sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Άννα ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο!

Είναι μόλις 19 και έχει καταφέρει, σε άθλημα χωρίς όριο ηλικίας, να φτάσει τους κορυφαίους.Η Άννα Κορακάκη έχει κάνει ήδη τη…μισή Ελλάδα να μιλάει γι’ αυτή και στο Ρίο στοχεύει να κατακτήσει τον κόσμο

Το πρώτο που παρατηρείς σ’ αυτήν είναι η ευγενική της φυσιογνωμία. Ένα όμορφο κορίτσι, με πολύ γλυκό χαμόγελο, που συμπληρώνει 19 χρόνια ζωής.

Μόλις της μιλήσεις, η εικόνα της επιβεβαιώνεται και με το παραπάνω.

Μόλις, όμως, πιάσει το όπλο στο δεξί της χέρι -αυτό που την οδηγεί στην κορυφή των 10μ. αεροβόλου πιστολιού- μεταμορφώνεται.

Γράφει η Εύα Ζαχαριουδάκη

Η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση που χρειάζεται ένα άθλημα όπως η σκοποβολή, άλλωστε, είναι χαρακτηριστικά που κατέχει σε μεγάλο βαθμό. Αυτά μετατράπηκαν σε επιδόσεις και μετάλλια που της έδωσαν ρόλο φαβορί για διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

inner

inner

Η Άννα Κορακάκη είναι μια ξεχωριστή περίπτωση αθλήτριας, που έχει κάνει ήδη τη… μισή Ελλάδα να μιλάει γι’ αυτή. Στη Βραζιλία στοχεύει να κάνει και τον υπόλοιπο κόσμο να μάθει το όνομά της. Και, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, τα πηγαίνει πολύ καλά με τους… στόχους.

Έτσι άρχισαν όλα…
Από τα πρώτα βήματά της στο άθλημα φάνηκε πως… εδώ υπάρχει μέλλον, αφού η Άννα Κορακάκη το έχει στο αίμα της. Ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης, ασχολείται πολλά χρόνια με την σκοποβολή, αρχικά ως αθλητής και μέλος της Εθνικής και στη συνέχεια ως προπονητής. Δεν ήταν δύσκολο να διακρίνει το ταλέντο της 12χρονης, τότε, κόρης του και να την προτρέψει να αφήσει άλλα αθλήματα που, κακά τα ψέματα, φαίνονται πιο διασκεδαστικά στα μάτια ενός μικρού παιδιού.

inner

Το γονίδιο, ευτυχώς, «λειτούργησε». Η Άννα άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες και δεν άργησε να δείξει το ταλέντο, που της έδωσε σε χρόνο-ρεκόρ μια θέση στην Εθνική ομάδα. Πραγματικό ρεκόρ, αφού ήταν 15 ετών, με το όριο συμμετοχής για την κατηγορία νεανίδων να είναι μέχρι τα 21.

Αμέσως ήρθε και η πρώτη μεγάλη διάκριση, στο Ευρωπαϊκό του 2011 στο Βελιγράδι, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στο Ευρωπαϊκό της Μόσχας, τρία χρόνια αργότερα, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας. Πριν λίγες μέρες, συνέχισε να επιβεβαιώνει τους υψηλούς στόχους της με την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό του Γκιούρ, ενώ περίοπτη θέση στις... κατακτήσεις της έχει και η πρωτιά στη Μπουντεσλίγκα, όπου αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν.

inner

inner

Τα νούμερα της πορείας της είναι εντυπωσιακά. Από το Ευρωπαϊκό του 2015 μέχρι σήμερα, η Άννα Κορακάκη έχει συμμετάσχει σε 10 διεθνείς διοργανώσεις και τις 9 απ’ αυτές εξασφάλισε μια θέση στον τελικό. Κατέκτησε 5 μετάλλια και τρεις ακόμα φορές έμεινε στην τέταρτη θέση. Μάλιστα, το τέλος του 2015 την βρήκε στο νούμερο τρία της Παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας μπροστά της «θηρία» του αθλήματος, ενώ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου συμμετείχαν οι δέκα κορυφαίες σκοπεύτριες του κόσμου.

inner

inner

Η χαμένη ευκαιρία και το Ρίο
Πριν τον μεγάλο αγώνα που έδωσε σάρκα στο όνειρο κάθε αθλητή -τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες- η Άννα Κορακάκη έζησε την απογοήτευση για… ένα δέκατο, στην πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. «Όσο πάχος έχει μια τρίχα», περιέγραψε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια την απόσταση που την κράτησε εκτός βάθρου στην τελευταία βολή του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Κορέας, όπου κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Η απογοήτευση, όμως, δεν έχει θέση στον πρωταθλητισμό. Και αυτό δείχνει να το γνωρίζει πολύ καλά, αφού άρπαξε την αμέσως επόμενη ευκαιρία που της δόθηκε. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φορτ Μπενίνγκ σημάδεψε σωστά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και άρχισε να ετοιμάζει βαλίτσες για Βραζιλία.

inner

inner

Η «μικρή» Άννα ανάμεσα στους μεγάλους του Ρίο
Η σκοποβολή δεν έχει όριο ηλικίας, αντιθέτως, η εμπειρία είναι σημαντικό κομμάτι του πρωταθλητισμού. Αυτό δείχνουν και τα «μαθηματικά» του αγωνίσματος της Άννας Κορακάκη. Στις 9 Απριλίου γίνεται 20 χρονών. Τον Αύγουστο θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου ο μέσος όρος ηλικίας στα 10μ. πιστολιού είναι 30 ετών. Η μεγαλύτερη σε ηλικία αντίπαλός της είναι 47, ενώ μόνο μια είναι μικρότερη από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Παρά τα μεγαθήρια που θα βρει μπροστά της, πάντως, είναι στα φαβορί.

inner

Με τους… ρυθμούς που οδεύει η Άννα Κορακάκη, η προσμονή για διάκριση στο Ρίο όλων όσων την παρακολουθούν είναι μεγάλη. Κάτι που περιμένουν και οι αντίπαλοι. Η ίδια δείχνει να πατάει γερά στο έδαφος και ετοιμάζεται για τα επόμενα μεγάλα τεστ, που θα την προετοιμάσουν για την μεγαλειώδη συνέχεια.

Το... κορίτσι-θαύμα της ελληνικής σκοποβολής έχει δείξει πως δεν μασάει στα δύσκολα και ετοιμάζεται, όχι μόνο για διακρίσεις, αλλά για πολλές ακόμα παρουσίες σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x