sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Η… πολυφωνική Ντόρτμουντ και ο αναντικατάστατος Σωκράτης (videos)

Η Ντόρτμουντ συνέτριψε 5-1 τη Βόλφσμπουργκ, φτάνοντας τα 17(!) γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια. Απίστευτη πολυφωνία με 12 διαφορετικούς σκόρερς, αναντικατάστατος και αρχηγός ο Παπασταθόπουλος.

Λένε ότι οι καλές ομάδες ξεχωρίζουν από τον τρόπο αντίδρασης μετά από κάποια ήττα. Στις 10 Σεπτεμβρίου, η Ντόρτμουντ έπεσε «θύμα» έκπληξης, όταν έχασε 1-0 εκτός έδρας από την νεοφώτιστη Λειψία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Bundesliga. Και όπως φάνηκε στο δεκαήμερο που ακολούθησε, πήρε το μάθημά της και αντέδρασε όπως ακριβώς έπρεπε.

Ο τίτλος σε καθένα από τα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν, θα μπορούσε να είναι: «Μην τσαντίζετε την Ντόρτμουντ». Κατά σειρά, έπαιξε με τη Λέγκια στη Βαρσοβία (14/09) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League και τις Ντάρμσταντ (17/09, εντός) και Βόλφσμπουργκ (20/09, εκτός) για τη Bundesliga. Οι Βεστφαλοί πέτυχαν τρεις εντυπωσιακές νίκες, δύο φορές με σκορ 6-0 και μια με 5-1. Σημείωσαν 17(!) γκολ και δέχθηκαν μόλις ένα!

Οι τρεις σερί νίκες δεν αποτελούν και καμιά τρομερή είδηση, αλλά τα 17 τέρματα, αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι η Ντόρτμουντ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η πολυφωνία, αφού σε αυτά τα τρία παιχνίδια σκόραραν 12 διαφορετικοί παίκτες. Από τρία γκολ πέτυχαν οι Ομπαμεγιάνγκ και Κάστρο, δύο ο Γκερέιρο και από μια φορά έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα οι: Γκέτσε, Παπασταθόπουλος, Μπαρτρά, Ράμος, Πούλισιτς, Ρόντε, Μορ, Ντεμπελέ και Πίστσεκ.

Άξιο αναφοράς είναι και το rotation που έκανε ο Τόμας Τούχελ σε αυτά τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του μέσα σε μια εβδομάδα. Ο Γερμανός τεχνικός χρησιμοποίησε συνολικά 20 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι επτά αγωνίστηκαν βασικοί και στα τρία. Πρόκειται για τους Μπούρκι, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Ντεμπελέ, Πούλισιτς και φυσικά τον «δικό μας» Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο διεθνής αμυντικός είναι μεταξύ των τεσσάρων (οι άλλοι τρεις είναι οι Σμέλτσερ, Κάστρο, Ντεμπελέ) που έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα και ο πρώτος στα λεπτά συμμετοχής, αφού δεν έχει γίνει ούτε μια φορά αλλαγή. Μάλιστα, στο παιχνίδι με τη Ντάρμσταντ φόρεσε στα τελευταία είκοσι λεπτά το περιβραχιόνιο , καθώς έγινε αλλαγή ο Σμέλτσερ και απουσίαζαν οι άλλοι δύο αρχηγοί, Μπέντερ και Ρόις. Ύψιστη τιμή για τον διεθνή αμυντικό, που ξεκίνησε φουριόζος τη φετινή σεζόν.

Η 11άδα και τα γκολ κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας

Μπούρκι, Μπαρτρά, Ντεμπελέ, Γκέτσε, Γκερέιρο, Ομπαμεγιάνγκ, Πούλισιτς, Παπασταθόπουλος, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ. (Ως αλλαγές αγωνίστηκαν οι Μορ, Κάστρο, Γκίντερ).



Η 11άδα και τα γκολ με τη Ντάρμσταντ

Μπούρκι, Πάσλακ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Κάστρο, Γκερέιρο, Πούλισιτς, Ντεμπελέ, Ράμος. (Ως αλλαγές αγωνίστηκαν οι Καγκάβα, Μορ, Ρόντε).



Η 11άδα και τα γκολ με τη Βόλφμπουργκ

Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπαρτρά, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Πούλισιτς, Γκέτσε, Γκερέιρο, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ. (Ως αλλαγές αγωνίστηκαν οι Γκίντερ, Κάστρο, Ρόντε)



Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x