sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η «κανονιά» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός παίζει σήμερα κόντρα στη Μάλμε για τη συνέχεια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ πριν από πέντε χρόνια ακριβώς είχε νικήσει την Άρσεναλ και πέρασε στους «16» του Champions League.

Τότε η Άρσεναλ, τώρα η Μάλμε. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (9/12, 21:45) τη Μάλμε για την 6η αγωνιστική του Champions League με στόχο τη νίκη που θα του εξασφαλίσει στα σίγουρα την παρουσία του στους «32» του Europa League (του κάνει και η ισοπαλία). Mε νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Γιουβέντους στην Ιταλία συνεχίζει στα… αστέρια, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

inner

Πριν από ακριβώς πέντε χρόνια, στις 9 Δεκεμβρίου του 2009, είχε νικήσει με 1-0 την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και είχε σφραγίσει με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Champions League. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης είχε σημειώσει ο Λεονάρντο στο 47ο λεπτό. Μοναδικοί συνδετικοί κρίκοι του τότε με το τώρα είναι ο Κώστας Μήτρογλου, που είχε σκοράρει στους ομίλους κόντρα στην Στανάρ Λιέγης στο Φάληρο, ενώ σημείωσε και ακόμη ένα κόντρα στην Μπορντό στους «16», ο Αντώνης Νικοπολίδης, που είναι στο προπονητικό τιμ των «ερυθρόλευκων», ενώ τότε φορούσε.. γάντια, αλλά και ο σκάουερ, Λουτσιάνο Γκαλέτι.

inner

Η ομάδα του Ζίκο είχε… καπαρώσει τη συνέχεια στο Europa League, ενώ με ισοπαλία εξασφάλιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρώτη τερμάτισε η Άρσεναλ με 13 βαθμούς, δεύτερος ο Ολυμπιακός με 10, τρίτη η Σταντάρ Λιέγης με 5 και τελευταία η Άλκμααρ με 4. Στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων κόντρα στους Ολλανδούς στον πάγκο είχε κάτσει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, εκτελώντας χρέη υπηρεσιακού μετά την απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Γκαλίτσιος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (86’ Ντομί), Μαρέσκα, Όσκαρ (90’+3’ Πάντος), Λεονάρντο, Γκαλέτι, Μήτρογλου.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Βέλα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Σονγκ, Σιλβέστρ, Γουίλσιρ (76’ Σουνού), Μέριντα, Μπάρτλεϊ, Κρουζ, Ζιλμπερτ.


Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x