sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η «Παναγιωταρέα», ο δανεικός και… η Νίβες! (pics/videos)

O τέταρτος Κροάτης που θα παίξει στην ΑΕΚ είναι Ιβάν (Μπρέσεβιτς). Ανεξάρτητα όμως από το αν θ’ αποδειχθεί… τρομερός, οι προκάτοχοί στην «Ένωση» ήταν -για διαφορετικούς λόγους- τρομερές περιπτώσεις!

Η μεταγραφή του Ιβάν Μπρέσεβιτς στην ΑΕΚ ελπίζεται πως θα φέρει «πονοκέφαλο» στις αντίπαλες άμυνες.

Στην ίδια την «Ένωση» και τους φίλους της όμως φέρνει… ανάμεικτες αναμνήσεις:

Από Κροάτες που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα της και παρόλο που φτάνου μόλις τους τρεις, ήταν -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- περιπτωσάρες!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον Ζόραν Σλίσκοβιτς. Ή καλύτερα «Παναγιωταρέα», όπως αναπόφευκτα χαρακτηρίστηκε απ’ την πρώτη μέρα που πάτησε στην Ελλάδα το 1992. Ο ψηλόλιγνος επιθετικός δεν έγινε ποτέ Μπατίστα (ως αντικαταστάτης του επιλέχθηκε από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και αγοράστηκε από τη Ζελέζνιτσαρ) ωστόσο ήταν τίμιος.

Και με τον «κουραμπιέ στη φράντζα» πέτυχε γκολ όλο… γλύκα για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ -όπως αυτό στο τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό το ’93 ή το κρίσιμο με τον Εδεσσαϊκό την επόμενη χρονιά, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.







Αν ο Σλίσκοβιτς όμως ήταν «λαχείο», ο επόμενος Κροάτης που φόρεσε τη φανέλα με τον δικέφαλο ήταν τελευταία απελπισμένη ζαριά -όταν έχεις ποντάρει ήδη το ρολόι σου. Με τους τραυματισμούς λοιπόν να μην έχουν αφήσει… ρουθούνι στην επίθεση της ΑΕΚ τον Γενάρη του 1998, η ENIC έφερε ως δανεικό από τη Βιτσέντζα τον Γκόραν Τόμιτς.

Και δεν ήταν τόσο τα δυο μόλις γκολ του που έκαναν απαγορευτική τη σκέψη να γίνει «δανεικός κι αγύριστος». Αλλά η αντίδρασή του στο πρώτο απ’ αυτά (το άλλο με την Καλαμάτα), όταν πανηγύρισε έξαλλα τη… μείωση του σκορ στο 85’ αγώνα με τον Πανηλειακό (1-2) και αποδοκιμάστηκε μέχρι και από το άλσος στη Νέα Φιλαδέλφεια.



Κι ενώ θα πίστευε κανείς πως δύσκολα θα βρισκόταν Κροάτης να προσφέρει λιγότερα ως μεταγραφή στην ΑΕΚ, ήρθε το χειμώνα του 2011 ο Ντίνο Ντρπιτς. Με μακρά αποχή από το άθλημα και μεγαλύτερο παράσημο τη… σέντρα που είχε κάνει στη σέντρα του γηπέδου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη σύζυγο (και «κουνελάκι» του Playboy) Νίβες Σέλτζιους.

Αυτή που σίγουρα προτιμούν να θυμούνται οι φίλοι της «Ένωσης» από «γκέλες» σαν εκείνη που πρόλαβε να κάνει ο Ντρπιτς στη μια και μοναδική συμμετοχή του στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό, όταν «κέρασε» το πρώτο γκολ στον Σισέ…





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x