sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η σούπερ Ντόρτμουντ του «Έλληνα με το μεγάλο όνομα»!

Όταν παίζει Champions League μεταμορφώνεται. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος άνοιξε λογαριασμό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η Ντόρτμουντ σε... τρελαίνει με τους αριθμούς και τις επιδόσεις της.

Το τι φταίει στην αλλοπρόσαλλη εικόνα που παρουσιάζει η Μπορούσια Ντόρτμουντ όταν παίζει στην Bundesliga, συγκριτικά με αυτή στο Champions League είναι θέμα του Γιούργκεν Κλοπ. Εσύ απλώς κοιτώντας την μέχρι τώρα παρουσία της στο φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μένεις με την απορία σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Και όλα αυτά γιατί όταν ακούς για μια ομάδα που βρίσκεται στην 17η θέση – προτελευταία – στην Γερμανία σου είναι δύσκολο να καταλάβεις τον περίπατό της στη φάση των ομίλων, που έπειτα από 4 αγωνιστικές εξασφάλισε ήδη την πρόκρισή της στους «16», για τρίτη σερί φορά στην ιστορία της. Οι αντιθέσεις συνεχίζονται αφού το 4x4 της έχει φέρει ήδη 12 βαθμούς στο 4ο γκρουπ, την ίδια στιγμή που μετά από δέκα ματς πρωταθλήματος έχει μόλις 7 (!).

Όσο για αυτούς που τους αρέσει να «σκαλίζουν» αριθμούς και εκεί υπάρχουν αναπάντητοι γρίφοι σε άμυνα και επίθεση. Ο Βάιντεφελερ έχει μαζέψει συνολικά 17φορές την μπάλα από τα δίχτυα του στην Γερμανία, ενώ στα… αστέρια μόλις μία (στο 4-1 επί της Γαλατασαράι). Όλα ανάποδα και στην επίθεση. Στα 4 ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι παίκτες του Κλοπ έχουν βρει δίχτυα 13 φορές, ενώ στο πρωτάθλημα 11 σε 10 παιχνίδια. Μάλιστα, η σούμα της Ντόρτμουντ στην γραμμή «κρούσης» το βράδυ της Τρίτης έπιασε το ρεκόρ της Γιουβέντους από τη σεζόν 1995/96, με τις δύο ομάδες να είναι οι μοναδικές που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια τους σε ομίλους σημειώνοντας παράλληλα περισσότερα από δώδεκα γκολ.

Στο πάρτι πρόκρισης που στήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο «Signal Iduna Park» (4-1 την Γαλατά) έλαμψε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας διεθνής στόπερ, σημείωσε με σεντερφορίσια προβολή στο 55ο λεπτό το δεύτερο τέρμα των Βεστφαλών, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση έπειτα από 15 συμμετοχές. Παράλληλα, ο «Έλληνας με το μεγάλο όνομα» (όπως τον αποκαλούν αρκετά Μέσα της Γερμανίας) έγινε ο τρίτος, μετά από Άγγελο Χαριστέα και Κυριάκο Παπαδόπουλο, που βρίσκει δίχτυα με γερμανική ομάδα στο Champions League.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x