sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Γιουγκοσλαβία που… όλοι οι αντίπαλοι έτρεμαν!

Με μεγάλο ηγέτη τον Νταλιπάγκιτς, η Γιουγκοσλαβία έγινε το απόλυτο φόβητρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε το 1978 στις Φιλιππίνες.

Για δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη συνολικά φορά, το Παγκόσμιο μπάσκετ βίωσε στη διοργάνωση τελικό Σοβιετικής Ένωσης-Γιουγκοσλαβίας, με τους «πλάβι» να χαμογελούν για πρώτη φορά κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους τους.

Τους νίκησαν 82-81 στην παράταση στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη μπροστά σε 32 χιλιάδες θεατές στο «Araneta Coliseum» της Μανίλα, καθώς το άστρο του Ντράζεν Νταλιπάγκιτς, δε γινόταν να ξεθωριάσει με καμία δύναμη.

Ο βετεράνος φόργουορντ και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρτίζαν, τελείωσε το τουρνουά με 202 πόντους και κατέκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, συγκεντρώνοντας τις 132 από τις 200 ψήφους προτίμησης!

«Όλες οι ομάδες τους έτρεμαν, παρότι οι παίκτες τους δεν ακολουθούσαν συγκεκριμένους κανόνες, αλλά ανακάλυψαν το μυστικά του μπάσκετ μόνοι τους», ανέφεραν τα δημοσιεύματα της εποχής.

Η Γιουγκοσλαβία πήρε το χρυσό μετάλλιο έχοντας δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, καθώς πλην του ηγέτη της, απαρτιζόταν από αστέρια παγκόσμιου βεληνεκούς όπως οι Τσόσιτς, Τσικάνοβιτς, Γέλοβατς και Ραντοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x