Προ ημερών, δείπνο εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα της Μικρασίας, παρατέθηκε την στο Greek restaurant «Ο Κήπος της Μαρίας», στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού θεσμού Mount Athos Area Kouzina.
Ο σεφ, Γιάννης Κρητικός και η ομάδα του, από τα πολυβραβευμένα Kritikos Gallery & Restaurants, προετοίμασαν μενού πέντε εξαιρετικών πιάτων, εμπνευσμένων από την εβδομαδιαία θεματική ενότητα με τίτλο «Η Κουζίνα των Αλησμόνητων Πατρίδων», μεταφέροντας στην Πόλη την ιστορική διαδρομή των γεύσεων της Μικράς Ασίας: από το παρελθόν στο παρόν και στη συνέχεια στο μέλλον.
Η εκδήλωση συγκέντρωσε 12 εκπροσώπους Τύπου, ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφους από πολύ σημαντικές έντυπες εκδόσεις της χώρας. Ως ξεχωριστή παρουσία χαρακτηρίζεται εκείνη του εκπροσώπου της Ένωσης Τουρκικής Γαστρονομίας, αλλά και του διάσημου Τούρκου Gastronomy Consultant, Gokmen Sozen.
Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.