Δελτία Τύπου

Η σύγχρονη λύση στην αραίωση μαλλιών

Τα μαλλιά ανέκαθεν αποτελούσαν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ομορφιάς για τις γυναίκες καθώς και ένα σύμβολο ισχύος και γοητείας για τους άνδρες.

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics, της πρόσφατα βραβευμένης κλινικής ως η καλύτερη κλινική στον κόσμο, μας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αραίωση των μαλλιών αλλά και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής της.

inner

Τα μαλλιά ανέκαθεν αποτελούσαν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ομορφιάς για τις γυναίκες καθώς και ένα σύμβολο ισχύος και γοητείας για τους άνδρες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η απώλεια των μαλλιών απασχολεί ιδιαίτερα κάθε άνδρα αλλά και γυναίκας, δημιουργώντας έτσι έντονη ανασφάλεια και πολύ στρες σε άτομα κάθε ηλικίας.

Οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση και ενδεχομένως σε αλωπεκία είναι πάρα πολλοί. Η μεταμόσχευση μαλλιών ωστόσο, είναι η μοναδική λύση που μπορεί να σας απαλλάξει οριστικά από την αραίωση των μαλλιών, καθώς και από τον φόβο απώλειας τους.

inner

Ποια είναι η πιο σύγχρονη τεχνική εμφύτευσης μαλλιών;
Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή, η πιο εξελιγμένη τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα είναι η τεχνική FUE. Η μέθοδος αυτή πραγματοποιείται με μεμονωμένη εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (συνήθως το πίσω μέρος της κεφαλής) και μεταφύτευση αυτών,με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου, στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης.

Όπως μας τονίζει ο Δρ Βεκρής, «Ο στόχος μιας επιτυχημένης μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η φύτρωση των νέων τριχοθυλακίων να φτάσει το 98%. Εάν η τεχνική FUE διεξαχθεί από έμπειρη και εξιδεικευμένη ιατρική ομάδα, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ μεγάλες και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και εφαρμόζεται μόνο τοπική αναισθησία στο τριχωτό της κεφαλής. Το αποτέλεσμα της επέμβασης αρχίζει να γίνεται ορατό μετά τον τρίτο μήνα και ολοκληρώνεται μέσα σε 1 χρόνο».



Στη περίπτωση των ανδρών, η μέθοδος FUE μπορεί να εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία και στην περιοχή του γενίου. Η διαδικασία είναι η ίδια με τη μεταμόσχευση μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής. Τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται από το πίσω μέρος του κεφαλιού και στη συνέχεια εμφυτεύονται ένα προς ένα στην περιοχή του γενίου όπου υπάρχει αραίωση.

Επίσης ο Δρ Βεκρής μας αναφέρει ότι σε περίπτωση που υπάρχουν ουλές από ατύχημα ή έγκαυμα, τα τριχοθυλάκια μπορούν να προσφέρουν απόλυτη κάλυψη ώστε τα σημάδια να μην είναι ορατά.

Το ίδιο ισχύει και για τις μόνιμες ουλές στο πίσω μέρος του κεφαλιού όσων υποβλήθηκαν στο παρελθόν σε εμφύτευση μαλλιών με την παλαιότερη μέθοδο FUT/Strip, όπου ο γιατρός αφαιρούσε μια λωρίδα δέρματος από το πίσω μέρος του κεφαλιού, αφήνοντας στο τέλος μόνιμα σημάδια και ουλές.

Info: Advanced Hair Clinics, Αθήνα: (+30) 210 6980451, Θεσσαλονίκη: (+30) 2310 224240, www.advancedhairclinics.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x