sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Λέστερ του «μισό – μηδέν»

Η Λέστερ συνέχισε χθες την φρενήρη πορεία της προς την κατάκτηση της Premier League και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα στατιστικά που ξεχώρισαν από την χθεσινή αναμέτρηση του «King Power».

Με ψαλιδάκι του Οκαζάκι (η φάση ξεκίνησε από τον εκτεθειμένο Βάρντι), η Λέστερ επικράτησε χθες της Νιούκαστλ στο ντεμπούτο του Ραφαέλ Μπενίτεθ και με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, διατήρησε το +5 από τη δεύτερη Τότεναμ. Το απόλυτο ποδοσφαιρικό θαύμα ολοένα κοντεύει να πάρει σάρκα και οστά και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα στατιστικά που ξεχώρισαν από τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση του «King Power».

- Η Λέστερ κέρδισε για 12η φορά φέτος με ένα γκολ διαφορά στο πρωτάθλημα. Το έχει κάνει στο παρελθόν με την Γουέστ Χαμ (1-2), Άστον Βίλα (3-2), Νόριτς (1-2 και 1-0), Κρίσταλ Πάλας (1-0), Γουέστ Μπρομ (2-3), Γουότφορντ (2-1 και 0-1), Τσέλσι (2-1), Έβερτον (2-3), Τότεναμ (0-1).

inner

- Ο Σίντζι Οκαζάκι, με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο 25', χάρισε στην Λέστερ τη νίκη απέναντι στην Νιούκαστλ (1-0), στο ματς που την περασμένη Δευτέρα ολοκλήρωσε την «κουτσουρεμένη» -ελέω Κυπέλλου- 30η αγωνιστική της Premier League. Αυτό, ήταν το 5ο γκολ του 29χρόνου Ιάπωνα μεσοεπιθετικού, ο οποίος ναι μεν είναι ο τρίτος σκόρερ των «αλεπούδων» φέτος (19 γκολ έχει ο Βάρντι, 15 ο Μαχρέζ), απέχει ωστόσο αρκετά από τα περσινά (12 γκολ) και προπέρσινα (15 γκολ) στατιστικά του, με τη φανέλα της Μάιντς.

inner

- Ο Οκαζάκι μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, είναι όμως ο τρίτος σκόρερ (47 γκολ) και ο πέμπτος σε συμμετοχές (98) στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, πρώτος Ιάπωνας σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga με 37 γκολ έναντι 31 των Σίντζι Καγκάβα και -πλέον- δεύτερος στην ιστορία της Premier League, πίσω μόνο από τον Καγκάβα, που έχει ένα περισσότερο.

inner

- Η ήττα της Νιούκαστλ στο... απόρθητο «King Power», ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου: αυτό των επτά συνεχόμενων εκτός έδρας ηττών, που κρατούσε από το Μάιο ως τον Οκτώβριο του 1999. Οι «καρακάξες» έχουν να κερδίσουν μακριά από την έδρα τους από τις 13 Δεκεμβρίου του 2015 και το «διπλό» επί της Τότεναμ. Έκτοτε, έχουν ηττηθεί από Γουέστ Μπρομ, Άρσεναλ, Γουότφορντ, Έβερτον, Τσέλσι, Στόουκ και εσχάτως από την Λέστερ, ενώ η επόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση είναι στο «Κάροου Ρόουντ» της Νόριτς (2/4).

inner

- Το ντεμπούτο του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο των «καρακαξών» συνοδεύτηκε με ήττα, η οποία ήταν παράλληλα η πρώτη του απέναντι σε ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι. Μέχρι τότε, ο Ισπανός τεχνικός είχε μια νίκη (15/11/1998, 1-0 στο «Φραντσίσκο ντε λα Έρα») και μια ισοπαλία (11/4/1999, 1-1 στο «Μεστάγια»), από όταν καθόταν στον πάγκο της Εξτρεμαδούρα και ο Ιταλός ομόλογός του σε αυτόν της Βαλένθια.

inner

- Η Λέστερ έχει σκοράρει στα 27 παιχνίδια που έχει δώσει στην Premier League και είναι η μοναδική με αυτό το επίτευγμα. Δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε τρία συναπτά ματς, όταν πέρασε μια μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος (με Λίβερπουλ στις 26/12, Σίτι στις 29/12 και Μπόρνμουθ στις 2/1), λόγω κυρίως της αφλογιστίας του Τζέιμι Βάρντι. Χθες κατάφερε να σκοράρει με το μοναδικό της σουτ στην εστία, κάτι που αποδεικνύει πως ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα. Ξέρει, όμως, να παίρνει τα αποτελέσματα και χάρη στην εξαιρετική της αμυντική λειτουργία και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον Ενγκολό Καντέ.

Ο 24χρόνος αμυντικός χαφ (τον οποίο όπως αποκαλύφθηκε προ ημερών η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ευκαιρία να αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι όταν αγωνιζόταν στην Καέν, αλλά απορρίφθηκε γιατί δεν ήταν... διάσημος!) είναι πρώτος σε τάκλιν στο φετινό πρωτάθλημα (86 πετυχημένα και 128 συνολικά), ενώ έχει ακόμα 116 κλεψίματα, 35 πετυχημένα ένας εναντίον ενός και έχει «καθαρίσει» 24 στατικές φάσεις, παρά το βραχύσωμο κορμί του. Πραγματικό «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή!

Δείτε το «χρυσό» γκολ του Οκαζάκι



Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x