sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η μέρα που ο Παναθηναϊκός έβαζε 8 γκολ στον Ολυμπιακό (video)

Σαν σήμερα, πριν 86 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας την πιο ευρεία νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό. Το sportfm.gr θυμίζει τι έγινε την 1η Ιουνίου του 1930.

«Εβάλαμε οκτώ στον Ολυμπιακό και άλλα τέσσερα στον Άρη, γεια σου Άγγελε Μεσσάρη» έλεγε το τραγούδι που βγήκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και εξυμνούσε τον Παναθηναϊκό του σπουδαίου Τζέιμς Ντιν της εποχής, Άγγελλου Μεσσάρη.

Στο δεύτερο μόλις πρωτάθλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι «πράσινοι» θα πραγματοποιούσαν την ευρύτερη νίκη τους απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο, η κοινωνία και η ίδια η Ελλάδα ήταν τελείως διαφορετικά.

Η 1η Ιουνίου όμως είναι ιστορική για την «πράσινη» οικογένεια, αφού η νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου θα οδηγούσε την ομάδα στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός των αδερφών Αδριανόπουλων ήταν το απόλυτο φαβορί. Η πομπή από τον Πειραιά, κρατώντας ένα φέρετρο στο οποίο είχαν σκοπό να κηδεύσουν τον Παναθηναϊκό, έδειχνε τη δυναμική και την αυτοπεποίθηση που είχε η ομάδα του Πειραιά.

Με μπροστάρη όμως τον Άγγελο Μεσσάρη, οι παίκτες του Ούγγρου Γιόζεφ Κίνσλερ, έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη. Δύο γκολ σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι είχε πετύχει ο Συμεωνίδης, δύο ο Πιεράκος, ένα αυτογκόλ ο Κουράντης και ένα γκολ ο θρυλικός Μηγιάκης.

Τα δύο γκολ του Ολυμπιακού είχε πετύχει ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Αργυράκης Μ. Βασιλείου, Σ. Πιερράκος, Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Αγγ. Μεσσάρης, Δ. Συμεωνίδης, Δ. Μπαλτάσης, Δ. Πιερράκος.

Ολυμπιακός: Γραμματικόπουλος, Κουράντης, Σοφράς, Βιολέτης, Πανόπουλος, Μ. Λεκκός, Κ. Τερζάκης, Ντ.Ανδριανόπουλος, Γ. Ανδριανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Λ. Ανδριανόπουλος



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x