sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η κούρσα για την αποστολή των «πάντσερ» στο EURO

Ποιοι ήταν οι ποδοσφαιριστές που κέρδισαν έδαφος προκειμένου να βρίσκονται στην αποστολή της "νασιοναλμανσάφτ" το καλοκαίρι και ποιοί δεν έπεισαν τον Γιόακιμ Λεβ, σύμφωνα με το Kicker.

Xρήσιμα συμπεράσματα πρόσφεραν στον Γιόακιμ Λεβ, οι αναμετρήσεις με την Αγγλία και με την Ιταλία, προκειμένου να τσεκάρει ποιοι είναι οι παίκτες βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση, προκειμένου να στελεχώσουν το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, τους πρωταθλητές κόσμου. Υπήρξαν κάποιοι που σίγουρα κέρδισαν πόντους και κάποιοι που δεν έπεισαν τον τεχνικό των «πάντσερ» πως αξίζουν μία θέση στην αποστολή. Τα δύο τεστ ήταν ίσως τα πιο κρίσιμα, για τον καταρτισμό της αποστολής και το Kicker κατέληξε σε συμπεράσματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως με δεδομένη την αποχώρηση πολλών βασικών στελεχών που έπαιξαν το 2014, η διεκδίκηση για τις θέσεις στην αποστολή, αποτελεί μια ανοικτή υπόθεση.

Του Κώστα Μιαούλη

Παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στην Μπάγερν, ο Λεβ δοκίμασε τον χρυσό σκόρερ του τελικού του Μουντιάλ σε έναν ρόλο ψεύτικου «9» με την Ιταλία. Ο Γκέτσε τον δικαίωσε αφού σημείωσε το 2ο γκολ και συμμετείχε στο 3ο και αποτελεί ένα όπλο στη φαρέτρα του Λεβ για την επίθεση.

Ο Τόνι Κρόος που δεν βρίσκεται και στην ιδανικότερη φόρμα φέτος, με την Εθνική ομάδα της χώρας του μοιάζει αναγεννημένος. Άνοιξε το σκορ και στα δύο παιχνίδια και σίγουρα θ’ αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό στη μεσαία γραμμή για την ομάδα του Λεβ το καλοκαίρι.

Ο Γιόνας Έκτορ δεν έχει συναγωνισμό αφού στην ουσία είναι το μόνο καθαρόαιμο αριστερό μπακ που έχει η Γερμανία. Ο 25χρονος άσος της Κολωνίας κόντρα στην «σκουάντρα ατζούρα» σημείωσε το παρθενικό του γκολ και βάζει υποψηφιότητα, όχι απλά για αποστολή, αλλά και για βασική ενδεκάδα στο EURO. Από την άλλη μεριά, εξαιρετικά στον ρόλο του δεξιού μπακ πήγε και ο Σεμπάστιαν Ρούντι που κέρδισε το πέναλτι για το 4ο γκολ στον αγώνα με την Ιταλία.

Ο Μάριο Γκόμεζ είχε λείψει από το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 και τώρα ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή. Με την Αγγλία σκόραρε το 2ο τέρμα και ασφαλώς θα είναι στην αποστολή των Γερμανών, αφού και με την Μπεσίκτας φέτος τα πηγαίνει περίφημα.

Στο ματς με την Ιταλία ο Τζούλιαν Ντράξλερ πιστοποίησε την εξαιρετική του φόρμα με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, αφού ήταν δημιουργός στο εντυπωσιακό 3ο γκολ και επαλήθευσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος. Εκτός απροόπτου θα είναι μέσα στις επιλογές του Λεβ.

Οι χαμένοι

Ο Καρίμ Μπελαραμπί ήταν ένας από τους μεγάλους χαμένους στα δύο φιλικά. Μπορεί να κλήθηκε από τον Λεβ, αλλά δεν πήρε λεπτό συμμετοχής και δύσκολα θα μπορέσει να βρει θέση στην αποστολή.

Ο Λούκας Ποντόλσκι πήρε πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Αγωνίστηκε ελάχιστα με την Αγγλία και καθόλου με την Ιταλία και το EURO της Γαλλίας μοιάζει αρκετά δύσκολη υπόθεση για τον 30χρονο άσο της Γαλατά.

Ούτε ο Κρίστοφ Κράμερ φαίνεται πως θα βρει εύκολα θέση για την αποστολή της Γερμανίας, αφού ακόμα και στο ματς με την Ιταλία που δεν είχε τον Κεντίρα ο Λεβ, προτίμησε να τραβήξει τον Οζίλ σε ρόλο αμυντικού χαφ δίπλα στον Κροος.Ο χαφ της Λεβερκούζεν βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Τέλος τρεις πολυδιαφημισμένοι τερματοφύλακες ερίζουν για την 3η θέση του πορτιέρο, μιας και οι Νόιερ και Ζίλερ (που αγωνίζεται στο Αννόβερο και ήταν και στην αποστολή του Μουντιάλ) φαίνεται πως δεν κουνιούνται. Ο Τερ Στέγκεν έπαιξε με την Ιταλία, δεν έφταιγε στο γκολ, αλλά δεν έδειξε σταθερότητα, ενώ ο Λένο και ο Τραπ δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου. Η μάχη για την θέση του 3ου τερματοφύλακα θα είναι μεγάλη και αμφίρροπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x