sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Άρσεναλ που ελπίζει και...

Η παράδοση -ειδικά των τελευταίων χρόνων- στην Αγγλία, δείχνει ότι η ομάδα που κάνει Πρωτοχρονιά στην κορυφή, στέφεται στο τέλος πρωταθλήτρια. Η Άρσεναλ μπορεί να ελπίζει, αλλά και να… φοβάται!

Ο πρώτος γύρος της Barclay’s Premier League ολοκληρώθηκε, με την Άρσεναλ να κάνει Πρωτοχρονιά στην κορυφή με συγκάτοικο τη Λέστερ, αλλά να λογίζεται ως πρώτη, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Η μάχη για τον τίτλο προμηνύεται συναρπαστική, παρότι εκτός τροχιάς είναι η περυσινή πρωταθλήτρια Τσέλσι, η οποία βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια, εκτός τετράδας μετά το πρώτο μισό είναι ταυτόχρονα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ έχουν μπροστά τους μια πολύ μεγάλη πρόκληση, καθώς ψάχνουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2004. Η παράδοση των τελευταίων ετών είναι υπέρ τους, αφού την τελευταία εξαετία, δύο φορές η Τσέλσι, άλλες δύο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μια η συμπολίτισσά της, Σίτι, κατέκτησαν τον τίτλο, όντας στην κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου.

Η μοναδική ομάδα που απέτυχε ήταν η Άρσεναλ την σεζόν 2013-14, καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Βέβαια, αυτή δεν είναι η μοναδική αποτυχία των Λονδρέζων, καθώς άλλες δύο φορές απέτυχαν να κόψουν πρώτοι το νήμα, όντας στην κορυφή την Πρωτοχρονιά. Τη σεζόν 2002-03 τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και το 2007-08 στην τρίτη της τελικής βαθμολογίας. Η μοναδική φορά από τις τέσσερις που πανηγύρισαν στο τέλος, ήταν το 2002-03. Το ποσοστό επιτυχίας είναι μόλις 25%, συνεπώς πρέπει να ξεπεράσουν την σε βάρος τους παράδοση.

Συνολικά, τώρα, από καταβολής Premier League την σεζόν 1992-93 μέχρι σήμερα, τις 12 από τις συνολικά 23 φορές (οριακά πάνω από το 50%) οι ομάδες που οδηγούσαν την κούρσα την Πρωτοχρονιά, ευτύχησαν στο τέλος της σεζόν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Επτά φορές, οι πρωτοπόροι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και τρεις στην τρίτη θέση. Η χειρότερη επίδοση είναι αυτή της Άστον Βίλα τη σεζόν 1998-99, αφού στον δεύτερο γύρο κατέρρευσε και τερμάτισε στην έκτη θέση και μάλιστα με διαφορά 24 βαθμών από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x