεζόν με νίκη, που θα της εξασφάλιζε τη συμμετοχή της στο Europa League. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά. Στο 17’ η Μπορούσια προηγούνταν με 2-0 χάρις στα γκολ των Καγκάβα και Ομπαμεγιάνγκ και ο Κλοπ δεν θα μπορούσε στην τελευταία του παράσταση, να μην το πανηγυρίσει με την ψυχή του.

inner

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-1 και απέμεναν ακόμη 45 λεπτά. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει. Η Ντόρμουντ πέτυχε κι άλλο ένα τέρμα, με την Βέρντερ απλά να μειώνει σε 3-2 στο 85’. Λίγα λεπτά αργότερα, ο -διαιτητής- Μάνουελ Γκράφε σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης. Αυτό ήταν! Το αγαπημένο παιδί, ο Γίργκεν Κλοπ βρισκόταν για τελευταία φορά στον αγωνιστικό χώρο του Signal Iduna Park. Στα μάτριξ έπαιζε ένα βίντεο με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα ομιλία του Γερμανού προπονητή προς τον κόσμο της ομάδας. Λίγο αργότερα, έκανε μια «βαθειά» υπόκλιση προς το πέταλο και έδωσε τη… σκυτάλη στους οπαδούς.

inner

inner

Το τι ακολούθησε, δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια. Όπως σίγουρα κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, τι θα συμβεί στις 7 Απριλίου στην επιστροφή του , αυτή τη φορά ως προπονητής της Λίβερπουλ, σε ένα γήπεδο που αγαπήθηκε όσο κανείς.

inner

inner

inner

inner

inner

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Κλοπ


Η αποθέωση από τους οπαδούς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x